Speltips Getafe - Real Madrid

Bild från Bildbyrån

Ett målglatt derby

Giganterna Real Madrid har en möjlighet att gå upp i en serieledning när laget gör en kort resa och ställs mot Getafe, i den spanska La Liga. Medan Getafe ligger i mitten av tabellen är Real Madrid tvåa, med en poäng mindre är serieledarna Girona. Eftersom både Getafe och Real Madrid har nätat i massor kan detta bli en mycket underhållande tillställning.

GETAFE

Under de första halvan av säsongen gjorde Jose Bordelas och hans gäng riktigt bra ifrån sig. Så pass att laget utmanade om en plats ute i Europa. Detta år har inletts något sämre, med förluster mot Rayo Vallecano och Osasuna, samt utgång ur Copa del Rey mot Sevilla. Däremot kom en vändning sist.

Hemma mot Granada blev det en seger. Mason Greenwood nätade först innan Borja Mayoral gjorde sitt 14:e mål för säsongen. Lika många som Artem Dovbyk i Girona och Jude Bellingham (i bild) för Real Madrid. Ingen har gjort fler mål än så.

På hemmamark är Getafe ett svårslaget gäng, med 6 segrar, 3 kryss och endast en förlust på de 10 senaste matcher på Coliseum.

REAL MADRID

I vanlig ordning håller sig marängerna på det vinnande spåret. Men segrarna har inte kommit helt friktionsfritt. Att stjärnmålvakten Thibaut Courtois är skadad och mittbackarna Eder Militao och David Alaba har börjat ta ut sin rätt.

I de 6 senaste matcher, i alla tävlingar, har Real Madrid både nätat, oftast i massor, men också släppt in minst ett mål. I ligan vände man ett 0-2 underläge mot tabelljumbon Almeria till en 3-2 seger för att därefter upprepa samma bedrift mot Las Palmas där 0-1 blev till 2-1.

Fram i banan råder det inget snack om vilka kvalitéer det finns, i världsklass. Fast defensivt finns det i övrigt att önska för managern Carlo Ancelotti.

MITT SPELTIPS

Spelbolagen erbjuder rätt så korrekta odds, när det kommer till vinnaren av matchen. Däremot finns det ett stort värde att hämta, till dubbla degen i odds, på att vi får se både Getafe och Real Madrid fortsätta hitta nätmaskorna.

Så jag lägger en högre insats på att båda lagen gör mål i matchen.