Speltips Powerplay » Lördag 23/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 23/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 21 oktober.

Det är dags för ytterligare en Powerplay-kupong! Lördagen präglas av SHL i form av en full omgång. Lägg därtill en spännande match i SDHL.

💰 Banken! - Färjestad

Färjestad har visserligen varit ojämna den här säsongen, men är i grunden ett mycket bättre lag än Timrå. Medelpadingarna har framför allt defensiva besvär. Allt annat än tre FBK-poäng vore oväntat.

💣 Knallen! - Leksand

Linköping har gjort en bättre säsong än Leksand i SDHL hittills, men LIF besitter en hög högstanivå. Spelvärdet på en bortavinst är dessutom bra.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Malmö - Frölunda 1X2
Svårtippat värre. Malmö har en hel del att jobba på efter fyra nederlag på de fem senaste matcherna. Frölunda blir en rejäl utmaning. Göteborgarna kan ståta med åtta vinster på de nio senaste matcherna. Västkustgänget är dessutom obesegrade under ordinarie speltid. Skåningarna besitter dock en hög högstanivå och det känns som att hemmaplansfördelen kommer väga tungt den här gången. Spelvärdet är bra för såväl en etta som för ett kryss. Det känns rätt att helgardera här.

2. Färjestad - Timrå 1
Timrå på hemmais är en match som Färjestad ska vinna under normala omständigheter. Så enkelt är det. FBK har i och för sig blandat och gett den senaste tiden. Timrå har dock sju (!) raka förluster och är SHL:s sämsta bortalag. Det ska mycket till för att värmlänningarna ska tappa poäng. Inte minst med tanke på lagets offensiva spetskompetens.

3. Rögle - Luleå 12
Två lag med en oerhört hög kapacitet drabbar samman. Rögle kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid under den tidsperioden. Luleå föll visserligen nu senast hemma mot Leksand, men har trots allt håvat in tolv pinnar på de fem senaste bataljerna. Spelvärdet är mediokert på en hemmavinst och LHF har goda möjligheter. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

4. Linköping - Brynäs 1X2
Sexpoängsmatch i bottenstriden. Linköping - med två segrar på de tre senaste matcherna - är på gång. Brynäs har förvisso sex förluster på de sju senaste matcherna, men är på rätt väg till följd av hemmavinsten mot Malmö under torsdagen. LHC är hemmasvaga, medan BIF är ett halvdant bortalag. Det är upplagt för en rysare i Östergötland. Här ryker den andra helgarderingen!

5. Skellefteå - Oskarshamn 1
Läge för den andra spiken. Skellefteå kan ståta med sex vinster på de sju senaste matcherna och har håvat in poäng i sju sammandrabbningar i följd. Oskarshamn ska dock inte räknas bort. IKO har inkasserat fyra poäng på de två senaste matcherna och är ett lag som har överraskat positivt hittills. Lägg därtill att Oskarshamn är ett bra bortalag. SKE är dock oerhört hemmastarka. Det negativa är att spelvärdet på en etta är uselt.

6. Örebro - Djurgården 1X
Örebro jagar en snabb revansch efter nederlaget i Karlstad. Möjligheterna är goda. ÖHK har visat gott gry de senaste veckorna rent helhetsmässigt och hemmaplansfördelen väger tungt för det hemmastarka Närke-gänget. Djurgården - med åtta nederlag på de nio senaste matcherna - är dessutom inne i en ytterst tung period. Stockholmarna har defensiva besvär och är dessutom bortasvaga. Det är inte troligt att Örebro blir poänglösa under lördagen.

7. Leksand - Växjö 1X2
Sexpoängsmatch i toppstriden. Leksand - som kan ståta med sju (!) vinster i följd - är inne i ett riktigt stim. Växjö har en del att jobba på efter två torskar på de tre senaste matcherna. Masarna är ett rätt så bra hemmalag, medan Lakers är bra i bortaplanssammanhang. Det är ytterst lite som skiljer lagen åt. Här försvinner den sista helgarderingen.

8. Linköping - Leksand 12
Lördagens match i SDHL. Linköping är femma med 18 poäng på nio matcher och Leksand krigar på sjundeplatsen med 14 pinnar på 13 bataljer. LHC vann det senaste mötet lagen emellan och LIF har defensiva brister. Leksand besitter å andra sidan en hög högstanivå. Här känns det som att något av lagen kniper tre poäng.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100