Speltips Mullsjö AIS vs Växjö Vipers

Bild från Bildbyrån

Mellandagsinnebandy i de småländska skogarna

Julborden har tagit slut och omgång 14 i innebandys SSL ska tekas igång i Nyhemshallen. Femte placerade Mullsjö mot fjärde placerade Växjö.


Serien vänder och alla lag har stött på varandra. I premiären tog Växjö emot Mullsjö i en match som gick till förläning där bortalaget ”Mais” drog längsta strået. Flera matcher har spelats sen dess, och det skiljer ynka en poäng mellan lagen inför omstarten av serien.

Mullsjö som startade säsongen i en rasande fart har därefter tappat farten. Sjukdomar och skador har skakat en redan tunn trupp. Den smått otroligt heta förstafemman har sett mer mänskliga ut ju längre säsongen har gått. För drygt två veckor sedan förlorade man med 12-3 mot Linköping och såg svaga ut mot bottenlaget Helsingborg.

Växjö kommer från en förlust mot Falun. När Jesper Sankell hänger dit 6-3 med 13 minuter kvar att spela trodde man att man skulle ta en tung och viktig trepoängare. Man släpper 4 mål på resterande del av matchen efter att Emil Ruud spelat på en nivå som man har svårt att se hur någon skall kunna stoppa honom.

Växjös form har inte varit den bästa under december, poängen har uteblivet men prestationerna har sett bra ut och här ska ett par poäng kunna trilla in. Bredden i Växjötruppen tror jag gör att man tar en seger i en viktig match för båda lagen i mellandagarna.

// Inspektören