Speltips Eurovision Song Contest - Flest tittarröster

Bild från Bildbyrån

Rim-tim, tagi-dig… boka in Kroatien 2025 redan nu

Då var det återigen dags för Eurovision Song Contest. Detta år i Malmö efter Loreens väntade vinst förra året. Den rekades ut till fint odds redan under Mellon.

I år är tävlingen mer kaos än någonsin. Vi har krisen i Ukraina, vi har bombningarna i Gaza. Ett Israel som möter stort motstånd men som i allt detta skickar en otroligt pampig låt ändå. Räkna med mycket sympatiröster där men även bojkott av röster. Det lär i alla fall bli en framskjuten placering för Eden Golan och hennes ”Hurricane”.

Oddsen tidigare under veckan placerade inte Israel topp fem men efter hennes semifinal där hon dels levererade bättre än väntat samt det faktum att Italiens telefonröster råkade läcka ut. Där fick Israel över 35% av rösterna. Närmaste motståndare fick 7%….

Det vi dock ska komma håg är att Italien inte är kända för att rösta särskilt likt Europa i dessa telefonröster. Exempelvis gav men Euphoria (framröstad till tidernas bästa Eurovisionlåt) 0 poäng.

Något annat vi ska tänka på är att Kroatien inte var med i semifinal 2. Detta sjuka bidrag som artisten Marko Purišić AKA ”Baby lasagna” skrev i sitt sovrum. Tydligt inspirerad, precis som Käärijä förra året, av Rammstein.

Marko ville ha nåt som lät som Rammstein och körde deras grundbeat i huvudet. Och för honom lät det som ”Rim tim tagi dim” och därav var låttiteln klar.

Säga vad man vill om texten eller låten men taket kommer lyfta i Malmö Arena här, var så säker. Kroatien har ofta valt unika nummer och framföranden som man antingen hatar eller älskar. Vi minns ju tex ”Mama SC” förra året när man mjölkade en ko på scenen. Och kontrasten mellan de två förhandsfavoriterna är väl så stor som den kan bli även i år.

Förra året fick publikfavoriten Käärijä se sig slagen av det lite mer skönsjungande numret från Loreen. Idag är det returmöte och då tror jag Kroatien sopar mattan. Enda farhågorna är att det ska bli någon slags politiskt kamp mellan Israel vs Palestina och att Israel här får en del sympatiröster. Framförallt om det framgår att publiken buar under numret. Men till det här oddset är det ändå bara att lasta.

Jag spelar Kroatien vinner telefonrösterna till 2.25 hos X3000.

Lycka till om ni ryggar spelet!

Sverige då? Nej. Jag tror inte på en topp 10 placering. Jag tror inte ens vi blir topp 2 i norden. Både Finland och Norge tror jag kommer segla förbi oss. Men det är bara känslan. Spana in H2H oddsen där som är rätt bra! Exempelvis Norge bli bästa nordiska land 3.50.

/ J Weimer (som sitter på ett tåg på väg ner till Malmö för att se spektaklet på plats).

Spana in de som jag tror kommer topp 3.

Kroatien:

Israel

Irland