Speltips Heretics - Fnatic

Bild från Bildbyrån

Heretics bjuder upp till motstånd

I dagens andra match i ESL tar franska Heretics emot svenskarna i Fnatic, även här är det vinna eller försvinna som gäller och det kommer inte sparas på något.

Heretics

Heretics fick en tugg lottning i sin första match, att möta den franska världstvåan Vitality. Man gjorde ändå en helt ok match och förlorade sitt eget val av karta med 13-16, men om några avgörande ögonblick hade gått annorlunda hade man kunnat vinna, små marginaler i dessa matcher. Nu får man istället ta sig an Fnatic i lower bracket och med tanke på Fnatics form får man nog anse att dom har en god chans att få med sig ett bra resultat, i alla fall på sin egen karta. Man har en vettig map pool, där man spelar alla kartor förutom Train, och man bör ha ett övertag på både Dust2 och Nuke där man ska kunna knipa en hel del rundor. Man har hunnit med att spela en match mellan senaste ESL matchen och denna och vann mot ett enklare lag, förhoppningsvis har man kunnat slipa på detaljer inför matchen och kommer med en bra game plan.

Fnatic

Fnatic var helt under isen i sin första match, helt bedrövliga på första kartan och lite bättre på andra. Det ska sägas att man mötte Astralis, som aldrig är lätt, men det är ett Astralis med två nya spelare som inte håller samma nivå som dom som spelat senaste åren, inte än i alla fall. Man blev fullständigt överkörda på Nuke och riskerar att hamna i liknande läge igen. Man har nu fyra förluster i rad, visserligen mot delvis bra lag, men det ursäktar inte prestationerna. Formen är riktigt dålig och ska man gå vinnande ur detta matchen måste man kliva upp en nivå. Map poolen är ett problem, man spelar inte Vertigo alls och tvingas därför att spela Nuke som man är usla på, kan även bli en Dust2 där man också har haft problem. Man bör ha ett litet övertag på andra kartor, som Mirage och Overpass, som kan tänkas bli deras val.

Spelet

Heretics vinner karta 1 +3.5 rundor(sin egen karta). OBS! Vill man vara på den säkra sidan inväntar man map veto innan man spelar, i ESL är det den som har bäst rank som väljer om man vill välja karta först eller överlåta det till motståndet. Standard är att låta motståndaren välja först, men det har hänt att lagen kör lite mindgames och ändrar ordningen. Jag väljer dock att lägga spelet redan nu, då oddset brukar gå ner när valen är bekräftade.