Speltips Girona - Real Sociedad

Bild från Bildbyrån

Girona - Real Sociedad

I mitt tycke spelas det ett vidöppet möte i den spanska La Liga när sensationen Girona tar sig an evigt svårslagna Real Sociedad. Ingen har lyckats undgå vilken fantastisk säsong Girona har bakom sig när de efter 22 omgångar ligger på en andra plats i tabellen. Men att besegra Real Sociedad är alltid en tuff nöt att knäcka. Så även denna gång.

GIRONA

Även om det återstår 16 omgångar av ligaspelet ligger Girona mer än i förarsätet när det kommer till en Champions League plats nästa säsong. Det är 13 poäng ner till Athletic Bilbao, som är femman i tabellen. Sedan är det ytterligare 6 poäng ner till sexan Real Sociedad, som gärna vill blanda sig i den striden.

Det är inte bara i ligaspelet som Girona har gått som tåget. I Copa del Rey tog de sig till en kvartsfinal, där Real Mallorca blev för svåra. Men Girona studsade tillbaka direkt och reste hem med samtliga poäng från Balaidos där Portu gjorde matchens enda mål mot Celta Vigo. Annars är det Artem Dovbyk som är lagets skyttekung, med 14 fullträffar.

REAL SOCIEDAD

På tal om det spanska cupen så är man kvar och ställs mot Real Mallorca, efter denna kamp. Detta efter att nyligen ha besegrat Osasuna och Celta Vigo. I ligaspelet blev det mållöst sist mot Rayo Vallecano, där försvarsspelet stack ut. Man lät inte motståndarna få till ett enda skott på mål.

Problemet för managern Imanol Alguacil och hans gäng har varit att gå segrandes ur dueller. Det har blivit alldeles för många kryssresultat. Man har aldrig förlorat en enda match mot Girona, med fyra av de fem senaste bataljerna har slutat med delad pott. Ett högst trovärdigt scenario även denna gång.

MITT SPELTIPS

Visst har Girona imponerat och ska lyftas till skyarna, med tanke på vad de har åstadkommit med truppen de har. Men det har varit ett par poängtapp och kryssmöten, som nyligen mot Betis och Almeria. Ett ytterligare sådant mot Real Sociedad skulle egentligen inte förvåna någon. Spelbolag har hemmalaget som på tok för stora favoriter till seger, då gästerna har en lika stor chans till poäng.

Mitt spel blir därför att Real Sociedad inte går lottlösa utan klarar av att ta en poäng eller samtliga tre i matchen.

Oddsen till kvällens Melodifestival deltävling 1 i Malmö 2024

Sangfageln i Melodifestivalen

UPPDATERAD* Melodifestivalen 2024: Odds till deltävling 1

Melodifestivalen 3 februari 2024

MUSIK. Det har blivit dags för Melodifestivalen 2024 att dra igång och detta gör vi i form av deltävling 1 som tar plats lördagen 3 februari i Malmö. Vi synar deltagarfältet och ... Läs mer