Speltips: Morecambe - Newport 31/5 "Ryggareken om Morecambe -…
Speltips Morecambe - Newport

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Morecambe - Newport

Morecambe och Newport County möts i League Two Playoff finalen på måndagseftermiddagen. Båda respektive lag kommer från svårvunna semifinaler (Morecambe mötte Tranmere rovers och Newport fick möta Forest Green Rovers) där man till slut lyckades dra det längsta strået.

Morecambe

Morecambe har spelat i league Two i 14 år! Och under den här tiden så har man avslutat säsongen i topp-10 en gång. Det visar på vilket otroligt jobb som coach Derek Adams har gjort med trupp och lag. Inte minst med tanke på att man har en av ligans minsta budget för att åstadkomma detta. Nu har man äntligen möjligheten att klättra i ligasystemet.

Så vad talar för Morecambe? Man avslutade säsongen på topp och i form. Man har inget att förlora då man är underdogs - trots vad oddsen säger.

Vad talar mot Morecambe? - Man har tenderat att spela sämre mot ligans bättre lag.

När Morecambe möter bättre lag så blir det ofta mål på båda håll. Så har det blivit i 7 av de 10 senaste mötena med topp-6 lag.

Truppen:

Lagets bästa anfallare Cole Stockton har gjort 13 mål under säsongen och har gjort 6 mål på de senaste 10 matcherna inför den här matchen. Känslan är att man delvis återigen kommer att förlita sig på att han gör mål. Inte minst då man kommer att försöka utnyttja Newports defensiva svagheter - vilka man har många av.

Newport

Newport är ett bra lag som är förtjänta av att ha nått playoffs finalen.

Lagets styrka ligger i stort i en kreativ offensiv som är duktiga på att skapa möjligheter och att konvertera dessa. Man lägger mycket press när man ligger under och lyckas ofta kvittera. Leder man så lyckas man ofta behålla ledningen. Ett kompetent anfallsinriktat lag helt enkelt som låter motståndarna spela aggressivt mot dom.

Låter det för bra för att vara sant? Ja, kanske.

Man har även en del svagheter - likt alla lag på den här nivån. Försvaret är inte av den bästa kvalitén. Man har svårt att försvara sig mot anfall från kanterna. Man har svårt att försvara sig mot kontringar. Och allt som oftast så foular man sina motståndare där man inte ska foula dom. Detta är Morecambes chans.

Newport har gjort mål i 91% av sina matcher på resande fot den här säsongen. Känslan är att man kommer göra mål igen. Vidare så har Newport spelat relativt bra mot de bättre lagen i ligan över säsongen. Man har vunnit fem av de åtta matcher som spelats mot lag placerade ovanför dom i tabellen vilket inkluderar två vinster över Morecambe. Det ska dock tilläggas att båda lagen gjorde mål i dessa möten.

REK

Morecambe har gjort jobbet otroligt bra hittills men det ska mycket till för att det ska räcka hela vägen på Wembley. Newport är ett större lag med en bättre trupp. Däremot så har Newport en något skakig defensiv. Det ska Morecambes bästa anfallare Cole Stockton, som dessutom är glödhet just nu, kunna utnyttja.

Jag är kluven huruvida jag ska spela på att båda lagen gör mål eller om jag ska spela på Newport vinst. Jag tror båda spelen hade suttit. Jag väljer dock att spela på att båda lagen gör mål till 2 gånger insatsen hos betfair. 6u.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 sep.
18:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: Aalborg -1.5
 
29 sep.
18:45
Atalanta - Young Boys
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål & under 2,5 mål
 
29 sep.
19:00
MoDo - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MODO ö3
 
29 sep.
19:00
HV71 - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
29 sep.
19:00
Norrby - Helsingborg
Superettan
Spel: Norrby 0 AH
 
29 sep.
21:00
Manchester U - Villareal
Champions League
Spel: Manchester United -1 AH
 
29 sep.
21:00
Juventus - Chelsea
Champions League
Spel: Under 2,5 mål
 
30 sep.
19:00
Frölunda HC - Örebro HK
SHL
Spel: Örebro X2
 
30 sep.
19:00
Timrå - Luleå
SHL
Spel: Luleå vinner under ordinarie speltid
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 25 September

Premier League 24 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

"Jag var så stel så jag knappt kunde knyta skorna!" - Limpar om sin debut!

24 september 2021

Anders Limpar har börjat spela fotboll igen, detta i division 5 klubben Hede IK uppe i Härjedalen. Hör Limpans egna ord om den galna matchen där han även gör mål från halva planen! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.38)

Premier League 24 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 25 miljoner i jackpot! En kupong är dock inte värd något utan riktigt bra spikar och skrällar. Här serveras de av våra experter ... Läs mer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer