Speltips Levante - Real Sociedad

Bild från Bildbyrån

Viktiga poäng står på spel för Levante!

Dags för La Liga denna fredagskväll där Levante tar sig an Real Sociedad.


LEVANTE

Levante är riktigt illa ute med endast fyra omgångar kvar att spela och ligger sist i ligan på 26 poäng. Man har sex poäng upp till Cadiz som just nu ligger på rätt sida strecket. Chansen finns där fortfarande och jag tror inte man har gett upp hoppet än. Levante fortsätter stå för starka prestationer utan att få utdelning. “Grodorna” har stått upp väl mot topplagen och faktiskt varit bättre i flertalet matcher utan att få trepoängare med sig.

Senast mot Valencia så spelade man riktigt bra och förtjänade att vinna matchen. Valencia drog på sig ett rött kort tidigt i matchen efter sitt ledningsmål och Levante tog över matchen helt och hållet. Kvitteringen kom till slut och man gick verkligen för seger, men bollen ville inte in och matchen slutade 1-1. Man ska ha med sig att Levante har ändå slagit Villarreal hemma med 2-0 för några matcher sen och enligt mitt tycke så ska man ha fin chans här mot ett överskattad Sociedad.

R.SOCIEDAD

Sociedad gör en hyfsad säsong. Man ligger just nu sexa i La liga på 56 poäng och har en plats i Europa League nästa säsong. Man har just nu fem poäng upp till fjärdeplatsen som innebär Champions League spel, men då måste man nästan vinna alla återstående matcherna som är kvar. Det har jag svårt att se att man lyckas med. Sociedads problem har ju varit målskyttet denna säsong.

Laget har ju bara mäktat med att göra 33 mål på 34 spelade matcher. Alexander Isak har inte alls imponerat framåt för Baskerna och endast gjort fem ligamål jämfört med förra säsongen där han gjorde 17 mål. Så man kan lugnt säga att Sociedad har uppenbara bekymmer med sin offensiv när Oyarzabal går skadad och på bortaplan är La Real inte märkvärdiga. Jag tror man får det tufft på Estadi Ciutat i Valencia denna afton.

ANALYS

Här tror jag vi får se ett helmotiverat hemmalag som måste gå för seger om man vill vara kvar i finrummet. Levante har stått upp riktigt bra mot topplagen utan att få utdelning. Det kan komma här nu mot ett mediokert Sociedad som verkligen inte imponerar och har måltorka. Offensivt så saknar man Oyarzabal och Isak ser ut att vara helt vilse denna säsong, så enligt mitt tycke så ska Levante ha en fin chans här till att avgå med segern.

SPELTIPS

  • Mitt spel blir Levante 0 Asian handicap. 5U @2.23 LeoVegas.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting