Speltips Kalmar FF - AIK

Bild från Bildbyrån

AIK förlorar inte nere i Kalmar

AIK med ny tränare reser ner till ”guldarenan” för att möta Kalmar FF. Två lag i kris.

Förlusten mot Djurgården blev för mycket för AIK. Tränare Rikard Norling fick sparken och in kommer Norlings före detta assisterande tränare Bartosz Grzelak (assisterande tränare under guldåret 2018 och senast assisterande tränare för U21-landslaget).

Sportchef Henrik Jurelius har varit tydlig med att det defensiva jobbet kommer prioriteras, men självklart måste AIK fortsätta gå framåt och jaga trepoängare. Men den nya spelidén med man-man-präglat spel blev en stor flopp och nu blir det back to basic för AIK. Troligtvis får vi se en fyrbackslinje och kanske blir det rent utav 4-3-3. Men det återstår att se.

Spelartruppen mår bra av den här förändringen, det är rapporterna från Karlberg och jag är övertygad om att vi kommer få se svartgula spelare med ny energi och som vill visa upp sig för den nygamla tränaren.

Kalmar ligger näst sist i tabellen och har två poäng på de åtta senaste matcherna. Vore det inte för Kalmars katastrofala ekonomi tror jag klubben hade bytt tränare de också. Inför matchen är nyförvärvet Erik Israelsson tillbaka och det är en bra värvning, men knappast någon som kommer rädda laget ensam. Försvararen Douglas Bergqvist har också värvats in, men det är tveksamt att han spelar matchen mot AIK.

Skador på nyckelspelare som Henrik Löfkvist och Nils Fröling har varit väldigt kännbara för ett lag som Kalmar FF.

Apropå skadade spelare är Nabil Bahoui tillbaka i spel för AIK och det är såklart en nyckelspelare för ”Gnaget”. Mittbacken Per Karlsson och mittfältaren Ebenezer Ofori klev av i derbyt på grund av känningar. Återstår att se om de kommer till spel på söndag.

Kalmar FF:s tre senaste matcher

Mjällby (b) 2-2

Sirius (h) 1-1

Malmö FF (b) 1-2

AIK:s tre senaste matcher

Djurgården (h) 0-1

Häcken (b) 0-4

Varberg (b) 2-2

Fjolårets möten lagen emellan

AIK - Kalmar FF 1-2

Kalmar FF - AIK 0-1

(Lagen möttes i Svenska cupen i mars och då vann AIK med 3-1)

Stor osäkerhet i båda lagen men jag tror tränarbytet i AIK kommer ge effekt direkt. Och jämför man lagen ska det vara klasskillnad här. Därför väljer jag att spela AIK (pengarna tillbaka vid avgjort) till oddset 1.67. Slutar matchen oavgjort får jag pengarna tillbaka.