Speltips Mullsjö AIS - Pixbo

Bild från Bildbyrån

Fredagsmatch i Mullsjö

Mullsjö tar emot tabelltvåan Pixbo i omgång 11 av årets Svenska Superliga. Bägge lagen kommer med två segrar i ryggen, Mullsjö bortaslog jumbon Hagunda och Pixbo vände och vann efter förlängning i toppmötet mot Växjö.

Mullsjö har varit ett av seriens starkaste bortalag, men hemma i Nyhemshallen, där man brukar vara otroligt jobbiga att möta har man haft det tyngre iår. Hemmalagets nya spelsätt att vara effektiva i kontringar passar bättre på bortaplan - där man kan ligga lite lägre och slipper styra matcherna. De senaste sex matcherna har man tagit tre segrar och förlorat 3 matcher. Hemma, tre förluster, Borta tre vinster.

Förstafemman ser fortsatt stark ut efter den makalösa öppningen av säsongen, men ser kanske lite mer mänsklig ut nu. Bakom den uppskrivna förstafemman så har spelare som Tim Lindberg och Casper Karlsson gjort succé. Tränare Emil Kihlblom har fått ihop ett starkt kollektiv efter ett par tunga spelaretapp inför säsongen som man trodde skulle slå hårde mot Mais.

Unga frejdiga och offensiva Pixbo fortsätter flyga fram. Tappet av fanbäraren och poängkungen Martin Östholm blev inte alls lika stort som många förväntade sig. Den unga truppen ser ut att ha tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling och ser ut att kunna vara med och hota på allvar om ett SM-guld redan denna säsongen. Daniel Kalentun flyger fram från sin backposition och har redan debuterat i A-landslaget som 18åring (!!!).

I målet sitter rutinen och lugnet i laget, landslagsettan Jon Hedlund. En stor målvakt som sett bra ut även i år. Han kommer med största sannolikhet ha första spaden i kommande VM i Malmö.

Saker som stryker våran rek.

- Hemmaformen för Mullsjö.

- H2H mellan lagen.

- Bredden på trupperna.

Efter en tyngre månad med märkliga resultat och rejäl motvind så hoppas vi vända på den dystra trenden. Jag är inte orolig, vi har suttit rätt på spelen flertalet gånger. Oddsen har sjunkit och våra lag har kollapsat. Över tid kommer vi bli vinnande på vår innebandy.Håll ut, snart vänder vindarna. Forza Pixbo!!

// Inspektören