Speltips Monaco - Nice

Bild från Bildbyrån

Vi har en toppmatch i Frankrike denna fredag

Det är ligaledarna Monaco som tar emot trean Nice i "Derby de la Côte d'Azur" alltså ett Franska Rivieran-derby. Här räknar jag med en fysisk match där ingen kommer lägga några fingra mellan i duellerna.

SpelTorsten om Monaco - Nice

Monaco har öppnat säsongen starkt och vunnit båda sina hemmamatcher och inte förlorat än på de fem inledande matcherna och hunnit med att göra 15 mål. Mycket tack vare rutinerade forwarden Ben Yedder men även tack vare japanen och förra Liverpoolspelaren Minamino som redan hunnit med tre mål och tre assist. Monaco har ett sammansvetsat lag och kan absolut hota om ligatiteln då de inte har något Europaspel då de precis missade det förra året och kan därmed fokusera helt på ligan. 

Nice är även de obesegrade efter fem omgångar och även de missade Europaspel förra säsongen och kan fokusera på ligan. Det är viktiga poäng på spel trots tidigt på säsongen då båda lagen har stor chans att knipa en Champions League plats till nästa säsong. Eftersom det är ett derby kommer det gå hett till vilket leder till mitt speltips.

SPELTIPS

Jag har alltså valt att kliva på kortmarkanden i denna match då det är en väldigt låg lina, över 3.5 kort i ett derby är alltid välkommet.

✅ Suttit 7/10 senaste inbördes (tävlingsmatcher)
✅ Suttit 7/10 senaste inbördes när Monaco spelat hemma

Domaren för kvällen är Benoît Millot som dock inte är någon domare som viftar i onödan med korten och snittar runt 3.79 gula/match på sina 288 Ligue 1 matcher.
Det som är positivt är faktiskt att på de tolv matcher han dömt Monaco hemma har han snittat 2.25 på hemmalaget och när han dömt Nice borta har han snittat 2.15 gula på dem de 13 matcher han dömt dem på bortaplan.

Det är som sagt derby med två lag från franska Rivieran som ligger i toppen av tabellen. Det kommer gå hett till och att det blir minst fyra gula kort till över två gånger pengarna är fint och kan inte blundas för.

Lägg spelet hos LeoVegas