Speltips: Freiburg - Bayer Leverkusen 29/5 "Intressant kvällsmatch i…
Speltips Freiburg - Bayer Leverkusen

Bild från Bildbyrån

Intressant kvällsmatch i sydvästra Tyskland

Bundesliga innehåller väldigt många udda profiler. Lika mycket som jag uppskattar kvalitén på fotbollen i Tyskland kan jag inte undvika att även charmas av mängden profiler i ligan. Det finns många orginal om man säger så.

Freiburgs tränare Christian Streich är en av dessa. Jag baserar mycket på tränarna i mina spel och hans taktiska upplägg är den främsta anledningen till mitt spel här.
För de som inte följer Freiburg så noga har Streich nog gjort sig mest känd för en av tidernas största "filmning" av en fotbollstränare. Han lyckades så pass bra att David Abraham i Frankfurt blev utvisad. Vill man se humor på hög nivå rekommenderar jag att man gör en sökning på klippet.
Personligen har jag haft ganska bra koll på honom för det fotbollsmässiga också. Han har snart tränat Freiburg i 10 år i en liga jag följt med stort intresse.
Man ska inte underskatta Freiburg som lag. Streich har visserligen gjort det bra genom åren med små medel, men jag tycker dagens Freiburg är ganska underskattade. Deras 8:e plats i tabellen är välförtjänt och speglar nivån de faktiskt håller. Leverkusen måste spela på toppen av sin förmåga för att lyckas vinna här.

Rent taktiskt blir det svårt för Leverkusen. Freiburg är experter på att göra motståndarna sämre och utnyttja deras svagheter. Man kan inte säga att Freiburg är ett lag som alltid spelar på ett visst sätt. Deras taktik är ofta anpassad till motståndarna. I den här matchen är jag ganska säker på att de kommer falla ner djupt utan boll och centrera laget. Leverkusens främsta styrka är snabba omställningar även om man spelar med högt bollinnehav. Freiburg vill inte få kontringar emot sig här. Bortalaget saknar en bra boxspelare och jag tror inte Freiburg är särskilt oroade över att släppa kanterna när de kommer ha ett stort övertag på inlägg i egen box. Jag tror vi kommer få se många inläggsförsök från Leverkusen.

Det som däremot alltid är en röd tråd i Streichs taktiska upplägg är att inte bjuda på minsta lilla till motståndarna. Freiburg tar väldigt få risker i sin uppspelsfas. Det är inget lag som spelar sig ur svåra situationer långt ner på egen planhalva. Det är t ex helt ok att nicka ut bollen till en hörna om du som spelare är osäker på vad som finns bakom dig.

Jag har valt att spela Över 6.5 hörnor för Leverkusen på Betsson till 2.24.

När jag läser igenom vad jag skrivit låter det nästan som att Leverkusen ska möta Atletico Madrid. Vill förtydliga. Bortalaget är självklart det bättre laget. De har bättre spelare på i princip varje position. Jag tror därför man kommer ha ett stort spelövertag. De kan självklart vinna matchen. Jag tror däremot inte Freiburg passar dem. Spelet är alltså baserat på Freiburgs riskminimering defensivt och vad jag tror blir den förväntade matchbilden med ytor på kanterna för ett frustrerat Leverkusen. Det var även så det såg ut i deras förra möte som slutade 1-1.

Lycka till!

Spana även in våra andelar i Europatipset med 3.5 miljoner i jackpot!

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 juli
16:00
John Isner - Jeffrey John Wolf
ATP Tennis
Spel: Över 22.5 games
 
26 juli
19:00
Varbergs BoIS - IFK Göteborg
Spel: X2 + ö1,5 mål (match)
 
26 juli
19:00
Örebro SK - AIK
Spel: Över 1,5 mål (match) + AIK flest hörnor
 
27 juli
04:00
Frances Tiafoe - Stefanos Tsitsipas
Sommarspelen 2020
Spel: Tiafoe +4.5 games
 
28 juli
19:00
Lillestrøm - Sarpsborg 08
Eliteserien
Spel: Lillestrøm vinner
 
28 juli
20:15
Young Boys - Slovan Bratislava
Champions League
Spel: Young Boys -1 asian hcp
 
31 juli
12:00
Herrnas diskus, sommarspelen.
Sommarspelen 2020
Spel: Andrius Gudzius att komma på pallen
 
4 aug.
02:00
Lizzie Armanto tar medalj
Sommarspelen 2020
Spel: Lizzie Armanto tar medalj
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer