Speltips H2H V75 6 Solvalla

Bild från Bildbyrån

Vilka gör upp om placeringarna bakom Francesco Zet

Onsdag och V75 med en utav årets bästa travtävlingar med Margareta Wallenius-Klebergs Pokal som höjdpunkt i V75 6. Ett lopp för femåringar över 2140 m med 1.5 miljoner i förstapris. Stor favorit i loppet med Daniel Redens undantagshäst 1 Francesco Zet. Hästen kommer med 17 raka segrar och då har vi ännu inte sett botten i honom, kanske är det världens bästa travhäst. Jag tror Francesco Zet vinner även detta lopp, men står just nu i 1.25 gånger pengarna. Därför får vi leta odds bakom och jag har hittat ett intressant H2H spel.

5 Clarissa är det enda stoet i loppet, men oj vad bra hon är. Hon tränas och körs av Alessandro Goccidoro. I senaste loppet fick hon gå utvändigt om ledaren och höll storstilat in i mål som 2:a. Ett lopp som många av konkurrenterna i detta lopp inte hade klarat. Formen är med andra ord god och nu drar man dessutom av bakskorna. Från spår 5 bör hon hamna bra på det och hon är väldigt kvick i benen.

6 Melby Jinx är utmanaren i denna H2H. Hästen tränas av Daniel Wäjersten och körs av Erik Adielsson. Hästen fick gå ett tufft lopp senast på Mikkeli i högt tempo med Hail Mary på utsidan. Från ledningen blev det för tufft och han slutade tillslut 4:a. Hästen vapen är att han är snabb från start och Erik lär prova att kommer ner i rygg på Francesco Zet. Jag tror dock fler kommer vilja vara med från början och kommer inte Melby Jinx ner på innerspår tror jag loppet är över för hans del.

Starten kommer vara avgörande för detta spel och jag tror det kan bli solfjäderseffekt, det vill säga att Melby Jinx inte kommer ner på innerspår. I min bok är då Calrissa en bättre häst och när dom går i mål tror jag hon är före. Mitt speltips bir därför att 5 Clarissa är före 6 Melby Jinx i mål till oddset 2.02 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson