Bild från Bildbyrån

Gasen i botten mellan Polen & Colombia?

Omgång två ska avslutas och vi gör det med att ta oss an mötet mellan Polen och Colombia under söndagskvällen. Med tanke på hur det gick för de här båda i öppningsmatchen finns det bara en sak som gäller - att vinna.

Vi börjar med en snabb genomgång om vad som hände i första omgången och först ut Polen.

Polen stod för en minst sagt blek insats mot Senegal och att de förlorade den matchen var rättvist i allra högsta grad. Senegal gjorde dem inte vidare dåliga, utan Polen kändes bara rent ut sagt bleka. Jag tror dock att laget har så pass kvalité inom sig att de inser allvaret och att vi får se ett så uddlöst Polen nu som då, det tror jag inte sker här. Med tanke på tabelläget är det mer eller mindre "gasen i botten-läge" och det tror jag visar sig när matchen summeras.

Colombia då, vad hände där?

Carlos Sánchez drog på sig ett rött kort efter tre minuter – och dessutom en straffspark som Japan förvaltade. Därefter förstod man nästan hur den matchen skulle sluta. Colombia lyckades dock kvittera till 1-1, men i den andra halvleken var Japan det bättre laget, vilket inte var så konstigt med tanke på förutsättningarna, och att de lyckades trycka in segermålet var också rättvist för deras del. Detta gör i sin tur att Colombia är i samma läge som Polen, det vill säga noll poäng och då det bara finns tre poäng kvar att spela om efter den här matchen bör man gå för seger – precis som sina motståndare alltså.

Att vi bjuds på mål med förutsättningar som dessa känns givet och jag är beredd att påstå att det blir minst ett mål gjort av respektive lag då det finns gott om potentiella målskyttar på planen här.

Båda lagen gör mål bockas till 1.90 hos Bethard.