Speltips Powerplay » Lördag 9/3

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 9/3 » Tips, Analys & spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 9 mars.

🔩 Kupongens spik

  • Malmö

💥 Kupongens skräll

  • HV71

1. Djurgården - Mora >> 1

Detta är en måstematch för hemmalaget Djurgården, man kommer nämligen till denna match med 1 vinst på sina 5 senaste matcher och är på väg att tappa sin slutspelsplats. I nuläget ligger man på en 5:e plats i tabellen med endast 2 poäng till Malmö som ligger 7:a. Mora o andra sidan vann lite överraskande mot Växjö hemma i senaste omgången med hela 5-1. Man har en minimal chans att slippa negativt kvalspel men den chansen har man nog sedan ett tag tillbaka gett upp. Mora är också seriens sämsta lag på bortaplan och mot ett taggat Djurgården på Hovet tror jag att man kommer få det tufft. Djurgården är ett bättre lag och denna match måste man vinna, jag spikar 1:an, trots hög procent.

2. Frölunda - HV71 >> 1X2

Ett rival och back to back möte mellan tabelltrean Frölunda och tabellnian HV71. Lagen möts i Jönköping under fredagen och jag vet ej resultatet i skrivande stund. Frölunda kommer innan denna match med 4 raka segrar och man ser ruggigt starka ut för tillfället. HV71 o andra sidan kommer innan denna match med 5 raka förluster och man är nog glada om man klara hålla sin play in plats. Back to back möten brukar kunna sluta lite hur som helst och lagen har vunnit varsin match i de tidigare mötena denna säsong. Jag tror att HV71 kan skrälla och väljer att helgardera detta derby.

3. Luleå - Linköping >> 1

Serieledarna Luleå kommer till denna match med grym form. I senaste matchen, mot just Linköping, vann man säkert med 0-3 och man har nu hela 11 raka vinster. Jag tycker Luleå ser starka ut i år och man släpper framförallt in väldigt lite mål. Linköping o andra sidan ser allt ifrån starka ut denna säsong. Man ligger just nu på 11:e plats i tabellen och ser ut att missa slutspel helt. Formen är usel och man har endast 1 vinst på sina 10 senaste matcher. Luleå vann som sagt senast med 0-3 och jag tror man vinner även på hemmaplan. Jag spikar 1:an.

4. Brynäs - Rögle >> 1X2

Oerhört viktiga poäng på spel då tabelltian, Brynäs, gästas av tabellåttan, Rögle. Det skiljer i nuläget 4 poäng mellan lagen och jag tror det kommer bli ett ställningskrig i denna match. Båda lagen vann i senaste omgången, viktiga vinster med tanke på att Brynäs hade 6 raka förluster och Rögle hade 4 raka förluster. Brynäs förstacenter, Joel Kellman var tillbaka senast, precis som Rögles förstacenter, Ted Brithen. Två oerhört viktiga spelare för de båda lagen. Jag ser detta som en jämn och oviss match och väljer därför att helgardera.

5. Skellefteå - Örebro >> 1X

Även i denna match är det väldigt viktiga poäng på spel. Skellefteå ligger på en 6:e och sista direkta slutspelsplats med an Örebro just nu ligger 12:a och är 3 poäng efter Brynäs som ligger 10:a och innehar den sista play in platsen. Skellefteå som i senaste omgången fick tillbaka Oscar Möller och vann enkelt mot Timrå hemma med 7-0 har nu 4 raka segrar, 3 av dessa har dock gått till förlängning och straffar. Örebro förlorade i senaste omgången mot Färjestad hemma med 1-4 men har endast 2 förluster på sina 9 senaste matcher. Jag tror mest på Skellefteå i denna match, mycket tack vare hemmaplan, men jag väljer även att ta med X:et.

6. Timrå - Malmö >> 2

I denna match gästas tabelljumbon Timrå, av tabellsjuan Malmö. Timrå ligger överlägset sist i serien och i senaste matchen blev man totalt överkörda av Skellefteå med 7-0, Man har endast 1 vinst på sina 15 senaste matcher och man har en hel del skador som oroar. Det som oroar mest är målvaktssidan där Svedberg varit skadad ett tag och nu senast fick Brattström kliva av skadad. Tredjemålvakten Linus Marcko fick kliva in efter 1 period och släppte, olyckligtvis, in 6 baljor i sin första SHL match. Malmö kommer från en 4-3 förlust mot Brynäs borta men hade innan de 3 raka vinster. Malmö har vunnit samtliga möten lagen emellan i år och man är ett betydligt bättre lag, jag spikar 2:an utan att tveka.

7. Växjö Lakers - Färjestad >> 1 2

En lurig match mellan två bra lag som mycket väl kan gå hela vägen till SM-final. Växjö ligger på en 4.e plats i serien med an Färjestad ligger 2:a. Samtliga 3 möten denna säsong har slutat med uddamålsvinster, där en match även gått till övertid. Båda lagen har god form och jag tror att båda lagen vill vinna denna match och sätta sig i respekt inför slutspelt. Jag tror därför att det kan gå hur som helst och chansar med att spela 1 2 i denna match.

8. Colorado - Buffalo >> 1X2

Kupongen avslutas med en tidig NHL match mellan 10:an I Western Conference, Colorado, och 11:an Eatsern Conference, Buffalo. Båda lagen kommer få tufft att nå slutspel och inget av lagen har direkt någon bra form. Colorado började säsongen bra men har sedan tappat allt, detta i takt med att förstakedjan med Landeskog, Rantanen och MacKinnon inte gjort lika mycket poäng på slutet. Buffalo har ett ungt lag som kommer bli bra, jag tänker på spelare som Eichel, Dahlin och Skinner. Colorado är favoriter i denna match men i senaste matchen blev man överkörda av Dallas och gjorde en mycket dålig match. Buffalo kan blixtra till ibland och jag väljer att helgarderad denna match.

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100