Speltips fnatic - mousesports

Bild från Bildbyrån

Jämn måstematch att vänta

I grupp A av cs_summit hittar vi en vinna eller försvinna match mellan fnatic och mousesports. Det här är två lag som borde ligga i toppen av sin grupp och hade säkert gjort det för ett halvår sedan, men just nu går det trögt för båda två.

fnatic

fnatic hamnade i utslagsmatchen efter att man förlorade mot G2 med 0-2 (8-16, 7-16). Inga trevliga siffror med tanke på att man normalt ska vara ganska jämna lag. Man har även förlorat med 2-0 mot Heroic och tappat en kartor till både c0ntact och Nordavind under veckan som gått, så formen är ytterst tveksam för tillfället. Glädjeämnena är få i fnatic, där det kanske är Brollan som gör att man håller sig flytande och faktiskt slår dom lite sämre lagen. Nu möter man ett mousesport som om möjligt har ännu sämre form och man har ett övertag på Inferno och Overpass mot dom, och man kommer få spela minst en av kartorna och det är troligt att man vinner sin pick.

mousesports

mousesports ska vara ett topplag. Man har alla komponenter för att leverera på riktigt hög nivå, en bra IGL i Karrigan, en vass AWP-spelare i woxic, två livsfarliga skyttar i ropz och frozen och den rutinerade allround spelaren chrisJ som kan clutcha rundor. Men det går bara inte, dom får det inte att stämma alls och senast i går visade det sig igen när man förlorade med 0-2 (17-19, 13-16). Man har redan spelat åtta kartor mot fnatic i år, där fnatic gått vinnande ur sex av dom. Det finns dock ljusglimtar och jag hoppas och tror att man tar tillvara på att man är ett bättre lag på Vertigo och Dust2, med Vertigo som trolig ban av fnatic. Jag tycker man är bra nog för att vinna sin egen karta mot fnatic idag, även om det har gått knackigt senaste tiden.

Spelet

Vi spelar att matchen avgörs på tredje kartan, dvs över 2.5 kartor. Det är två i grunden bra lag med usel form som borde kunna hitta en fördel på sin egen karta och göra matchen jämn.