Speltips Frankrike - Tyskland

Bild från Bildbyrån

Tyskland mot slutspel

Vi vänder oss till Hockey VM grupp B och mötet mellan Frankrike och Tyskland. Frankrike ligger på en 6:e plats i gruppen just nu, med 4 inspelade poäng. Frankrike kan verken gå till slutspel eller till negativt kval, trots att man har Sverige kvar att möta innan denna match. Tyskland däremot kommer gå till slutspel och man ligger just nu på en 3:e plats i gruppen, med 12 inspelade poäng på 6 spelade matcher. För Tysklands del gäller det dock att skaffa sig en bra position inför kvartsfinalen och där av viktiga poäng på spel.

Frankrike

Frankrike har väl gjort vad man kunnat i turneringen. Målsättningen var nog att inte komma sist i gruppen, och det kommer man inte heller att göra. Frankrike har tagit 1 poäng mot Lettland och vunnit den viktiga matchen mot Polen. Sedan har man förlorat mot Slovakien, USA och Kazakstan. Nu väntar Tyskland och eftersom Frankrike inte har något direkt att spela för så tror jag det blir ny förlust.

Tyskland

Tyskland började turneringen genom att vinna mot Slovakien med 4-2, men sedan förlora mot både USA och Sverige med 1-6. Till denna match kommer man dock med 3 raka vinster och nu går man för 3 nya poäng för att få en så bra väg som möjligt in i kvartsfinalspelet. Tyskland är ett bättre lag och detta är en match man bör vinna enkelt.

Speltips

Tyskland har ett bra lag och en bra kemi i laget. De flesta spelare spelar i den inhemska ligan, som håller hög klass i Europa. Frankrike är ett av de sämre lagen i turneringen, samtidigt som man inte har något att spela för i denna match. I Tysklands matcher har det blivit minst 6 mål i samtliga matcher, och i Frankrikes minst 5 mål i 4 av 5 matcher. Mitt speltips i matchen blir därför Tyskland vinner + över 5.5 mål i matchen till oddset 2.55 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson