Speltips Powerplay » Lördag 16/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 16/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 16 oktober.

Lördagens Powerplay blir något att se fram emot! Det handlar om en full SHL-omgång, kryddat med en intressant match i HockeyAllsvenskan.

💰 Banken! - Modo

Modo har ett betydligt bättre lag än förra säsongen och besitter kvaliteter över hela banan. En hemmamatch mot nykomlingarna Troja/Ljungby ska medföra tre poäng under normala omständigheter.

💣 Knallen! - Oskarshamn

Oskarshamn är ett lag som har inlett serien på ett oväntat bra sätt. Växjö har i grunden ett bättre spelarmaterial, men IKO spelar utan press och har ett jätteläge.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Rögle - Färjestad 1X2
Två av SHL:s främsta lag - åtminstone rent pappersmässigt - drabbar samman. Rögle, med fyra raka vinster, har kommit igång ordentligt. Färjestad har blandat och gett den senaste tiden. Ett lag som har underpresterat i serieinledningen. RBK har visserligen ett stort defensivt övertag, men FBK är ett lag med mycket kvalitet och det är upplagt för en rysare. Här offras en helgardering!

2. Malmö - Skellefteå 1X2
Malmö jagar revansch efter tre raka torskar. Möjligheterna att vända på trenden är goda. Redhawks har i grunden ett bra lag och det har stundtals sett riktigt bra ut - inte minst spelmässigt - den här säsongen. Skellefteå blir ett rejält kraftprov. SKE toppar serien och kan stoltsera med fem (!) trepoängare i följd. Lägg därtill att Malmö har varit mediokra i hemmaplanssammanhang. Spelvärdet på en bortaseger är emellertid inte direkt det bästa och det känns befogat med ytterligare en helgardering här.

3. Leksand - Örebro 1
Leksand har kommit igång på allvar; sex vinster på de sju senaste matcherna och poäng i sju (!) bataljer i följd inger respekt. Örebro blir en tuff utmaning. ÖHK har studsat tillbaka den senaste tiden och inkasserat nio pinnar på de fyra senaste tillställningarna. LIF har förvisso inget bra hemmafacit och visst kan Närke-gänget stå emot bra, men känslan är att masarna blir för svåra i slutändan. Delvis med tanke på Leksands offensiva övertag. Helgardering!

4. Brynäs - Luleå 12
En lurig match. Visst - Brynäs har fem nederlag i rad, samtidigt som Luleå (tre raka trepoängare) är formstarka. LHF:s backbesättning är dock för närvarande väldigt tunn och norrbottningarna övertygade inte rent spelmässigt nu senast borta mot bottenlaget Djurgården. Det är dessutom inget bra spelvärde på en bortavinst. BIF är ett lag med en hög högstanivå och känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Timrå - Djurgården 12
Bottenlagen drabbar samman. Timrå har mycket att jobba på efter fyra raka förluster. Djurgården - med sju (!) nederlag i följd - är inne i en ännu djupare svacka. Man ska dock ha klart för sig att stockholmarna i grunden har ett bättre spelarmaterial än Tik. Timrå är dessutom ett halvdant hemmalag. Det här kan sluta hur som helst och även i den här sammandrabbningen är känslan att matchen avgörs under ordinarie speltid.

6. Linköping - Frölunda 12
Ytterligare en svårtippad match. Linköping har förvisso fyra nederlag på de fem senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med hemmavinsten mot svårspelade Malmö nu senast. Frölunda föll hemma mot Rögle i torsdags, men hade å andra sidan fem raka segrar dessförinnan. Lägg därtill att göteborgarna är obesegrade i bortaplanssammanhang. LHC är emellertid ett lag med mycket potential och spelvärdet för en bortaseger är uselt. Tipset är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

7. Oskarshamn - Växjö 1X2
Smålandsderby i Be-Ge Hockey Center. Oskarshamn är ett lag som överraskat många inledningsvis. Bortavinsten mot Färjestad nu senast inger respekt och IKO har även gjort det bra sett till helheten den här säsongen hittills. Växjö blir en ordentlig utmaning. Lakers har visserligen två raka förluster, men är ett topp fyra-lag med mycket kvalitet i allmänhet. Oskarshamn är å andra sidan hemmastarka och är ett lag med mycket karaktär. Spelvärdet är dessutom riktigt, riktigt bra på såväl en etta som ett kryss. Här blir det en helgardering!

8. Modo - Troja/Ljungby 1
Match i HockeyAllsvenskan. Modo har visserligen två nederlag på de tre senaste matcherna, men var ytterst nära att ta poäng hemma mot topplaget HV71 nu senast. Troja/Ljungby är en lurig motståndare. Nykomlingarna inledde serien med fem nederlag i följd, varpå Troja studsade tillbaka nu senast genom att skrälla borta mot Björklöven. Öviksgänget har dock i grunden ett bättre lag och det känns som att hemmaplansfördelen kommer väga tungt den här gången. Spelvärdet är dessvärre halvdant på en etta.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100