Speltips Las Palmas - Betis

Bild från Bildbyrån

Tar Betis alla poäng?

En Europa League plats står på spel för formstarka Real Betis när de gästar Las Palmas, i den spanska La Liga. Hemmalaget är helt under isen, men har så gott som säkrat kontraktet. Gästerna har en 6:e plats i tabellen att försvara. Så det gäller att inte tappa mark.

LAS PALMAS

Nej, tränaren Garcia Pimienta får inte ordning på laget, som överlag har stått för en bra säsong. Länge låg de i mitten av tabellen, men har i och med 8 (!) raka nederlag halkat efter. Under den tiden har laget endast nätat en endast gång. Så det är problem både fram i banan och i defensiven.

Ändå är det ingen fara, då laget har 8 poäng ner till bottenzonen, när det återstår 3 omgångar av ligaspelet. Ett stort avbräck finns på ordinarie försvararen Julian Araujo, som har dragit på sig 5 gula kort.

REAL BETIS

Annat är det hos gästerna, som har en fantastisk form i ryggen. Under de 5 senaste omgångar har man gått segrandes ur 4 dueller och spelat oavgjort i Sevilladerbyt. Isco (i bild) har utsetts till matchens bästa spelare, typ sjuttioelva gånger under säsongen. Med honom i högform, som kreatör och målskytt, är allt möjligt.

Att behålla den fina formen är ett krav, om man ska spela i den nästfinaste turneringen ute i Europa. Man gick förbi Real Sociedad i tabellen, som därmed har en poäng mindre än Sevilla-laget. Det gäller att hålla i det lilla försprånget, med så få matcher kvar av ligaspelet.

MITT SPELTIPS

Eftersom Las Palmas totalt saknar motivation och form är det svårt att se deras förlusttrend brytas mot ett lag, som är rena motsatsen. Gästerna har allt att spela för och kommer att gå för en seger. Mycket talar för att de också klarar av uppgiften.

Mitt spel landar på att Betis reser hem med samtliga poäng i behåll.

Oddsjämförelse Las Palmas - Betis