Bild från Bildbyrån

Jämn matchbild på Bravida Arena

Blickarna riktas mot guldjagande Häcken som tar sig an Gif Sundsvall på Bravida Arena i Göteborg. Tar Häcken ett kliv närmare SM-guld? Här kommer mina tankar och speltips inför mötet.

Häcken 

Ska drömmen om ett SM-guld gå i uppfyllelse för hisingeklubben som nu leder Allsvenskan med tre poäng förre Djurgården och fem förre Hammarby då endast fem omgångar återstår. Jag tror faktiskt att man har chansen och skriva historia. Då är en seger ett måste mot Giffarna för därefter har man två tuffa möten både mot AIK borta och Malmö FF hemma. 

Man kan inte sluta imponeras av Häcken 

Man kan inte slutas att imponeras av Häcken i år som verkligen har höjt sig från tidigare säsonger och spelar en anfallsglad fotboll. Mycket har man att tacka anfallaren Alexander Jeremejeff som har varit helt enastående för sitt lag där han på 23 matcher gjort otroliga 21 mål. Utan honom så tror jag inte man hade varit i toppen av tabellen och krigat om guldet. Man får inte glömma heller att tränaren Per-Mathias Högmo har gjort ett fantastisk jobb med sitt kollektiv. Hans lagmaskin är obesegrade i tio raka matcher i Allsvenskan och kommer från en urstark 1-0 seger mot just Djurgården som man har hack i hälarna. Resan fortsätter. 

GIF Sundsvall 

Giffarna tog en fin skalp i helgen då IFK Göteborg besegrades med 3-2. De första 45 min var det bästa jag någonsin sett Sundsvall spela på hela säsongen. Man trodde på sig själva och vågade anfalla och ta avslut. Gästerna ledde med hela 3-0 i halvlek och hade matchen i sin hand. Kaptenen Pontus Engblom var helt lysande i matchen och stod för två av målen. Även mittfältaren Peter Makrillos hamnade i målprotokollet. 

Samma inställning som senast krävs om man ska ha någon chans alls

Som jag sagt innan så ska det mycket till för att man ska klara nytt kontrakt, men chansen finns där med fem omgångar kvar och 15 poäng att spela om. Sundsvall har åtta poäng upp till kvalplatsen som innehas av Degerfors för tillfället och hoppet lever. Går man in med samma inställning som sist och spelar sitt spel så tror jag ändå att man kan stå upp bra mot Häcken och få med sig ett bra resultat. Jag hade hoppats få se Alexander Larsson sist i startelvan, men han satt på bänken matchen ut. Återstå att se om tränaren Brian Clarhaut ger han chansen. 

Engblom Sundsvall

Engblom stänkte in två mål senast

Analys

Häcken blir stora favoriter här och visst ska man vara det i den form man är just nu och ett SM-guld att kriga om. Senaste mötet mot Giffarna slutade med en klar 5-1 seger där man var helt överlägsna. Jag tror inte man kommer vinna med så stora siffror nu och tror på ett jämnare möte än sist. Värdarna är ju vassa framåt med Jeremejeff, men samtidigt mer sårbara bakåt där man har släppt in en hel del mål. Får bara Sundsvall stopp på honom så tror jag detta möte blir jämnare än vad många tror. Senaste segern mot IFK Göteborg har nog boostat upp gästernas självförtroende en hel del och jag förväntar mig en jämnare matchbild på lördag. Därför har jag hittat ett fint spel som jag måste testa till ett fint odds.

Speltips

  • Gif Sundsvall +2.5 Asian handicap. 6U @1.85 Pinnacle.

Lycka till vid rygg

/Davids_betting (Twitter)

Hos Bettingstugan.se hittar ni fler speltips på Allsvenskan och Superettan och framförallt kommande Fotbolls-VM

Fler spel till matchen