Speltips Hammarby IF - IF Elfsborg

Bild från Bildbyrån

Två spelande lag

Bajen-Elfsborg har alla förutsättningar att bli en sevärd match mellan två lag som vill spela bra fotboll. Har ett kombinationsspel till matchen.

Speltips

Den minikris-stämpeln som Bajen hade på sig inför Göteborg hemma blåstes bort all väg när Hammarby spände musklerna ordentligt och pulvriserade änglarna, där gästerna kom in med tre raka segrar i ryggen. Känslan är just att en del press nu släppts från Bajenspelarnas axlar och på det fick spelare som Besara och Bojanic göra en jättematch- två bärande spelare som haft det lite motigt på sistone. Kan betyda mycket framöver att de återfått självförtroendet. På det har Bajen gjort klart med inte mindre än fem nyförvärv som alla är spelklara till Elfsborgsmatchen. Återstår dock att se om någon av dem slår sig in i startelvan, om inte annat bör några få inhopp. Kurtulus och Sadiku också åter från avstängning. Väldigt gott ställt truppmässigt har Bajen det. Trawally osäker till spel dock. Haft svårt att vinna mot topplagen i Allsvenskan hittills och detta blir ju sannerligen ett test för att se om Bajen är på riktigt att räkna med eller inte.

Elfsborg brukar vara en knepig uppgift för Bajen och det blir allt som oftast oavgjort när lagen möts. Elfsborg vann också fjolårsmötet på Tele2. Fyra raka Allsvenska matcher har Elfsborg undvikit förlust mot Bajen. Dock vann Hammarby i Svenska cupen i våras, så tänker ändå att en del hjärnspöken blåstes bort i och med den segern. Hammarby ska dock givetvis ha den största av respekt för Elfsborg som ju är ett väldigt kompetent fotbollslag. Haft svårt att haka på i toppen givet alltför många kryssmatcher, men man är svårslagna vilket blott tre förluster vittnar om. Bra truppläge även i Elfsborg med väldigt få skador som stör och nu även klart att Samuel Holmén comebackar i föreningen. Simon Olsson verkar dock kunna bli klar för Rosenborg och om så blir fallet är det ju såklart ett supertapp- återstår att se vad som händer där innan söndag.

Tror som sagt på en sevärd och underhållande match mellan två otroligt spelskickliga lag. Tror båda lagen gör mål då det brukar bli så mellan dessa lag och då Elfsborg är skickliga på att såra lag som vill gå framåt- och i den kategorin får vi verkligen placera Bajen. Tror dock Bajen också ska kunna vinna matchen sett till hur urstarka Bajen är hemma och att man kan rida vidare på den självförtroendevåg som Gbg-vinsten innebar liksom att truppbredden är enorm nu i och med alla fem nyförvärv.

Hammarby att vinna & båda lagen gör mål prövas till fina 3.50 hos Betsafe.