Speltips Lazio - Club Brugge

Bild från Bildbyrån

Lazio är för bra för Brugge

Dags för sista gruppspelsmatchen i årets Champions League. Jag väljer åter igen att rikta fokus på Lazio som denna gång tar emot Club Brugge på Olimpico.

Lazio har varit ojämna i år men gjort det riktigt bra i Champions League hittills. Hemmavinster mot Dortmund och Zenit har kombinerats med 3 raka 1-1 matcher på bortaplan mot Dortmund, Zenit och Brugge. Detta innebär att Lazio inför matchen ligger på andra plats med 9 poäng. Det är en poäng mindre än Dortmund som leder gruppen och två poäng mer än Brugge på plats tre. Med andra ord så räcker en poäng för att Lazio ska ta sig vidare till åttondelsfinal. Romklubben kan även vinna gruppen om man slutar med fler eller lika många poäng som Dortmund. Det man ska ha med sig inför denna matchen är att Lazio spelat 2 matcher med ordinarie lag såhär långt i gruppspelet. Dessa var mot Dortmund där man fick ihop 4 poäng på de två matcherna. Bortamatcherna mot Zenit och Brugge spelades med 2 till 3 ordinarie spelare från start. Värst var bortamatchen mot Brugge där Lazio bara hade två A-lagspelare på bänken. Resten var juniorer. Varför jag tar upp detta är för att belysa att trots utsatt truppsituation i hälften av matcherna har man ändå klarat sig obesegrade i gruppen. Hade Lazio haft fullt lag i samtliga matcher hade gruppvinsten redan varit säkrad. Jag känner mig säker när jag säger att Lazio är ett klart bättre lag än Brugge med bättre spelare på varje position (möjligtvis undantag för målvakten). I den senaste ligamatchen mot Spezia som Lazio vann fick dessutom nyckelspelarna välbehövlig vila genom att bli tidigt utbytta. Varken Immobile, Luis Alberto eller Milinkovic-Savic spelade 90 minuter och bör vara pigga till denna matchen.

Club Brugge har i mina ögon gjort sig oförtjänt förtjänta av möjligheten att avancera till åttondelsfinal. Jag har sett varje match med Brugge och vill påstå att deras främsta styrka i gruppen har varit ren tur. I deras första match mot Zenit avgjorde de en jämn kryssmatch på stopptid. Kryss där istället för vinst och möjligheten hade varit borta. Mot Lazio fick man en billigt tilldömd straff till 1-1 även om man förtjänade sina poäng mot ett b-betonat Lazio. Mot Dortmund såg vi hur bra Brugge egentligen är med två raka 3-0 förluster och inget att hämta i matcherna. Senast mot Zenit blev det vinst med 3-0 i en jämn match där Brugge hade varje marginal i matchen på sin sida. Det låter kanske orättvist att säga så men jag anser att Brugge har 3-4 poäng för mycket. Ett ordinarie Lazio kommer inte vara lättare än ett ordinarie Dortmund för dem.

Frågan är hur Inzaghi kommer att bemöta denna matchen taktiskt. Det är mitt enda frågetecken. Är han smart och går för mål och vinst så är jag säker på att Lazio vinner relativt enkelt. Brugge har inget bra försvar och spelar dessutom rätt högt med sin backlinje som brukar passa Lazio perfekt. Men om Inzaghi är dum nog att bemöta Brugge som Bayern Munchen bjuder han in till en onödig chans för belgarna. Jag tror och hoppas att Inzaghi förstår att Lazio är ett mycket bättre lag och att vägen till framgång är att visa var skåpet ska stå från start. Man har dessutom en realistisk chans att vinna gruppen vid vinst samtidigt som Dortmund misslyckas med att slå Zenit i ett iskallt Ryssland. Dortmund är redan klara för avancemang och kan mycket väl stå över med ett par spelare så det är ingen omöjlighet att de tappar en poäng.

Jag trycker in 8 units på Lazio vinst. Lazio -0.5 till 1.81BetfairExchange. Det enda som stoppar mig från 10 units här är att jag inte litar fullt ut på Inzaghi taktiskt.

Lycka till!