Speltips Girona - Granada

Bild från Bildbyrån

Målfest av Girona!

Säsongens allra sista omgång av den spanska La Liga inleds på Montilivi där sensationen Girona ställs mot Granada. Oavsett utgång kommer hemmalaget att sluta 3:a i tabellen medan gästerna kommer att åka ur den högsta divisionen. Allt talar för att Girona avslutar säsongen på ett fantastiskt vis.

GIRONA

Man får spela i Champions League nästa säsong. Bara en sådan sak. Tränaren Michel har gjort dundersuccé med ett trupp där varje spelare har höjt sig. Speciellt fram i banan då man har nätat hela 78 gånger på 37 ligamatcher. Bäst har Artem Dovbyk varit, med 21 fullträffar. Det är bara Alexander Sørloth i Villarreal som har gjort fler mål i ligaspelet.

Formen är också fin efter en stabil seger på Mestalla mot Valencia. Ett självmål tvingades fram samt att Savio och målkungne Dovbyk hittade nätmaskorna. Minst lika många fullträffar bör det bli mot ett av seriens sämsta försvar.

GRANADA

Nej, det har inte varit någon framgångsrik maj månad. Med fyra raka förluster är formen helt under isen. Laget snittar ändå ett mål per match. Problemen ligger helt klart i defensiven. Att släppa in 72 mål på 37 omgångar säger det mesta. Mot de bättre lagen som Real Madrid och Sevilla blev det nyligen minst 3 insläppta mål.

Något som mycket väl också bör bli fallet i denna match, då laget inte har något att spela för. Så har fallet varit länge. I och med att motivationen har varit borta har spelet sett ännu värre ut.

MITT SPELTIPS

Det är svårt att se något annat än en komfortabel seger för hemmalaget. Visst kan gästerna utmana och lyckas peta dit någon boll. I slutändan är det ändå Girona som kommer vilja ösa in mål och hjälpa Dovbyk vinna skytteligan.

Mitt spel landar på att Girona nätar minst 3 gånger i säsongens sista match.

Oddsjämförelse Girona - Granada