Speltips Metz - Saint Etienne

Bild från Bildbyrån

Vem tar sista biljetten till Ligue 1?

I en avgörande kamp på Stade Saint-Symphorien drabbas Metz och Saint Etienne på nytt, i säsongens sista playoff möte i franska Ligue 1. Det första mötet på Stade Geoffroy-Guichard i torsdags slutade med en hemmaseger. Därmed behöver Metz vända på tillställningen, genom att åtminstone vinna efter 90 minuters spel.

METZ

Man var nära att åka ur den högsta divisionen, men klarade sig med nöd och näppe, tack vare en bättre inbördesstatistik mot Lorient. Dock behöver man steppa upp, då formen har varit allt annat än bra. När man ändå spelar med kniven mot strupen, inför sina förhoppningsfulla fans, så har man alltid en extra växel att lägga in.

SAINT ETIENNE

Ibrahim Sissoko gav laget ledningen efter 19 minuters spel, som varade nästan till pausvilan. Men ett olyckligt misstag av målvakten Gautier Larsonneur gjorde så att Ismael Traore kunde kvittera precis innan halvtid. Med 10 minuter kvar avgjorde Irvin Cardona med ett segermål, som ger laget en fördel inför returen.

MITT SPELTIPS

Tränaren Olivier Dall'Oglio reser med ett formstarkt gäng, som dessutom har klarat sig bra på bortagräs. Många gånger har laget till och med lyckats hålla nollan. Däremot är en final alltid knepig. Inte minst då motståndet är starkt och har goda kvalitéer, även om dagsformen inte vittnar om fallet.

Med en talisman i Georges Mikautadze är chansen minst 50% att vi får en vändning. Även vid en uddamålsförlust har gästerna fortfarande chans till avancemang.

Mitt spel landar på att Metz vinner matchen efter fulltid.

Oddsjämförelse Metz - Saint Etienne