Europatipset Tips Söndag 4 augusti » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 4/8

Europatipset 4/8 » Tips, Analys & Spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 4 augusti hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Man City

💥 Kupongens skräll

 • Kalmar

1. Liverpool - Man City 2

Äntligen är den brittiska fotbollen tillbaka och vi bjuds verkligen på en toppmatch mot söndag när Liverpool möter Man City i Community Shield. Notera att matchen spelas på Wembley och det är alltså ingen hemmafördel till Liverpool vilket svenska folket verkar tro när de har streckat denna match som jämn. City ska ha över 50% chans till seger och till nuvarande % är tvåan kupongens bästa spik.

2. Kalmar - Hammarby 1X

Kalmar går verkligen trögt och inte mycket talar för att de ska vända trenden mot ett formstarkt Hammarby. Men jag tycker ändå Bajen blivit för stora favoriter här och jag håller verkligen inte med svenska folket om att gästerna ska ha över 70% chans till seger. Glöm inte att Kalmar stod i jämna odds hemma mot AIK för bara någon vecka sedan. 1X till under 30% är riktigt bra och ettan är kupongens bästa skräll.

3. Häcken - Sirius 1X

Häcken ska såklart gå in som stora favoriter här mot ett skadeskjutet Sirius på hemmaplan. Men ettan är verkligen ingen vettig spik med tanke på att Häcken spelade match redan i torsdags mot AZ som slutade med en brakförlust. Dessutom är Häcken överstreckade mot oddsen. Det ska dock väldigt mycket till för att Häcken inte ska få med sig en poäng här, 1X spelas med tar även med tvåan på mitt större system.

4. Frej - Västerås 1

Viktig bottenmatch där Frej nu halkat ner på nedflyttning samtidigt som Västerås befäster sig strax ovanför negativt kval. Västerås ska väl ses som något vassare men jag tycker faktiskt inte det skiljer särskilt mycket mellan dessa två lag och jag tycker Frej ska vara favoriter på hemmaplan. Nu är Frej streckade som underdogs och då gillar jag ettan som spikas.

5. Öster - GAIS 1

Även här en viktig bottenmatch mellan två lag som nyligen sparkat sina tränare och hoppas kunna få ett lyft under hösten. Trots att tabellen säger något annat håller jag Öster som det bättre laget utav dessa två och på hemmaplan bör de ha runt 50% chans till seger som spelbolagen också tycker. På kupongen står ettan dock bara i 44% och då tycker jag ettan är en bra spik.

6. Bristol City - Leeds 1X

Championship är tillbaka och vi bjuds på en riktigt fin match på söndag när Bristol City tar emot Leeds. För er som varit med ett tag vet att det sällan kommer läge att spela Leeds på varken Stryktipset eller Europatipset. Leeds är nämligen alltid överstreckade, oavsett motstånd eller andra förutsättningar. Här ger spelbolagen Leeds runt 40% chans till seger medan svenska folket har streckat tvåan till 50%. Värde på 1X som spelas.

7. Bröndby - Horsens 1

Danska Superligaen har precis dragit igång och det förväntade topplaget Bröndby har inlett starkt med två vinster och ett kryss. Nu får de besök av ett klart sämre Horsens som står på tre poäng efter tre matcher och här ska ettan ligga väldigt nära till hands. Ettan är förvisso väldigt högt streckad men samtidigt vill jag inte chansa bort tecken i denna match och jag spikar ettan.

8. Midtjylland - Aalborg X2

Liknande situation här som i matchen ovan med skillnaden att jag inte tycker det ska vara lika stor klasskillnad och Midjylland är alldeles för högt streckade här. Midtjylland har förvisso inlett med tre vinster på tre matcher men samtliga har varit uddamålsvinster och jag är inte helt övertygad om att ettan ska vara bankad i sten här. X2 till låga 16% lockar mig mer och det spelas.

9. Ranheim - Brann 2

Bottenlaget Ranheim går tungt och kommer senast från en 5-1 förlust borta mot Bodö/Glimt och nu väntar återigen en tuff match när ligafyran Brann kommer på besök. Ett Brann som efter en tyngre period äntligen fick knipa tre poäng senast hemma mot Stabaek och jag tror det bör vända trenden för söndagens gäster. Tvåan spikas.

10. Stabaek - Haugesund 1

Här tycker jag tabellen ger en ganska rättvis bild gällande lagens styrkor denna säsong och Haugesund ska ses som det bättre laget här. Men jag gillar ändå ettan. Haugesund spelade en tuff bortamatch redan i torsdags mot Sturm Graz i EL-kvalet och lär inte vara helt fräscha inför denna match. Stabaek står som favoriter hos spelbolagen men inte på Europatipset och då tycker jag det är läge att kliva på ettan. Tar med krysset på mitt större system.

11. Tromsö - Mjöndalen 1X2

Två lag som står på samma poäng efter 15 omgångar och det ska ses som två jämna lag där Tromsö ska gå in som favoriter på hemmaplan. Hemmafördelen väger alltid lite extra tungt uppe i Tromsö då det är en väldigt lång resa för Mjöndalen som endast vunnit en match på bortaplan denna säsong. Men jag tycker både oddsen och streckfördelningen känns vettig och en helgardering blir bäst.

12. Viking - Molde X2

Halva säsongen är spelad och nykomlingarna Viking måste absolut vara nöjda med säsongen då laget placerar sig på en stabil mittenplacering. Nu får de besök av serieledarna Molde som ska vara ett nummer för stort för Viking. Trots bortaplan ska Molde gå in som stora favoriter men jag finner inte något större värde i att spika tvåan till 65%. Tar med krysset och spelar X2.

13. Vålerenga - Kristianstad X2

Här tycker jag svenska folket överdriver hemmalagets favoritskap och jag håller inte med om att Vålerenga ska ha runt 75% chans till seger. Det skiljer endast tre poäng mellan dessa lag och även om Vålerenga är något bättre samt har hemmafördel är streckfördelningen orimlig och det går inte att göra något annat än att spela X2 här till fina 25%.

Stora raden - 2304kr

 1. Liverpool - Man City 2
 2. Kalmar - Hammarby 1X
 3. Häcken - Sirius 1X2
 4. Frej - Västerås 1
 5. Öster - GAIS 1X
 6. Bristol City - Leeds 1X
 7. Bröndby - Horsens 1
 8. Midtjylland - Aalborg X2
 9. Ranheim - Brann X2
 10. Stabaek - Haugesund 1X
 11. Tromsö - Mjöndalen 1X2
 12. Viking - Molde X2
 13. Vålerenga - Kristianstad X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
3 juni
18:30
Hannover - Dynamo Dresden
Fotboll
Spel: Över 40 kortpoäng
 
3 juni
20:30
PDC Home Tour - Semifinal Group 1
Dart
Spel: Dave Chisnall går vidare från gruppen
 
3 juni
20:30
Salzburg - Rapid Wien
Fotboll
Spel: 1X och Salzburg öv 5.5 hörnor
 
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer

Riskfritt travspel i Rättvik

TORSDAG - Trav i Rättvik och riskfritt spel från Spelbörsen! Testa framtidens betting om du inte redan fastnat för det! Läs mer

Kampanj på Trav - 250 kronor gratis!

ONSDAG - Trav på Bro Park och Betfairs spelbörs bjuder på 250 kronor riskfritt! Ta chansen och testa trav i världsklass och odds som slår de flesta via Betfair och deras spelbörs. Läs mer

Ta del av riskfria pengar på Trav & Jägersro

1 juni 2020

TISDAG - Riskfritt spel i Jägersro. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer

250 kronor riskfritt på Trav i Visby

MÅNDAG - Riskfritt spel i Visby. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer