Speltips Powerplay » Lördag 16/3

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 16/3 » Tips, Analys & spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 16 mars.

🔩 Kupongens spik

  • Växjö Lakers

💥 Kupongens skräll

1. HV71 - Rögle >> 1X2

Äntligen är det dags för slutspelshockey i SHL. I denna åttondelsfinal möts 8:an respektive 9:an i serien i bäst av 3 matcher. HV71 kommer till slutspelet med god form och har 3 vinster på sina 4 senaste matcher. Man kommer ha ett enormt stöd av hemmapubliken i denna match och alla vet att det inte är lätt att vinna matcher i Kinnarps Arena. Rögle är ett skickligt lag som jag tror kan överraska i denna matchserie. För en månad sedan var man på besök i Jönköping och vann med 2-3. Jag tror på en jämn match och väljer att helgardera.

2. Växjö Lakers - Örebro >> 1

Den andra åttondelsfinalen spelas mellan 6:an i tabellen, Växjö och sista lag in i slutspelet, Örebro, som slutade på en 10:e plats i serien. Växjö är givetvis missnöjda med en 7:e plats i serien, men samtidigt har man haft en hel del skador under säsongen. Örebro förlorade senast mot Malmö med 3-1 och tog sig vidare tack vare att både Linköping och Brynäs också förlorade sina matcher. Jag anser att Växjö är ett bättre lag än Örebro och man var faktiskt seriens näst bästa lag på hemmaplan. Jag tror att Växjö vinner denna matchserie och det börjar med en vinst på hemmaplan, spik!

3. BIK Karlskoga - Karlskrona >> 1

Vi vänder oss till slutspelsserien i HockeyAllsvenskan där vinnaren i denna 5 matchserien för möta förloraren i HockeyAllsvenskan-finalen. Karlskoga slutade på en 5:e plats i Hockeyallsvenskan och har i denna slutspelsserie vunnit mot Modo med 2-0 och förlorat mot Leksand med 3-2 efter förlängning. Karlskrona slutade på en 7:e plats i Hockeyallsvenskan och har vunnit mot Västervik hemma med 3-2 efter straffar och förlorat med hela 6-0 mot Modo borta i senaste omgången. I mina ögon är Karlskoga ett mycket bättre lag, man har vunnit 3 av 4 möten mot Karlskrona denna säsong och man är starka på hemmaplan. Karlskrona var helt under isen i senaste matchen och jag tror man även förlora denna. Jag tycker detta är en sund och bra spik.

4. Leksand - Västervik >> 1X

Leksand har som vanligt som mål att ta steget upp i SHL. Man slutade på en 4:e plats i Hockeyallsvenskan och man är stora favoriter i denna match mot Västervik, som slutade på en 8:e plats i serien. Leksand kommer till denna match med 5 raka segrar och man har vunnit båda sina matcher i slutspelsserien. Västervik o andra sidan har förlorat båda sina i två väldigt jämna matcher och åker upp till Leksand utan någon som helst press. Leksand ska ha stor chans att vinna denna match men jag väljer ändå att ta med X:et till en rolig procent.

5. Västerås - Modo >> 1X2

Västerås som kom från Hockeyettan har varit årets stor överraskning i årets Hockeyallsvenskan. Man slutade på en 3:e plats i serien och var seriens bästa lag på hemmaplan. I slutspelsserien har man vunnit en match och förlorat en. Modo har ett starkt lag i grunden och hade som mål att i alla fall vara med och kriga om SHL platserna innan säsongen. Modo har även dom en vinst och en förlust i denna serie och man skulle behöva en vinst även i denna match för att fortfarande ha en chans. Lagen har vunnit 2 möten var mot varandra denna säsong och jag tycker detta är en öppen match på förhand. Därför väljer jag att helgardera.

6. Detroit - NY Islanders >> 2

Nu vänder vi oss till världens bästa hockeyliga, NHL, och en match mellan 15:e placerade i Eastern Conference, Detroit, och 5:an i samma Conference, New York Islanders. Hemmalaget Detroit har varit ett utav ligans sämsta lag denna säsong och kommer inte att gå till slutspel. Man släppte sin kanske bästa forward, Gustav Nyqvist innan transferfönstret och man har sedan länge gett upp säsongen. Islanders o andra sidan har gjort en bra säsong, framförallt har man varit väldigt starka defensivt. Detroit saknar Mike Green och Dylan Larkin och man kommer till denna match med endast 1 vinst på sina 13 senaste matcher. Islanders har 4 vinster på sina 5 senaste och jag väljer att spika 2:an i denna match.

7. Los Angeles - Florida >> 1X2

En ganska blek NHL match mellan Los Angeles, som ligger sist i Western Conference och spelar en riktigt trött ishockey, och Florida som ligger 11:a på Eastern Conference och ser ut att missa slutspel även i år. Los Angeles har endast 2 vinster på sina 16 senaste matcher och har gett upp säsongen sedan länge. Florida har ändå några spelare som sticker ut, jag tänker på Barkov och Huberdeau, men inget lag jag håller jättehögt. Man har dock 3 raka vinster efter en lång rad med förluster och jag tror mest på Florida i denna match. Jag tycker dock det är en ganska ointressant match och väljer därför att helgardera.

8. Pittsburgh - St. Louis >> 1X

I den sista matchen på kupongen är det viktiga poäng på spel mellan 6:an i Eastern Conference, Pittsburgh, och 7:an i Western Conference, St. Louis. Pittsburgh har en stark offensiv med Crosby, Malkin och Kessel och man har endast 1 förlust å sina 7 senaste matcher. Man saknar dock sina två offensiva backar i form av Letang och Maatta. St. Louis har 3 raka förluster inför denna match och man har frågetecken på sin ryske stjärna Vladimir Tarasenko. Jag tror Pittsburgh har stor chans att vinna denna match men jag väljer att ta med X:et då ingen lag helst vill förlora denna match.

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100