Speltips Leeds - Norwich

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Leeds - Norwich

Leeds kommer att vara värd för Norwich i returmatchen av deras semifinal i Championship-playoff på Elland Road. Det första mötet mellan lagen slutade 0-0 på Carrow Road, och nu vänder alltså dubbelmötet till Elland Road för att avgöras. Leeds var oddsfavoriter men vi rekade inför matchen att bägge lag skulle göra mål med motiveringen att Norwich skulle bli svåra att slå. Det stämde. Matchen slutade 0-0 och vårt speltips gick därmed inte in. Matchen i sig var ganska lugn, med få farliga chanser för något av lagen. Leeds är nog ändå nöjda med det oavgjorda resultatet från bortamatchen och har nu chansen att vinna inför sina hemmafans.

Leeds United

Leeds hade inte så bra resultat i slutet av säsongen, med bara en seger på de sista sju matcherna och fyra förluster. trots detta avslutade man säsongen 17 poäng ovanför Norwich. Nu är det frågan om de kan hitta tillbaka till sin bästa form och spela som ett av de bästa lagen i Championship.

Leeds har varit formidabla hemma, med 16 segrar, 5 oavgjorda och endast 2 förluster på 23 hemmamatcher under ordinarie säsong. Med historisk dominans över Norwich på Elland Road går Leeds in i matchen som favoriter och siktar på att dra nytta av sin starka hemmaform.

Truppen:

Leeds står inför några skadeproblem inför sina avgörande matcher. Försvararen Pascal Struijk är borta för resten av säsongen på grund av en ljumskskada, medan anfallaren Patrick Bamford är bänkad med en skada i knä. Daniel James, trots att han övervunnit vissa skador, kämpar för en startplats på högerkanten. Tränaren Marcelo Bielsa kan välja att Joel Piroe ska förstärka anfallet tillsammans med Georginio Rutter och Crysencio Summerville.

Norwich City

Norwich prestation hemma har varit starkare än deras bortaform den här säsongen, med endast 6 segrar på 23 bortamatcher. Med ett mindre imponerande bortafacit står Norwich alltså inför en tuff utmaning mot ett av de starkaste lagen i divisionen. Däremot besitter man offensiva kvaliteter för att skada Leeds.

Truppen:

Anfallaren Joshua Sargent är osäker på grund av en fotledsskada som han ådrog sig i första mötet. Ashley Barnes är också osäker att delta på grund av en vadskada. Om båda är otillgängliga kan anfallaren Sydney van Hooijdonk göra sin första start för Kanariefåglarna. Trots skador på Liam Gibbs och Onel Hernandez förväntas Jon Rowe behålla sin plats på högerkanten, med Borja Sainz som stöd i anfallet.

Analys & Speltips

Leeds förväntas prestera bra inför sin hemmapublik på Elland Road, särskilt med tanke på deras tidigare seger mot Norwich på hemmaplan tidigare under säsongen. Frånvaron av Norwichs bästa målskytt, Sargent, är ett problem. Med det sagt så tror jag att Leeds går ut hårt och att det likt förra matchen inte blir en mållös historia. Norwich kommer inte bara tacka och ta emot utan vi förväntar oss en öppen och målrik match. 

Oddsjämförelse Leeds - Norwich