Speltips Powerplay » Lördag 2/3

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 2/3 » Tips, Analys & spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel idag lördag den 2 mars.

🔩 Kupongens spik

  • Luleå

💥 Kupongens skräll

  • Malmö

1. Linköping - Malmö >> 1X2

Tabelltian Linköping gästas av tabellsjuan Malmö i denna match. Oerhört viktiga poäng på spel med andra ord då det endast skiljer 5 poäng mellan lagen i kampen om slutspelsplatserna. Linköping kommer till denna match med usel form och man har endast 1 vinst på sina 7 senaste matcher. På hemmaplan har man faktiskt 5 raka förluster, så Linköping skulle verkligen behöva vinna denna match. Malmö vann senast hemma mot HV71 med 4-3 och har 3 vinster på sina 6 senaste matcher. Jag tycker dock att det är två lag som sett sämre ut på slutet i jämförelse med många andra lag och detta är en match som kan sluta hur som helst. Samtliga möten lagen emellan denna säsong har slutat med uddamålsvinst och 2 av 3 har gått till förlängning. Jag helgardera.

2. Timrå - Luleå >> 2

Botten mot toppen av serien i detta norrlandsmöte. Timrå har siktat in sig på negativt kval ett tag nu med an Luleå har seglat upp som en het guldkandidat. Timrå hade 11 raka förluster innan man i senaste matchen lyckades vinna mot Rögle på bortaplan med 2-5. Man hade dock lite tur i denna match och Rögles målvakt Ville Kolppanen verkade inte vara riktigt nykter. Luleå o andra sidan är seriens hetaste lag och man har 8 raka vinster inför denna match. I senaste matchen gjorde man en stark insats och slog Djurgården på bortaplan med 1-3, efter att målvakten Joel Lassinantti storspelat. Jag spikar 2:an i denna match utan att blinka.

3. Örebro - Växjö Lakers >> 2

Två lag i strålande form som båda har 5 vinster på sina 6 senaste matcher. Hemmalaget Örebro har dragit ifrån Mora i botten av tabellen och har nu hyfsat häng på 10:e platsen. Växjö har i vanlig ordning växlat upp nu innan slutspelet och har klättrat upp på en 4:e plats i tabellen. Växjö är riktigt bra när man har alla spelare att tillgå och jag tror man kommer fortsätta sin winning streak ett tag till. Örebro gjorde en bra match mot Frölunda i senaste matchen, trots förlust och formen sitter i. Jag tror dock att Växjö är numret större och till en fin procent kommer jag att spika 2:an i denna match.

4. Färjestad - Mora >> 1

Ännu en match mellan toppen och botten av tabellen. Detta är en back to back match och i skrivande stund vet jag inte resultatet i matchen i Mora. Jag vet dock att Färjestad är ett riktgit bra lag på hemmaplan och man kommer till fredagens match med 8 raka vinster. Precis som Timrå så kommer förmodligen Mora att få inrikta sig på ett negativt kval och jag tror att förberedelserna redan börjat. Färjestad har vunnit båda mötena hemma mot Mora i år och jag tror man vinner även denna match ganska enkelt. Jag spikar 1:an, torts den kanske lite höga procenten.

5. HV71 - Djurgården >> 1X2

Tabellsexan HV71 gästats i denna match av tabellfemman Djurgården. Endast 4 poäng skiljer mellan lagen i kampen om att säkra en slutspelsplats. Alla 3 möten hittills denna säsong har varit jämna då lagen vunnit varsin match på ordinarie tid med an 1 match gått till förlängning. Djurgården fick tillbaka viktiga Jacob Josefsson i senaste match och det är ett stort plus för Djurgården. HV71 kommer med 3 raka förluster till denna match och behöver en vinst. Jag ser detta som en väldigt jämn match på förhand och jag väljer att helgardera.

6. Rögle - Frölunda >> 1X2

Även detta är i mina ögon en jämn match på förhand, även om Frölunda ligger 11 poäng före Rögle i tabellen. Rögle har dock gått bra på slutet om man bortse från förra matchen då man plumpade rejält mot Timrå hemma. Även Frölunda har fin form och man har endast 1 förlust på sina 8 senaste matcher. I senaste matchen mot Örebro blev dock bästa målskytten, Samuel Fagemo, skadad och det är ett avbräck för Frölunda. Jag tror även detta blir en jämn match, i lagens 3 möten i år har det blivit uddamålssegrar och 2 av dessa har gått till förlängning. Jag helgardera.

7. Skellefteå - Brynäs >> 1X

Ännu ett back to back möte men här har båda lagen fått en vilodag. I senaste match så vann Skellefteå, i Gävle, med 3-4 efter straffar. En jämn match där jag ändå tycker Brynäs var det spelförande laget. Det skiljer 6 poäng mellan lagen i serien och båda lagen krigar få att nå slutspel. Brynäs har 4 raka förluster och man har gått tungt sedan Joel Kellman blev skadad. Jag tycker Skellefteå borde ha bra chans att vinna även denna match men jag väljer ändå att ta med X:et med tanke på att förra matchen kunde gått hur som helst. Skellefteå har dock fördelen av hemmaplan och jag spelar 1X.

8. Huddinge - Kalmar >> 1X

I sista matchen på kupongen har man valt att ta med en Hockeyettan play off match mellan Huddinge och Kalmar. Lite konstigt med tanke på att det inte ens är säkert att matchen spelas. Kalmar vann nämligen det första mötet på hemmaplan med 4-2 och skulle man även vinna fredagens match så är det avgjort och då kommer inte denna match att spelas. Skulle Huddinge vinna fredagens match så tror jag dock man har god chans att vinna även denna. Huddinge slutade på en 6:e plats i den tuffa Allettan Södra och är svårslagna på hemmaplan. Kalmar o andra sidan tog bakvägen och vann den södra fortsättningsserien. Eventuellt så kommer denna match att lottas men skulle den spelas så tror jag Huddinge har bra chans. Jag chansar och spelar 1X i denna match.

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100