Speltips Powerplay » Lördag 23/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 23/2 » Tips, Analys & spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 23 februari.

🔩 Kupongens spik

  • Färjestad

💥 Kupongens skräll

  • Mora

Färjestad - Timrå >> 1

Serieledarna på hemmaplan mot jumbon i serien. Färjestad kommer med 6 raka vinster med an Timrå kommer med 9 raka förluster. Med andra ord kan denna match bara sluta på ett sätt, att Färjestad vinner. Färjestad är i nuläget seriens hetaste lag, i senaste matchen pulveriserade man Rögle på bortaplan och vann med 1-6. Firma Ryno/Lindqvist är stekheta och hela Färjestad spelar just nu med självförtroende. Timrå åkte på sin 9:e raka förlust senast då man blev överkörde av Växjö på hemmaplan med 1-5. Färjestad är stora favoriter i denna match men jag väljer ändå att spika 1:an, enligt mig är det bara slöseri att ta med fler tecken.

Malmö - Skellefteå >> 1X2

Tabellsjuan Malmö, gästas i denna match av tabellåttan Skellefteå. Det skiljer endast 2 poäng mellan lagen och det är med andra ord oerhört viktiga poäng på spel. Båda lagen kommer från uddamålsförluster. Malmö förlorade mot Djurgården på bortaplan med 2-1 med an Skellefteå förlorade mot Luleå på hemmaplan med 1-2. Skellefteå saknar sin kapten, Jimmy Ericsson, som troligen missar resten av säsongen, efter skadan i senaste matchen. Malmö har vunnit 2 av 3 möten hittills i år och jag håller Malmö som knappa favoriter. Jag tycker ändå det är så pass jämn match på förhand och väljer därför att helgadera.

Rögle - Mora >> 1 2

Två lag som visserligen fick stryk i senaste omgången men som jag tycker har en okej form just nu. Hemmalaget Rögle ligger i nuläget på en 9:e plats i tabellen med an Mora i nuläget ligger på en 13:e plats med 6 poäng upp till säker mark. Rögle blir stora favoriter i denna match, mycket tack vare hemmaplan där man har stort stöd av hemmapubliken. Mora är dock ett lurigt lag och i mina ögon är man rätt mycket bättre än t.ex. Timrå. Jag tror mest på Rögle men jag väljer att spela 1 2 i denna match, mycket tack vare den fina procenten på Mora.

Linköping - Djurgården >> 1X2

Hemmalaget Linköping har gått mycket tungt på slutet och man ligger i nuläget på en 11:e plats i tabellen, precis utanför slutspel. Man kommer till denna match med 4 raka förluster, dock har 3 av dessa spelats på bortaplan. Linköping är med andra ord i stort poängbehov och skulle verkligen behöva en vinst i denna match. Djurgården ligger på en 4:e plats i tabellen och har 2 vinster på sina 5 senaste matcher. Enligt mig har Djurgården ett utav seriens bästa lag på pappret och man har ett vasst powerplay. I senaste matchen saknade man dock sin förste center, Jacob Josefsson, och det är ett tungt avbräck för Djurgården. Öppen match i mina ögon och jag helgadera.

Luleå - Frölunda >> 1X2

Toppmatch väntar då det är 2:an mot 3:an i tabellen som möts. Formen hos lagen är det inget fel på, då båda lagen kommer med 5 raka segrar. I mina ögon är detta två lag som har chans att gå hela vägen till final denna säsong. Det är två lag som spelar väldigt tajt och som är väldigt svårslagna. Frölunda har vunnit 2 av 3 möten hittills i år och jag räknar med att detta blir en oerhört jämn match. Jag ser Luleå som knappa favoriter men jag väljer ändå att helgadera denna match.

Växjö Lakers - HV71 >> 1

Smålandsderby i ett förmodat fullsatt Vida Arena. I denna match är det både prestige och viktiga poäng på spel. Det skiljer nämligen endast 2 poäng mellan lagen. Växjö ligger på en 6:e plats i tabellen och man är seriens bästa lag på hemmaplan. I senaste matchen körde man över Timrå på bortaplan och jag tror dom regerande mästarna har börjat växla upp inför slutspelet. HV71 har 2 segrar på sina 5 senaste matcher och i senaste matchen slog man Brynäs på bortaplan med 2-4. HV71 har vunnit samtliga derbyn i år men jag tror inte det blir 4:e raka. Jag tror som sagt att Växjö börjat växla upp och man har ett ruggig lag just nu. Jag spikar 1:an i detta derby.

Örebro - Brynäs >> 1

Hemmalaget Örebro befinner sig just nu på säker mark, 6 poäng före Mora. Med maximal flyt så kan man faktiskt vara med och slåss om den sista slutspelsplatsen. Formen är fin och man har faktiskt 3 raka segrar inför denna match. Bortalaget Brynäs ligger just nu på den sista slutspelsplatsen. Jag tycker dock att formen är sådär och man har en del skador och sjukdomar. Viktiga centern Joel Kellman är skadad och det går lite sjukdomar på backsidan. Örebro är knappa favoriter i denna match men med tanke på den fina formen hos Örebro och Brynäs skadeproblem, så ser jag ett spelvärde att spika hemmalaget i denna match. Jag hoppas formen håller i sig och spikar som sagt 1:an.

Modo - Karlskrona 1X

Kupongen avslutats med en Hockeyallsvensk match. Det är tabellfyran Modo, som gästas av tabellsjuan Karlskrona. Hemmalaget Modo har visat upp en ruggig form på slutet och man kommer till denna match med 5 raka vinster. Bortalaget Karlskrona har 2 vinster på sina 5 senaste matcher och man har förlorat samtliga möten mot Modo denna säsong. Modo är i nuläget stora favoriter i matchen och det kanske man ska vara. Jag tror Modo har god chans till vinst men jag väljer ändå att plocka med X:et i denna match, mycket tack vare procenten. Jag tror det kan bli en jämn match och avslutar därför kupongen med et 1X.

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100