Speltips Osasuna - Valencia

Bild från Bildbyrån

Lyckas Osasuna slå Valencia?

Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio El Sadar där Osasuna gästas av Valencia. Två lag med varsin seger i ryggen och en relativ fin form. Det skiljer bara två platser mellan lagen, i mitten av tabellen.

OSASUNA

Genom att hålla nollan och hitta nätmaskorna tre gånger om, genom fullträffar av Jose Arnaiz, Iker Munoz och Ante Budimir (i bild) lyckades man slå jumbon Almeria på bortagräs. Det sistnämnde anfallaren är uppe i 16 ligamål. Nästbäst i hela ligan, då endast Artem Dovbyk i Girona har gjort ett mål mer.

I och med segern klättrade Jagoba Arrasate och hans gäng upp till en 10:e plats i tabellen. Klivet upp till en plats ute i Europa är långt och samma gäller bottenzonen. Spelarna kan därmed spela avslappnat och då håller de en väldigt hög nivå.

VALENCIA

Även Ruben Baraja och hans grabbar lyckades hålla tätt i bortamötet mot Granada, som ligger nästsist i tabellen. Med kvarten kvar nätade Andre Almeida matchens enda mål. Att vinna på bortaplan har varit något av ett problem, med bara 4 segrar på 15 bortamöten.

Hoppet om spel ute i Europa lever, då laget har 5 poäng upp till sexan Real Sociedad, som är på en Conference League kvalplats. Men att vara konsekventa under en längre tid har varit något av ett bekymmer. Laget har en förlust på de 6 senaste omgångar. Men här blir det tufft att resa hem med poäng i behåll.

MITT SPELTIPS

Osasuna lyckades slå Valencia på Mestalla tidigare under säsongen med siffrorna 2-1. Då både försvaret och anfallsspelet är i synk ser jag Osasuna som klara favoriter till seger.

Mitt spel landar därför på Osasuna går segrandes ur duellen.

Oddsjämförelse Osasuna - Valencia