Speltips Feyenoord - Roma

Bild från Bildbyrån

Tar Feyenoord kommandot?

För tredje säsongen i rad drabbas Feyenoord och AS Roma samman. Denna gång är det i slutspelet av Europa League, där det första mötet av två spelas på Feyenoord Stadium. Då Feyenoord är hemmastarka och i en fin form är det helt klart fördel mot Roma, som sliter på resande fot.

FEYENOORD

Eredivisie vinnarna fick spela i Champions League inledningsvis. Där blev det en tredje plats bakom Lazio och Atletico Madrid, men ändå före Celtic som blev jumbon i gruppen. Managern Arne Slot fick en drömstart med två segrar på de tre första omgångar, men klarade inte av att hålla samma toppnivå därefter.

Formen är minst sagt bra med 9 raka matcher utan nederlag, i alla tävlingar. I samtliga fem av dessa senaste kamper har laget dessutom lyckats hålla nollan. Så man är lika starka defensivt som fram i banan. Förutom den stora anfallsstjärnan Santiago Gimenez är det flera andra som har steppat upp och visat framfötterna.

ROMA

För delar där blev det en andra plats i Europa League tabellen, bakom Slavia Prag. Det blev 13 poäng efter 6 omgångar. De flesta kom som väntat på Stadio Olimpico. På bortagräs var Jose Mourinho och hans gäng betydligt svagare. Likaså i Serie A, vilket ledde till att den legendariske managern fick avgå.

In i stället har Daniele De Rossi plockats in. Tränarbytet gav effekt direkt då laget vann de första 3 matcherna. Därefter blev det betydligt svårare mot serieledarna Inter, då Roma tappade ledningen två gånger om till en 2-4 förlust. Försvaret visade sig vara sårbart mot ett anfallsglad gäng, vilket inte bäddat gott inför detta möte.

MITT SPELTIPS

Roma har bara bemästrat att vinna ett av de 8 senaste bortamöten ute i Europa. Den segern kom för övrigt mot lilla Sheriff Tiraspol. I och med ett skralt bortafacit har Feyenoord ett bra läge att dra fördel av sin starka hemmaform, inför returen i Italien.

Spelet landar på att Feyenoord vinner matchen efter fulltid.

Oddsjämförelse Feyenoord - Roma