Speltips Getafe - Granada

Bild från Bildbyrån

Kortsnålt på Coliseum Alfonso Perez

Måndagsmötet i den spanska La Liga spelas mellan Getafe och Granada. Två lag med två raka nederlag bakom sig i ligaspelet. Skillnaden är att Getafe ligger i mitten av tabellen medan Granada är på en nedflyttningsplats. Getafe är favoriter till seger hos spelbolagen, men någon stökig tillställning behöver detta inte bli.

GETAFE

Året 2023 avslutades på ett riktigt bra sätt, med en massa segrar samt ett kryssmöte mot självaste Atletico Madrid på bortagräs. Detta år har inte varit lika framgångsrikt ännu, med nederlag mot Rayo Vallecano och Osasuna.

I Copa del Rey slog man ut Espanyol för att därefter själva bli utslagna mot krislaget Sevilla. Managern Jose Bordalas kommer att kräva en revansch av sina spelare. Kvalité finns, främst fram i banan med Borja Mayoral, med 13 fullträffar, i bra form.

Getafe är ett av lagen som drar på sig mest ostskivor i ligaspelet. Snittet ligger på 3,85 gula kort, per match. Men till detta möte saknas ett par bråkstakar, som Damian Suarez, Luis Milla och Jose Angel Carmona. Samtliga tre är vana att hamna i kortprotokollet och är avstängda. Lägg därtill att Mauro Arambarri är skadad och Ilaix Moriba på landslagsuppdrag.

GRANADA

Även gästerna har ett par avstängningar. Lucas Boye och Martin Hongla har båda dragit på sig 5 gula kort och missar denna match. Inför omgången är det 5 poäng upp till Sevilla, som är på säker mark. Så laget är högst involverade i bottenstriden.

Bryan Zaragoza och Myrto Uzuni har ändå presterat bra och lyckats pricka 6 mål vardera. Fast i detta möte gäller det att hålla tätt bakåt och inte bjuda motståndarna på något. Vilket talar för en defensiv kamp.

Vad gäller antalet gula kort per match ligger laget på 2,62. Risken finns att det blir ett par varningar även i Getafe, men detta behöver inte blir något kortkalas.

MITT SPELTIPS

Matchen döms av Victor Garcia Verdura, som på 10 La Liga matcher har delat ut 48 gula kort och 2 röda. Ingen domare som direkt talar med korten, utan brukar oftast ha bra kontroll och snack med spelarna.

Med tanke på domaren, de avstängda spelarna, samt snittet hos båda lagen finner jag ett värde i att lägga ett underspel på den höga kortlinan.

Mitt spel blir under 6,5 kort i matchen, till 2.05 i odds.