Europatipset Tips Söndag 4 augusti » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 4/8

Europatipset 4/8 » Tips, Analys & Spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 4 augusti hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

  • Man City

💥 Kupongens skräll

  • Kalmar

1. Liverpool - Man City 2

Äntligen är den brittiska fotbollen tillbaka och vi bjuds verkligen på en toppmatch mot söndag när Liverpool möter Man City i Community Shield. Notera att matchen spelas på Wembley och det är alltså ingen hemmafördel till Liverpool vilket svenska folket verkar tro när de har streckat denna match som jämn. City ska ha över 50% chans till seger och till nuvarande % är tvåan kupongens bästa spik.

2. Kalmar - Hammarby 1X

Kalmar går verkligen trögt och inte mycket talar för att de ska vända trenden mot ett formstarkt Hammarby. Men jag tycker ändå Bajen blivit för stora favoriter här och jag håller verkligen inte med svenska folket om att gästerna ska ha över 70% chans till seger. Glöm inte att Kalmar stod i jämna odds hemma mot AIK för bara någon vecka sedan. 1X till under 30% är riktigt bra och ettan är kupongens bästa skräll.

3. Häcken - Sirius 1X

Häcken ska såklart gå in som stora favoriter här mot ett skadeskjutet Sirius på hemmaplan. Men ettan är verkligen ingen vettig spik med tanke på att Häcken spelade match redan i torsdags mot AZ som slutade med en brakförlust. Dessutom är Häcken överstreckade mot oddsen. Det ska dock väldigt mycket till för att Häcken inte ska få med sig en poäng här, 1X spelas med tar även med tvåan på mitt större system.

4. Frej - Västerås 1

Viktig bottenmatch där Frej nu halkat ner på nedflyttning samtidigt som Västerås befäster sig strax ovanför negativt kval. Västerås ska väl ses som något vassare men jag tycker faktiskt inte det skiljer särskilt mycket mellan dessa två lag och jag tycker Frej ska vara favoriter på hemmaplan. Nu är Frej streckade som underdogs och då gillar jag ettan som spikas.

5. Öster - GAIS 1

Även här en viktig bottenmatch mellan två lag som nyligen sparkat sina tränare och hoppas kunna få ett lyft under hösten. Trots att tabellen säger något annat håller jag Öster som det bättre laget utav dessa två och på hemmaplan bör de ha runt 50% chans till seger som spelbolagen också tycker. På kupongen står ettan dock bara i 44% och då tycker jag ettan är en bra spik.

6. Bristol City - Leeds 1X

Championship är tillbaka och vi bjuds på en riktigt fin match på söndag när Bristol City tar emot Leeds. För er som varit med ett tag vet att det sällan kommer läge att spela Leeds på varken Stryktipset eller Europatipset. Leeds är nämligen alltid överstreckade, oavsett motstånd eller andra förutsättningar. Här ger spelbolagen Leeds runt 40% chans till seger medan svenska folket har streckat tvåan till 50%. Värde på 1X som spelas.

7. Bröndby - Horsens 1

Danska Superligaen har precis dragit igång och det förväntade topplaget Bröndby har inlett starkt med två vinster och ett kryss. Nu får de besök av ett klart sämre Horsens som står på tre poäng efter tre matcher och här ska ettan ligga väldigt nära till hands. Ettan är förvisso väldigt högt streckad men samtidigt vill jag inte chansa bort tecken i denna match och jag spikar ettan.

8. Midtjylland - Aalborg X2

Liknande situation här som i matchen ovan med skillnaden att jag inte tycker det ska vara lika stor klasskillnad och Midjylland är alldeles för högt streckade här. Midtjylland har förvisso inlett med tre vinster på tre matcher men samtliga har varit uddamålsvinster och jag är inte helt övertygad om att ettan ska vara bankad i sten här. X2 till låga 16% lockar mig mer och det spelas.

9. Ranheim - Brann 2

Bottenlaget Ranheim går tungt och kommer senast från en 5-1 förlust borta mot Bodö/Glimt och nu väntar återigen en tuff match när ligafyran Brann kommer på besök. Ett Brann som efter en tyngre period äntligen fick knipa tre poäng senast hemma mot Stabaek och jag tror det bör vända trenden för söndagens gäster. Tvåan spikas.

10. Stabaek - Haugesund 1

Här tycker jag tabellen ger en ganska rättvis bild gällande lagens styrkor denna säsong och Haugesund ska ses som det bättre laget här. Men jag gillar ändå ettan. Haugesund spelade en tuff bortamatch redan i torsdags mot Sturm Graz i EL-kvalet och lär inte vara helt fräscha inför denna match. Stabaek står som favoriter hos spelbolagen men inte på Europatipset och då tycker jag det är läge att kliva på ettan. Tar med krysset på mitt större system.

11. Tromsö - Mjöndalen 1X2

Två lag som står på samma poäng efter 15 omgångar och det ska ses som två jämna lag där Tromsö ska gå in som favoriter på hemmaplan. Hemmafördelen väger alltid lite extra tungt uppe i Tromsö då det är en väldigt lång resa för Mjöndalen som endast vunnit en match på bortaplan denna säsong. Men jag tycker både oddsen och streckfördelningen känns vettig och en helgardering blir bäst.

12. Viking - Molde X2

Halva säsongen är spelad och nykomlingarna Viking måste absolut vara nöjda med säsongen då laget placerar sig på en stabil mittenplacering. Nu får de besök av serieledarna Molde som ska vara ett nummer för stort för Viking. Trots bortaplan ska Molde gå in som stora favoriter men jag finner inte något större värde i att spika tvåan till 65%. Tar med krysset och spelar X2.

13. Vålerenga - Kristianstad X2

Här tycker jag svenska folket överdriver hemmalagets favoritskap och jag håller inte med om att Vålerenga ska ha runt 75% chans till seger. Det skiljer endast tre poäng mellan dessa lag och även om Vålerenga är något bättre samt har hemmafördel är streckfördelningen orimlig och det går inte att göra något annat än att spela X2 här till fina 25%.

Stora raden - 2304kr

  1. Liverpool - Man City 2
  2. Kalmar - Hammarby 1X
  3. Häcken - Sirius 1X2
  4. Frej - Västerås 1
  5. Öster - GAIS 1X
  6. Bristol City - Leeds 1X
  7. Bröndby - Horsens 1
  8. Midtjylland - Aalborg X2
  9. Ranheim - Brann X2
  10. Stabaek - Haugesund 1X
  11. Tromsö - Mjöndalen 1X2
  12. Viking - Molde X2
  13. Vålerenga - Kristianstad X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
19 okt.
15:15
Leksand - Djurgården
SHL
Spel: Leksand vinner inklusive övertid och straffar
 
19 okt.
15:15
Färjestads BK - Luleå HF
SHL
Spel: FBK -1
 
19 okt.
16:00
Wolverhampton - Southampton
Premier League
Spel: 1
 
19 okt.
16:00
Bournemouth - Norwich
Premier League
Spel: Bournemouthvinst & BLGM
 
19 okt.
16:00
Luton - Bristol City
Championship
Spel: X2 + över 1,5 mål
 
19 okt.
16:00
Bournemouth - Norwich
Premier League
Spel: BLGM Bournemouth vinst
 
19 okt.
16:00
Spurs vs Watford
Premier League
Spel: Spurs vinner och håller nollan
 
19 okt.
16:00
Stoke vs Fulham
Premier League
Spel: Fulham (0)
 
20 okt.
15:00
Hammarby - Malmö FF
Allsvenskan
Spel: Över 2,5 mål och båda lagen gör mål
 
20 okt.
15:00
Falkenberg - AIK
Allsvenskan
Spel: Falkenberg över 3,5 hörnor
 
20 okt.
17:30
IFK Norrköping - Kalmar FF
Allsvenskan
Spel: IFK Norrköping -1 (asian handicap)
 
21 okt.
19:00
Bodø/Glimt - Mjøndalen
Eliteserien
Spel: Bodø/Glimt -1 (asian)
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på SHL - Spela för 250 kr riskfritt!

SHL 18 oktober 2019

I helgen erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Färjestad - Luleå. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 18 oktober 2019

Landskamperna slut för denna gång och nu väntar engelska matcher på kupongen igen. Dessutom 12 miljoner i jackpot! Låt Bettingstugans experter Anders Limpar och Mattias Folkesson ... Läs mer

Vinn 20 000 kr i presentkort - Delta i vår snöboll!

18 oktober 2019

I helgen kör vi igång med en ny snöboll och denna gång maxar vi priset rejält. Denna gång får vinnaren hela 20 000 kr (!) i presentkort. Reglerna är enkla, skapa konto/eller logga ... Läs mer

Riskfritt spel till Man Utd v Liverpool

Premier League 18 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Manchester United - Liverpool. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 ... Läs mer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer