Speltips: Freiburg - Bayer Leverkusen 29/5 "Intressant kvällsmatch i…
Speltips Freiburg - Bayer Leverkusen

Bild från Bildbyrån

Intressant kvällsmatch i sydvästra Tyskland

Bundesliga innehåller väldigt många udda profiler. Lika mycket som jag uppskattar kvalitén på fotbollen i Tyskland kan jag inte undvika att även charmas av mängden profiler i ligan. Det finns många orginal om man säger så.

Freiburgs tränare Christian Streich är en av dessa. Jag baserar mycket på tränarna i mina spel och hans taktiska upplägg är den främsta anledningen till mitt spel här.
För de som inte följer Freiburg så noga har Streich nog gjort sig mest känd för en av tidernas största "filmning" av en fotbollstränare. Han lyckades så pass bra att David Abraham i Frankfurt blev utvisad. Vill man se humor på hög nivå rekommenderar jag att man gör en sökning på klippet.
Personligen har jag haft ganska bra koll på honom för det fotbollsmässiga också. Han har snart tränat Freiburg i 10 år i en liga jag följt med stort intresse.
Man ska inte underskatta Freiburg som lag. Streich har visserligen gjort det bra genom åren med små medel, men jag tycker dagens Freiburg är ganska underskattade. Deras 8:e plats i tabellen är välförtjänt och speglar nivån de faktiskt håller. Leverkusen måste spela på toppen av sin förmåga för att lyckas vinna här.

Rent taktiskt blir det svårt för Leverkusen. Freiburg är experter på att göra motståndarna sämre och utnyttja deras svagheter. Man kan inte säga att Freiburg är ett lag som alltid spelar på ett visst sätt. Deras taktik är ofta anpassad till motståndarna. I den här matchen är jag ganska säker på att de kommer falla ner djupt utan boll och centrera laget. Leverkusens främsta styrka är snabba omställningar även om man spelar med högt bollinnehav. Freiburg vill inte få kontringar emot sig här. Bortalaget saknar en bra boxspelare och jag tror inte Freiburg är särskilt oroade över att släppa kanterna när de kommer ha ett stort övertag på inlägg i egen box. Jag tror vi kommer få se många inläggsförsök från Leverkusen.

Det som däremot alltid är en röd tråd i Streichs taktiska upplägg är att inte bjuda på minsta lilla till motståndarna. Freiburg tar väldigt få risker i sin uppspelsfas. Det är inget lag som spelar sig ur svåra situationer långt ner på egen planhalva. Det är t ex helt ok att nicka ut bollen till en hörna om du som spelare är osäker på vad som finns bakom dig.

Jag har valt att spela Över 6.5 hörnor för Leverkusen på Betsson till 2.24.

När jag läser igenom vad jag skrivit låter det nästan som att Leverkusen ska möta Atletico Madrid. Vill förtydliga. Bortalaget är självklart det bättre laget. De har bättre spelare på i princip varje position. Jag tror därför man kommer ha ett stort spelövertag. De kan självklart vinna matchen. Jag tror däremot inte Freiburg passar dem. Spelet är alltså baserat på Freiburgs riskminimering defensivt och vad jag tror blir den förväntade matchbilden med ytor på kanterna för ett frustrerat Leverkusen. Det var även så det såg ut i deras förra möte som slutade 1-1.

Lycka till!

Spana även in våra andelar i Europatipset med 3.5 miljoner i jackpot!

Gilla rek om du håller med Betting Sherlock

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
10 juli
21:15
Fulham vs Cardiff
Championship
Spel: Båda lagen gör mål (BLGM)
 
11 juli
13:00
Vasalund - Täby FK
Spel: 1X och båda lagen gör mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Milan mot Juventus - riskfritt spel från Betfairs prisbelönta spelbörs

Serie A 7 juli 2020

TISDAG: Stor match ikväll mellan Milan och Juventus. Zlatan ska försöka förstöra för Juve i kampen om ligatiteln. Ta del av riskfritt spel från Spelbörsen till matchen. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan - 4.40 x pengarna!

Allsvenskan 3 juli 2020

Allsvenskan går in i sjätte omgången och tabellen börjar så sakteliga att sätta sig. Bettingstugan har till denna helg tagit fram en fin trippel där vår expert tagit fram sina ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Premier League 3 juli 2020

Stryktipset går in i sina sista omgångar och även denna helg bjuds det på flera fina matcher. Räkna med hög omsättning och räkna med att du kommer behöva hitta en fin spik och ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Kvartsfinal 1

Premier League 2 juli 2020

Duellen på Stryktipset har lämnat seedningen och nu börjar utslagsrundorna. I kvartsfinal 1 möts Bettingstugans bettingexpert Jonas Weimer och det senaste tillskottet på ... Läs mer

Nya bonusar för alla svenska bettingsidor i juli 2020

2 juli 2020

Regeringen har skärpt regler kring spelbranschen och det innebär bland annat att ett spelbolag som mest får dela ut 100 kronor som bonus på casino. Det har gjort att vi fått se en ... Läs mer