Speltips: Mallorca - Celta Vigo 30/6 "6 poängs match på Mallorca"
Speltips Mallorca - Celta Vigo

Bild från Bildbyrån

6 poängs match på Mallorca

La liga inleder omgång 33 med den otroligt viktiga matchen Mallorca - Celta Vigo. Detta är en match där Mallorca antingen greppar ett sista halmstrå mot överlevnad eller där Celta Vigo kan ta stora kliv mot säkrare mark.

Mallorca har inför omgången 26 poäng med 6 omgångar kvar av ligan. Laget ligger precis under strecket och har 8 poäng upp till just Celta Vigo som ligger precis ovanför strecket. Det är ganska lätt att räkna ut att ö-laget måste vinna matchen för att ha en realistisk chans att klara sig kvar i ligan. Oavsett hur det går i matchen tycker jag det är spelmässigt rättfärdigat att Mallorca ligger där de ligger och jag skulle bli väldigt förvånad om de klarar sig kvar. Mallorca släpper in mest mål i ligan och gör inte speciellt mycket mål framåt. Man spelar tyvärr inte tillräckligt bra fotboll för La liga och får förmodligen börja om i andraligan.
Men Mallorca bryr sig inte om vad jag tycker. De kommer att göra allt i matchen för att försöka slå Celta och hålla liv i drömmen om nytt kontrakt.

Celta Vigo har sett riktigt bra ut på slutet. Man har tagit 8 poäng på sina fyra senaste matcher där man i den senaste matchen spelade rättvist 2-2 mot Barcelona samt slog Sociedad borta mindre rättvist i omgången innan. Formen har tagit laget upp på hyfsat säker mark. Celta Vigo vet att om de vinner denna matchen så ska det mycket till för att de inte ska klara nytt kontrakt. Men en poäng är heller inte dåligt då man vill hålla avståndet mot Mallorca som ligger på placeringen under. Jag tror därför att Celta inte kommer riskera lika mycket i sitt spel i denna matchen än vad man brukar.

Jag har svårt att se en bra match framför mig och tror mer på kamp än skönspel. Därför blir mitt spel Över 25.5 fouls på Bethard (1.86). Baserat på vad jag tror om matchbilden hade jag kunnat riskera fler units. Men jag har lärt mig av tidigare läxor när det kommer till mänskliga faktorer som rättar statistik i matcherna. Därför nöjer jag mig med med 6 units.

Analysen bakom spelet är som sagt bred. Jag tror att matchens betydelse kommer styra matchen mot tufft spel med mycket avblåsningar. Tappar lagen boll foular man hellre än riskerar farliga kontringar. Mallorca spelar inte speciellt kreativt utan vinner matcher när de vinner duellspelet. Jag tror största fokus kommer ligga där hos hemmalaget.
Men den tyngsta anledningen till mitt spel är faktiskt Celta Vigo. Inför pandemiuppehållet spelade bortalaget omständigt och "snällt". De förlorade nästan alltid duellerna i sina matcher och därav poängen också. Men efter 0-1 mot Villareal där man spelade på samma sätt har jag sett en tydlig förändring hos Celta Vigo. Fokus har skiftat från omständigt till rakt anfallsspel och ett betydligt tuffare och aggressivare försvarsspel. Efter den här taktiska förändringen har man två vinster och två kryss. Jag ser inte varför man ska släppa det som har fungerat i de senaste matcherna och tror på lika tufft spel.

Jag är ganska säker på att spelbolaget lagt linjen baserat på lagens foulsnitt per match över hela säsongen. Men det är inte lika relevant om ett av lagen förändrar sitt spel så drastiskt som Celta Vigo gjort. Detta vill vi ta vara på. Jag blir inte förvånad om vi ser över 30 fouls i denna matchen.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Betting Sherlock

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
9 juli
19:00
Bournemouth - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
9 juli
19:00
Everton vs Southampton
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål (blgm)
 
9 juli
19:30
Eibar - Leganes
La Liga
Spel: Över 5.5 kort (Asian)
 
9 juli
21:15
Aston Villa vs Manchester United
Premier League
Spel: Manchester United & över 2,5 mål
 
9 juli
21:15
Aston Villa - Manchester United
Spel: United vinst + ö2,5
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Milan mot Juventus - riskfritt spel från Betfairs prisbelönta spelbörs

Serie A 7 juli 2020

TISDAG: Stor match ikväll mellan Milan och Juventus. Zlatan ska försöka förstöra för Juve i kampen om ligatiteln. Ta del av riskfritt spel från Spelbörsen till matchen. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan - 4.40 x pengarna!

Allsvenskan 3 juli 2020

Allsvenskan går in i sjätte omgången och tabellen börjar så sakteliga att sätta sig. Bettingstugan har till denna helg tagit fram en fin trippel där vår expert tagit fram sina ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Premier League 3 juli 2020

Stryktipset går in i sina sista omgångar och även denna helg bjuds det på flera fina matcher. Räkna med hög omsättning och räkna med att du kommer behöva hitta en fin spik och ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Kvartsfinal 1

Premier League 2 juli 2020

Duellen på Stryktipset har lämnat seedningen och nu börjar utslagsrundorna. I kvartsfinal 1 möts Bettingstugans bettingexpert Jonas Weimer och det senaste tillskottet på ... Läs mer

Nya bonusar för alla svenska bettingsidor i juli 2020

2 juli 2020

Regeringen har skärpt regler kring spelbranschen och det innebär bland annat att ett spelbolag som mest får dela ut 100 kronor som bonus på casino. Det har gjort att vi fått se en ... Läs mer