Europatipset Tips Söndag 24 januari » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 24/1

Bild från Bildbyrån

Europatipset 24/1 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 24 januari hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Atl Madrid

💥 Kupongens skräll

 • Cagliari

1. Man Utd - Liverpool 1X2

Vi inleder med ett riktigt tungviktsmöte i FA-cupen när ett formstarkt United tar emot ett formsvagt Liverpool som åkte på sin första hemmaförlust på extremt längre i veckan hemma mot Burnley. Förlusten var dock rejält missvisande då Liverpool körde över Burnley men det säger ändå något om vilket situation Liverpool just nu befinner sig i och de är inte särskilt vana att prestera såhär dåligt. Dessa lag möttes förra helgen i ligan där det slutade 0-0 och jag tror återigen på en tight match där krysset ligger nära. Med tanke på att det är cupen gäller det att hålla koll på vilka elvor det kan bli och i skrivande match känns denna match väldigt öppen. Jag helgarderar.

2. Everton - Sheffield Wed 1

Två lag som kommer utvilade inför denna match och vi lär därför få se två starka elvor och då är det inget snack om att Everton ska gå in som stora favoriter. Sheffield Wed kommer förvisso med en fin form i Championship men det ska ändå vara rejäl klasskillnad här och med tanke på att Everton lär ställa en stark elva är det stora favoritskapet motiverat. Jag tycker det finns betydligt bättre skrällar att hitta på denna kupong och jag sparar mina tecken och spikar ettan i denna match.

3. Brentford - Leicester X2

Två formstarka lag där Leicester såklart ska gå in som favoriter då det trots allt skiljer en division mellan lagen. Men som alltid rekommenderar jag att vänta med att lämna in kupongen så sent som möjligt för att få reda på startelvor samt oddsrörelser. Jag tror det finns risk för rotation från båda lagen här då båda lagen går starkt i ligan där fokuset bör ligga. Men Leicester ska som sagt vara favoriter på förhand och jag tror det kommer räcka långt med att spela X2 här vilket blir mitt val.

4. Fulham - Burnley X2

Två lag som hade tuffa uppgifter i veckan där Fulham stod upp bra men förlorade hemma mot United medan Burnley bröt Liverpools långa förlustfria svit på hemmaplan genom en 1-0 seger på Anfield. Det är här två lag som jag värderar som relativt jämna och jag tror vi får se en tight och målsnål match där krysset ligger nära. Även här finns det risk för rotation som det gäller att hålla koll på. Fulham ska vara knappa favoriter med sin hemmafördel men jag håller inte med svenska folket om att Fulham ska ha 50% chans till seger och jag tycker värdet ligger på X2 som spelas.

5. Genoa - Cagliari X2

Vi tar oss till Serie A och ett viktigt bottenmöte mellan två lag som det endast skiljer en poäng mellan efter 18 omgångar och precis som tabellen visar ska lagen värderas som jämna. Genoa ska gå in som favoriter med sin hemmafördel men svenska folket överskattar hemmafördelen rejält då Genoa blivit streckade till över 50%. Hade matchen spelats med publik hade Genoa kanske haft runt 45% men då matcherna fortfarande spelas utan publik ska hemmafördelen ner och Genoa ska ha runt 40% chans till seger här. Det är inget snack om att värdet ligger på gästerna och tvåan är enligt mig kupongens bästa skrälldrag. Jag tar dock även med krysset och X2 blir mitt val.

6. Parma - Sampdoria 2

Parma går fortsatt väldigt tungt och får endast tre dagars vila inför denna match sedan matchen i torsdags mot Lazio i cupen där det återigen slutade med en förlust. Jag har väldigt svårt att se hur Parma ska lyckas rycka upp sig och de bör nog förbereda sig på spel i Serie B kommande säsong även om det är långt kvar på denna säsong. Sampdoria placerar sig som vanligt i mitten av tabellen men kommer från en fin insats senast när de slog ett bra Udinese på hemmaplan. Trots bortaplan tror jag starkt på gästerna här och kan tvåan hålla sig under 45% tycker jag det är en vettig spik att utgå från.

7. Hellas Verona - Napoli X2

Hellas Verona fortsätter att blanda och ge men placerar sig ändå på en stabil niondeplats och mer bör man nog inte förvänta sig utav detta Hellas. Nu väntar en tuff uppgift när de får besök av ett formstarkt Napoli som dock föll i veckans Supercupmatch mot Juventus med siffrorna 0-2. Napoli är det klart bättre laget här och trots att det är bortaplan ska Napoli gå in som klara favoriter. Tvåan lär dock bli överstreckad som de flesta favoriter på denna kupong och därför vill jag ändå få med krysset och med X2 bör vi sitta relativt trygga.

8. Lazio - Sassuolo 1

Lazio kommer med en väldigt fin form och följde upp den övertygande derbysegern med en seger mot Parma i veckans cupmatch där Inzaghi dessutom kunde lufta truppen lite. Nu får de besök av ett Sassuolo som haft en fin säsong och sett till tabellen skiljer det endast en placering och en poäng mellan dessa lag. Men Sassuolo har börjat dippa med tre förluster och endast en seger på lagets fem senaste matcher och de verkar ha fått lite grus i maskineriet. Med hemmafördelen ska Lazio gå in som klara favoriter och även om ettan är överstreckad blir det mitt tecken jag utgår från. Jag tar med krysset på mitt större system.

9. Atl Madrid - Valencia 1

Atletico Madrid vände och vann i veckans bortamatch mot Eibar och även om det inte är övertygande vinster så verkar inget kunna stoppa Atletico för stunden. Nu får de besök av ett Valencia som har en tuff säsong men som verkar hittat formen med fem raka utan förlust även om det bara blev en poäng i veckans match hemma mot Osasuna. Men precis som tabellen tydligt visar ska det vara klasskillnad här och på hemmaplan ska Atletico gå in som stora favoriter. Även om det lockar att få med de låga procenten tror jag det smartaste är att spara sina tecken och spika ettan här vilket jag kommer att göra.

10. Celta Vigo - Eibar 1

Två mycket formsvaga lag där Celta kommer med fyra raka förluster inför denna match och Eibar med tre raka förluster och ett snöpligt tapp senast mot Atletico där laget hade 1-0 men tappade till 1-2. Celta ska dock värderas som det bättre laget och trots den svaga formen ska de ändå ha relativt goda chanser att vända den trenden här. Kan ettan hålla sig kring 50% här så tror jag det är ett bra tecken att utgå från. Men de senaste två matcherna mellan lagen har slutat 0-0 och ett kryss skulle inte förvåna mig här. Jag utgår från ettan men tar med krysset på mitt större system.

11. Rennes - Lille 2

Vi tar oss till Frankrike och en toppmatch i Ligue 1 när ligafemman Rennes tar emot ligatvåan Lille i en oerhört spännande match. Båda lagen gör det väldigt bra sett till sina förutsättningar där framförallt Lille har imponerat på mig där de står på samma poäng som serieledarna PSG efter 20 omgångar. Lille är också det bättre laget här och trots att Rennes inte ska underskattas så tycker jag Lille ska gå in som knappa favoriter här trots bortaplan. Jag kommer att utgå från tvåan men ta med krysset på mitt större system.

12. Hoffenheim - Köln X2

Två lag som tog efterlängtade vinster förra helgen där Hoffenheim slog Hertha Berlin med klara 3-0 på bortaplan samtidigt som Köln tog en tung seger borta mot Schalke. Det skiljer endast fyra poäng mellan dessa lag som båda är i stort behov av poäng för att rycka ifrån bottenstriden. Hoffenheim är det bättre laget och ska gå in som favoriter på hemmaplan men jag håller inte riktigt med svenska folket om att Hoffenheim ska ha hela 70% chans till seger. Jag tror absolut Köln ska störa och gästerna ska ha närmare 45% chans till poäng här enligt mig. Värdet ligger på X2 och det blir mitt val.

13. Feyenoord - Alkmaar X2

Vi avslutar med en toppmatch får vi väl ändå säga när ligafyran Feyenoord tar emot ligafemman AZ Alkmaar och det skiljer endast en poäng mellan lagen efter 17 omgångar. Precis som tabellen visar ska lagen ses som jämna och Feyenoord ska gå in som knappa favoriter med sin hemmafördel. Men återigen övervärderar svenska folket hemmafördelen och när två lika bra lag möts ska hemmalaget inte ha över 50% chans till seger som svenska folket nu har streckat ettan. Återigen ligger värdet på bortalaget och X2 till under 50% är riktigt bra och mitt självklara val.

Stora raden - 2304kr

 1. Man Utd - Liverpool 1X2
 2. Everton - Sheffield Wed 1
 3. Brentford - Leicester X2
 4. Fulham - Burnley X2
 5. Genoa - Cagliari X2
 6. Parma - Sampdoria 2
 7. Hellas Verona - Napoli X2
 8. Lazio - Sassuolo 1X
 9. Atl Madrid - Valencia 1
 10. Celta Vigo - Eibar 1X
 11. Rennes - Lille X2
 12. Hoffenheim - Köln 1X2
 13. Feyenoord - Alkmaar X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer