Speltips Granada - Almeria

Bild från Bildbyrån

Ångestmöte i La Liga

De sista två lagen i La Liga tabellen drabbas samman när Granada CF gästas av jumbon Almeria. Båda har en bit att gå för att hålla sig kvar i den högsta divisionen. Det skiljer ändå nästan dubbelt så många poäng, till hemmalagets favör. Den urusla bortaformen hos gästerna gör det omöjligt att lita på dem.

GRANADA

Okej, det har inte direkt slagit gnistor om laget som efter 24 omgångar har tagit 13 poäng. Det är 7 poäng upp till Celta Vigo, som är på en säker plats. Men Granada har presterat bättre fotboll än vad tabellen ger sken av. Laget har börjat bygga självförtroende efter en hel del fina resultat på sistone.

Två gånger om hade man en ledning mot giganterna FC Barcelona på bortaplan. Ricard Sanchez, Facundo Pellistri och Ignasi Miquel lyckades samtliga bryta ner Marc-Andre Ter Stegen i hans come-back i målet. Att man släppte in 3 mål samtidigt är inget bra. Ändå ska inget för överskugga den fina insatsen i offensiven, där man skapade en hel del farligheter och tog vara på sina chanser.

ALMERIA

Det enda laget i La Liga ännu utan seger. Det har varit ett par mållösa resultat som har gett poäng i tabellen. Som sist då trötta Athletic Bilbao kom på besök. Med nöd och näppe klarade man av att spela oavgjort. Trots att Largie Ramazani blev utvisad i matchminut 53, efter att ha fått sitt andra gula kort i matchen.

Ändå är det knappt något som talar för att de ska resa hem med poäng i behåll. På 12 försök har det bara blivit en poäng på bortaplan. De övriga 11 matcherna har förlorats. Inget lag har släppt in fler mål än dem på resande fot, hela 30 gånger. Att hålla tätt mot Granada, som är i en fin målform, känns inte trovärdigt.

MITT SPELTIPS

Då gästerna har ett extremt skralt bortafacit med nästan uteslutande förluster kan jag inte motstå när det erbjuds en bit över dubbla pengar i odds på ett nytt nederlag. Granada bör klara av att näta fler gånger än vad de själva släpper in mål.

Spelet landar på att Granada vinner matchen.

Oddsjämförelse Granada - Almeria