Speltips Powerplay » Lördag 13/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 13/4 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel idag lördag den 13 april.

🔩 Kupongens spik

  • Storhamar

💥 Kupongens skräll

  • Bern

1. Frölunda - Luleå >> 1X

Match nummer 4 i SM semifinalen mellan lag 2 och 3 från grundserien. Frölunda leder matchserien med 2-1 i matcher, efter tre jämna drabbningar. I senaste matchen vände Luleå ett 0-1 underläge till vinst 3-1 och där med skapade nytt liv i denna semifinal. Luleå har haft väldigt svårt att få hål på Frölundas målvakt, Johan Matsson, men till slut fick man det i senaste matchen och kanske har Luleå fått lite ny energi nu. Frölunda har dock sett väldigt stabila ut i slutspelet, särskilt på hemmaplan och jag håller Frölunda som favoriter i denna match. Det har dock varit jämna matcher och en förlängning i denna match är inte omöjlig. Jag väljer därför att spela 1X i denna match 4.

2. CSKA Moskva - Avangard Omsk >> 1

Vi vänder oss till Ryssland och första finalmatchen i KHL:s Gagarin Cup. CSKA Moskva är stora favoriter till att vinna denna final och det är helt rätt enligt mig. I semifinalen slog man ut största hotet, SKA St. Petersburg och nu ska man ”bara” vinna finalen också. Avangard Omsk slutade på en 4:e plats i grundserien i Eastern Conference, och har gjort det bra i slutspelet. Nu väntar dock tuffare motstånd och jag har svårt o se att man ska kunna rubba CSKA Moskva i bäst av 7 matcher. CSKA har vunnit samtliga matcher i slutspelet på hemmaplan och har i snitt släppt 1 mål per match hemma. Man är oerhört svårslagna och jag väljer att spika 1:an utan att blinka.

3. Tappara - HPK >> 1X

Över till finska slutspelets semifinal och här gästats Tappara, som slutade 2:a i grundserien, av HPK, som kom på en 5:e plats i serien. Ställningen är 2-2 i matcher och Tappara har ett bra läge att koppla grepp om denna semifinal på hemmaplan. Tappara är nämligen bra hemma och man har inför denna match 7 raka vinster på hemmaplan. Matcherna har dock varit jämna mot HPK och 2 av 4 matcher har gått till förlängning. Jag tror att Tappara har bra chans att vinna denna match men jag tar ändå med X.et till en fin procent. Jag spelar 1X i denna match.

4. Zug - Bern >> 1X2

Vi vänder oss nu till Schweiz och finalmatch nummer 2 mellan 1:an och 2:an från grundserien. Zug som slutade 2:a i grundserien har skaffat sig en fördel i denna matchserie, man vann nämligen i senaste matchen på bortaplan med 1-4. Zug har nu vunnit de 4 senaste mötena med Bern och har 4 av 6 inbördes vinster denna säsong. Bern är dock inte borta från denna matchserie, man vann grundserien och man har ett riktigt bra lag. Man har kanske seriens bästa kedja med Bieber, Arcobello och Moser som är livsfarliga offensivt. Zug bli favoriter i denna på förhand jämna match. Jag väljer att helgardera, då jag tror att Bern mycket väl kan ta en revansch i denna match 2.

5. Plzen - Trinec >> 1X2

Nu till tjeckiska slutspelet och match 6 mellan Plzen, som slutade 3:a i grundserien, och Trinec som slutade 2:a, 1 poäng före just Plzen. Trinec leder matchserien med 3-2 i matcher och har i och med det matchboll i denna match. Man har även skaffat sig ett mentalt övertag, då man vunnit de senaste 3 matcherna, samtliga med uddamålet. Plzen blir favoriter i denna match, men hur är egentligen självförtroendet? Man ledde matchserien med 2-0 i matcher, men har nu 3 tunga förluster på raken. Det är två jämna lag som möts och denna match kan sluta hur som helst. X:et ligger närmast till hands enligt mig, och jag väljer därför att helgardera.

6. Kom. Brno - Liberec >> 1X2

Ännu en tjeckisk semifinal som kan gå hur som helst. Liberec, som vann grundserien, 13 poäng före Kom. Brno som slutade 5:a, leder denna matchserie med 3-2. Man har vunnit varannan match och 3 av 5 matcher har gått till förlängning. Kom. Brno måste vinna denna hemmamatch för att säsongen inte ska ta slut, samtidigt som Liberec gärna smäller in matchbollen för att slippa en helt avgörande game 7. Öppen match enligt mig som mycket väl även denna kan gå till förlängning. Jag gör det enkelt för mig och väljer att helgardera även denna tjeckiska semifinal.

7. Storhamar - Frisk Asker >> 1

Vi vänder oss till Norge och finalen i Get Ligan. Storhamar som enligt mig är Norges överlägset bästa lag har haft större problem med Frisk Asker än vad jag hade trott. Senaste matchen vann man dock på bortaplan med 1-5 och kvitterade i och med det matchserien till 2-2. Frisk Asker som slutade på en 5:e plats i grundserien fortsätter att överraska många. Man vann i den senaste bortamatchen med 0-1, då gjorde dock Storhamar sin sämsta match i slutspelet så här långt. Jag har svårt o se att man ska kunna slå Storhamar på bortaplan två gånger på raken, då Storhamar, enligt mig, är ett mycket bättre lag. Trots att procenten kommer att vara hög på hemmalaget i denna match, och att det ändå står 2-2 i matcher, tycker jag detta är omgångens bästa spik. Spik 1 på Storhamar.

8. Washington - Carolina >> 1

Sista matchen på kupongen hämtar vi från Stanley Cup slutspelet i NHL. Washington, som slutade 3:a i Eastern Conference, leder med 1-0 i matcher mot Carolina, som slutade 7:a i samma Conference. Washington vann första matchen med 4-2, efter en 3-0 ledning i första perioden. Firma Bäckström/Ovechkin kom ut heltaggade till detta slutspel och sköt samtliga mål i första perioden, två i powerplay. Carolina är inte dåliga men mot de regerande mästarna på bortaplan tror jag man får det tufft. Washington har ett komplett lag med mycket slutspelsrutin och jag tror man även vinner match 2. Jag väljer att spika 1:an på Washington, mycket tack vare hemmaplansfördelen.

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100