Speltips: Middlesbrough vs Birmingham City 16/1 "Ryggareken om…
Speltips Middlesbrough vs Birmingham City

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Middlesbrough vs Birmingham

Boro välkomnar tillbaka en tränare man är bekant med sen innan då Aitor Karanka åker med sitt Birmingham City till Riverside Stadium på jakt efter första vinsten på 8 matcher.

Middlesbrough

Boro kommer från en rutin vinst över ostabila Wycombe Wanderers och kommer ha siktet inställt på att vinna även denna matchen. Det känns som att blicken är fäst på playoffs.

Boro har dragits med coronan under de senaste veckorna vilket innebar att man tvingades att ställa upp med en svagare elva mot Brentford. Det visades sig ändå bli en jämn match vilken man nätt och jämnt förlorade. Sen dess har truppen stadigt återhämtat sig och man har nu ingen sjukdom i truppen och kan därmed återigen ställa upp starkast möjliga elva.

Boro kommer att hoppas på att säkra sin femte raka vinst mot dagens motstånd. Boro har vidare en bra historik mot Birmingham, framförallt på hemmaplan, efter att man bara förlorat en av sina 20 senaste hemmamatcher. Förlusten kom förra säsongen (2-1) då coach Pep Clotet höll i Birminghams roder.

Det hemliga receptet bakom Boros framgångar i år har varit hemmaformen. Man har bara förlorat en match hemma på Riverside medan man har vunnit sju matcher. Coach Warnock kommer vara självsäker på att förlänga sviten. Senast, strax före jul, vann man ju borta mot samma motstånd med 4-1.

Truppen:

Skador: Marcus Browne

Ashley Fletcher närmar sig comeback men matchen kan komma för tidigt för att hans ka få starta.

Möjlig XI: Bettinelli; Dijksteel, Fry, McNair, Bola; Wing, Saville, Morsy, Johnson, Watmore; AssombalongaBirmingham

Birmingham huserar på en 19e plats i tabellen men coach Karanka verkar sitta säkert ändå. Man har ingen vinst på 8 matcher och har inte gjort mål på de senaste tre. Bara en poäng säkrad på de senaste 6 matcherna. Nja, det går inte åt rätt håll för Birmingham.

Truppen:

Före detta Boro spelaren Lukas Jutkiewicz förväntas leda ställningarna efter att han inte spelade i FA cup förlusten mot Manchester City senast.

Möjlig XI: Etheridge; Colin, Roberts, Dean, Friend; Clayton, Sunjic; Sanchez, Toral, Bela; Jutkiewicz
REK

Jag tror att Boro tar det här ganska enkelt. Man är ett bättre lag som spelar bra på hemmaplan och som har en bra historik mot motståndet. Birmingham City å sin sida har svårt att göra mål så det känns som att bristen på offensivt hot banar vägen för Boro som själva knappast har samma problem. 2-0? 9u till 1.83 hos bethard.

--

Spela stryktipset ihop med mig. Jag kör två system där varje andel kostar 254kr. Sista andelsköp: Lördag 15:54.

https://spela.svenskaspel.se/spela-tillsammans/ombudslag/22094-ryggarekens-stryktips/spel/455524/1078423

https://spela.svenskaspel.se/spela-tillsammans/ombudslag/22094-sista-minuten-med-ryggareken/spel/590453/1078470

Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer