Speltips Fulham - Coventry

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Fulham vs Coventry

Fulham är väl säkrat i toppen av tabellen med 11 poäng till godo mot det andra placerade Bournemouth. Fulham består av en trupp med offensiv anda vilket syns dikret i statistiken med 30 mål fler än den näst bästa offensiva sidan den här säsongen. Defensiven går inte heller av för hackor.

Fulham vann med 0-1 borta mot Middlesbrough i sin senaste ligamatch. Nu två raka vinster. De kommer att hoppas på att ta sin tredje nu.

Samtidigt har Coventry City blandat och gett på sistone. De har samlat ihop 5 poäng från de senaste 5 ligamatcherna till totalt 56 poäng i tabellen. De är för närvarande på 12:e plats och har siktet inställt på en säker plats som för närvarande är 8 poäng från dem.

Man har däremot varit ikonsekventa på resande fot där man aldrig riktigt vet vart man har laget. Coventry förlorade med 2-0 mot Nottingham Forest i sin senaste liga match på resande fot. Med den förlusten har man nu fyra raka matcher utan vinst i ligan.

Dessa två lags enda h2h möte var i den omvända matchen denna säsong och matchen slutade med en 4-1-vinst för Coventry City. Ett förvånande och imponerande resultat som säkert ligger i bakhuvudet hos Coventry spelarna.

Men Fulham har vunnit 5 av de senaste 7 hemmamatcherna i ligan och gjort två eller fler mål i vardera. Det blir en tuff nöt att knäcka. Fulhams anständiga form på hemmaplan verkar vara mer än tillräckligt för att försegla en seger över Coventry City som har gått igenom en fluktuerande form i ligan.

Medan Fulham hoppas på att ha Neco Williams och Tom Cairney tillgängliga igen, kan tränaren Silva vara beredd att hålla sig till den trupp som slog Boro senast. Antonee Robinson kan möjligen återvända som vänsterback i stället för Joe Bryan, medan Jean Michael Seri kommer att övervägas för en start före Nathaniel Chalobah.

Coventry: Matt Godden kommer troligen inte kunna spela pga skada så då är det möjligt att vi får se Viktor Gyokeres som ensam anfallare. Kanske betyder det att det blir svårare för Coventry att hitta nätet.

Defensiva duon Kyle McFadzean och Jake Clarke-Salter är båda skadade.

  • Fulham möjlig XI: Rodak; Tete, Adarabioyo, Ream, Robinson; Reed, Seri; Wilson, Carvalho, Decordova-Reid; Mitrovic
  • Coventry City möjlig XI: Moore; Hyam, Rose, Bidwell; Kane, Hamer, Allen, Dabo; O'Hare, Maatsen; Gyokeres

REK

Coventry har varit inkonsekvent, framförallt på resande fot. Med tanke på lagets skador så har vi svårt att se laget hota framåt. Fulham å andra sidan är ruskigt bra just nu och gör långt mycket mer mål än rivalerna i ligan. Jag tror att Fulham vinner med flera mål och att man tar ledningen redan i halvlek och sen behåller den. HT/FT spelas till 2.20 hos bet365. 5u.