Bild från Bildbyrån

Målfyrverkeri väntas

Dags för sista omgången i Allsvenskan där Kalmar ska ta sig an GIF Sundsvall på Guldfågeln Arena. Här kommer mina tankar och speltips inför mötet.

Kalmar FF 

Kalmar har stått för en strålande säsong i Allsvenskan och har chansen att sluta fyra i ligan vid seger mot ett nedflyttat Sundsvall. Sen Henrik Rydström tog över tränarrollen så har kurvan varit spikrak uppåt för Kalmar. Han tillför sån energi till truppen att det är en fröjd att se laget spela. Det är inte de tråkiga laget som för ett par säsonger som bara tänkte defensivt och gick knappt framåt.

Nu är det ett Kalmar som har mycket bollinnehav och gillar gå på offensiven. Man skapar mycket framåt och får med sig många fasta situationer på motståndarens planhalva. Oliver Berg har varit strålande på topp för värdarna och leder den interna skytteligan på sju mål. Annars har det varit sprida skurar med målskyttar i laget. Nu väntar årets sista hemmamatch mot på Guldfågeln Arena och jag tror man vill bjuda sina fans på en seger. 

GIF Sundsvall 

Man får ändå ge laget stor cred för deras kämpaglöd fast säsongen är över och ska börja om på ny kula i Superettan. Senast mot Sirius så var man sånär att få med sig poäng, men Sirius ville nåt annat och kunde avgöra på tillägg igenom Christian Kouakou. Som jag har påpekat innan man är alldeles för givmilda i försvaret och läcker in för lätta mål. 

Trodde ändå att tränaren Brian Clarhult skulle ha mer fokus på det och sätta prägel på det inför mötet mot Sirius. Mycket möjligt att vi får se det mot Kalmar istället, annars kan siffrorna rinna iväg. 13 insläppta mål på fem matcher säger allt. Framåt har man pålitlige anfallaren Pontus Engblom som återigen hamnade i målprotokollet senast och som har varit Sundsvalls bäste spelare enligt mitt tycke. Han har stått för 11 av Sundsvalls 28 mål. Ny svår bortamatch väntar laget och jag hoppas man går in med samma inställning som senast mot Sirius. 

  Sundsvall mål

  Analys

  Viktig match för Henriks Rydströms Kalmar som vid seger här kan ta sig förbi AIK i tabellen och sluta på en fjärdeplats i Allsvenskan. Beroende på utgången då AIK möter svåra Elfsborg, så visst har man en hel del att spela om. Kalmar lär ju ta tag i taktpinnen från minut ett här och trycka ner Sundsvall långt ner på sin planhalva. Men jag tror ändå att Sundsvall lär stå upp bra i första halvlek och inte göra det för lätt för värdarna. Däremot så tror jag att vi lär nog få se en del mål i andra halvlek då spelet lär öppna sig mer. Sundsvall har både gjort och släppt in en hel del mål i andra halvlek. Därför har jag hittat ett intressant målspel i matchen.

  Speltips

  • Mitt spel blir flest mål i matchen görs i 2:a halvlek. 5U @1.95 Bet365.

  Lycka till vid rygg

  /Davids_betting (Twitter)

  Hos Bettingstugan.se hittar ni fler speltips på Allsvenskan och Superettan och framförallt kommande Fotbolls-VM