Speltips Las Palmas - Valencia

Bild från Bildbyrån

Öppet möte på Gran Canaria

På Gran Canaria Stadium spelas ett öppet möte mellan Las Palmas och Valencia, i den spanska La Liga. Två lag som gör bra ifrån sig i tabellen. Det skiljer bara 3 poäng mellan dessa mittenlag, som har en möjlighet till spel ute i Europa nästa säsong. Eftersom båda har visat sig vara framgångsrika fram i banan kan detta bli en mycket intressant match.

LAS PALMAS

Efter att ha slutat tvåa i Segunda Division har målet varit att hålla sig kvar i den högsta divisionen. Något man onekligen kommer att klara av. Att ta 32 poäng efter 23 omgångar räcker till en nionde plats i tabellen. Inte illa pinkat för en nykomling!

Försvaret har framförallt stuckit ut med bara 20 insläppta mål under tiden. Endast serieledarna Real Madrid har släppt in färre mål. Ett lag man nyligen förlorade mot med 1-2 på hemmamark innan det blev 1-1 borta mot Granada.

Tidigare under säsongen gick man lottlösa från Mestalla men på hemmamark är Las Palmas betydligt starkare och bör kunna göra en bättre prestation.

VALENCIA

Det råder ingen tvekan om att managern Ruben Baraja, tidigare ikon i laget, bygget något fint. Formen är riktigt bra med 4 segrar och en förlust borta mot Atletico Madrid, på de 5 senaste ligamatcher. I tabellen är Valencia sjua och har bara 2 poäng upp till Real Sociedad, som är på en Europa Conference League plats.

Sist blev det en trepoängare mot tabelljumbon Almeria, där Valencia borde och skulle ha nätat fler gånger, men slutresultatet skrevs till 2-1. Mittbacksgeneralen Gabriel Paulista har lämnat för spel i Atletico Madrid, vilket är en klar försämring i defensiven.

Däremot är offensiven vass med en viss Hugo Duro i högform, med 10 fullträffar för säsongen.

MITT SPELTIPS

På sistone har Las Palmas lyckats steppa upp när det kommer till anfallsspelet. Dock har det varit något på bekostnad av försvaret, som under tiden har börjat släppa in fler mål. Mot formstarka Valencia blir det svårt att hålla tätt, men att näta bör man göra ändå.

Mitt speltips blir att båda lagen gör minst ett varsitt mål i mötet.

Oddsjämförelse Las Palmas - Valencia