Speltips Norwich - Leeds

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Norwich - Leeds

Norwich

Norwich går in i Championship-slutspelet med en imponerande obesegrad rad på 16 raka hemmamatcher. Trots en nylig formsvacka säkrade de den sista slutspeletsplatsen, även om de bara vunnit en av sina senaste fem matcher. Deras hemmastatistik, med 15 vinster, 4 oavgjorda och endast 4 förluster på 23 ligamatcher, visar deras styrka på Carrow Road. Norwich står inför en tuff utmaning mot Leeds men kommer att lita på sin hemmafördel för att göra ett avtryck i dubbelmötet.

Truppen:

Farke har bekräftat att Norwich kommer att vara utan Liam Gibbs, Onel Hernandez och Ashley Barnes. Jonathan Rowe kan erhålla en startplats efter flera inhopp efter skada, men startelvan kan annars förbli oförändrad trots deras nyliga förlust.

Möjlig startelva för Norwich City:
Gunn; Stacey, Duffy, Gibson, McCallum; Sorensen, McLean; Sara, Nunez, Sainz; Sargent

Leeds

Leeds, favoriterna inför slutspelet, går in i mötet med Norwich efter tre förluster på deras senaste fyra ligamatcher. Trots en stark start på säsongen tappade de fart på slutet och missade därmed automatisk uppflyttning. Trots att man bara vunnit en av deras senaste sex Championship-matcher ger deras nyliga dominans över Norwich, inklusive fyra raka segrar, en boost till självförtroendet. Leeds kommer nu att försöka vända sin nedåtgående form.

Truppen:

Leeds saknar Patrick Bamford på grund av en knäskada. Daniel James är osannolik att starta trots att han pressar på för en återkomst från skada.

Möjlig startelva för Leeds United:
Meslier; Gray, Rodon, Ampadu, Firpo; Gruev, Kamara; Gnonto, Rutter, Summerville; Piroe

Analys & Speltips

Leeds är oddsfavoriter men jag tror att Norwich har god chans att vinna. Vårt spel blir dock att "Båda lagen gör mål". Vi gillar det eftersom båda lagen föredrar en offensiv inriktas fotboll. Vi har sett mål i båda ändar i tre av Norwichs senaste fyra hemmamatcher. Leeds släppte in nio mål på sina tre sista matcher under ordinarie säsong. Slutligen så gick fem av de sex senaste inbördes mötena över 2.5 mål & Båda lagen gjorde mål.

Oddsjämförelse Norwich - Leeds