Speltips Finland - Danmark

Bild från Bildbyrån

Måstematch för finska lejonen

Vi vänder oss till Hockey VM grupp A och viktiga poäng på spel i mötet mellan Finland och Danmark. Finland ligger just nu utanför slutspelsstrecket, med 7 poäng på 5 spelade matcher. Finland måste helst vinna denna match, för att ha chansen på kvartsfinal. Danmark ligger på en 6:e plats i gruppen, med 6 poäng på 6 spelade matcher. Danmark har en liten chans att gå vidare till slutspel, men då krävs vinst mot Finland. Finland är dock det bättre laget och jag tror man rycker upp sig och vinner denna match.

Finland

Finland har inte imponerat hittills i turneringen. Man har slagit Storbritannien och Norge, men förlorat mot Tjeckien efter straffar, Österrike och nu senast mot Kanada med 5-3. Förlusten mot Österrike var häpnadsväckande och nu måste man nog vinna sina två avslutande matcher. Finland har tillräckligt bra lag för att göra det, och Danmark bör vara den enklaste uppgiften av de avslutande matcherna.

Danmark

Inte heller Danmark har gjort någon bra turnering. Man har slagit Österrike och Storbritannien, men sedan förlorat mot Kanada, Norge, Tjeckien och nu senast mot Schweiz med hela 8-0. Chansen att gå till kvartsfinal är därför minimal, men man lär ge det ett försök mot Finland. Som Danmark sett ut tror jag dock inte att man har någon chans.

Speltips

Finland måste rycka upp sig och vinna de avslutande matcher, och mot ett Danmark som kommer från en 8-0 förlust ska det bara bli vinst. Mitt speltips i matchen blir därför Finland -2.5 till oddset 1.91 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Måstematch för finska lejonen