Speltips Powerplay » Lördag 27/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 27/4 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 27 april.

🔩 Kupongens spik

  • Bakersfield

💥 Kupongens skräll

  • Österrike

1. Djurgården – Frölunda >> X2

SM final nummer 4 mellan storstadslagen. Ställningen är 2-1 i matcher till Frölunda, efter att båda lagen vunnit sina respektive hemmamatcher, i ganska klar stil. I senaste matchen körde Frölunda över Djurgården och vann utan problem med 5-2. Djurgården såg trötta ut och förstacentern, Jacob Josefsson, såg inte helt 100 ut och är ett frågetecken till denna match. I senaste matchen i Stockholm fick Djurgården den start man behövde och med hjälp av publiken var man i den matchen mycket bättre än Frölunda. Jag tror att match 4 blir lite annorlunda och framförallt jämnare. Jag håller Frölunda lite högre, mycket tack vare deras fina powerplay. Jag plockar bort 1:an och spelar X2 i denna match.

2. D Axelsson – M Friberg >> X

Head to Head match mellan Dick Axelsson i Djurgården och Max Friberg i Frölunda, två helt olika spelstilar. Dick Axelsson har kanske varit Djurgårdens bästa forward i slutspelt, tillsammans med Strandberg, Brodin och Fjällby. I mina ögon är dock Dick mer en framspelare än en målskytt. I grundserien blev det 7 mål på 36 matcher och i slutspelet har det blivit 6 mål på 16 matcher. Max Friberg är en riktig grovjobbare som får mycket istid i numerärt underläge. I grundserien blev det 7 mål på 52 matcher och i slutspelet har det blivit 4 mål på 13 matcher. Båda spelarna har varit bra i slutspelet men jag väljer ändå att spela X i duellen, då jag tror att det inte blir lika mycket mål i denna match som i de tidigare.

3. HPK – Kärpät >> 1X2

Det är finalspel även i den finska SM ligan och vi har nu kommit till match nummer 4. Ställningen är, lite överraskande 2-1 till HPK, efter att man vunnit den senaste bortamatchen med 0-3. HPK som slutade på en 6:e plats i grundserien har överraskat i slutspelet och man har än så länge inte förlorat någon hemmamatch i slutspelet. Kärpät vann grundserien i överlägsen stil och man var t.ex. hela 38 poäng före just HPK. Man tog sig ganska lätt till final men har nu hamnat i ett prekärt läge och skulle behöva en vinst. Väldigt öppen match enligt mig, där jag håller Kärpät högst. Jag väljer dock att helgarder och hoppas på X:et.

4. Norge – Danmark >> 1X2

Norge och Danmark förbereder sig inför Hockey VM och möts, i ett dubbelmöte, i två vänskapslandskamper. Båda lagen har tidigare spelat dubbelmöten med Finland och Sverige och förlorat samtliga matcher. Danmark har dock hållit ner siffrorna mer än vad Norge gjort. Båda lagen består till största del av SHL/Hockeyallsvenskan spelare och kanske har Danmark lite skarpare spets, då man har spelare som Peter Regin och Jesper Jensen ifrån Jokerit. Svår och jämn match på förhand där jag håller Danmark som det bättre laget. Det ska dock sägas att lagen spelar första matchen mot varandra under fredagskvällen och tyvärr vet jag inte resultatet i skrivande stund. Jag väljer dock att göra det enkelt för mig och helgardera.

5. Tyskland – Österrike >> 1 2

Ännu en internationell vänskapsmatch och ett dubbelmöte mellan Tyskland och Österrike. Tyskland blir jättefavoriter i denna match och visst har man kanske ett lite vassare lag på pappret. Leon Draisaitl som gjorde 50 mål i NHL denna säsong har anlänt från Edmonton och ingen annan på planen är i närheten av denna spelare. Österrike är dock ett land som är på väg uppåt inom ishockeyn och häromdagen när lagen möttes så vände man ett 2-0 underläge till seger med 2-3. Österrike är i skrivande stund streckade till 8 % och i en lurig omgång kan detta vara draget. Leon Draisaitl gjorde dock 2 mål senast och kan vinna denna match på egen hand. Jag väljer därför att spela 1 2 i denna match.

6. St. Louis – Dallas >> 1X2

Vi vänder oss till världens bästa hockeyliga, NHL, och det är nu dags för kvartsfinal nummer 2 mellan St. Louis och Dallas. St. Louis, som lite överraskande slog ut Winnipeg med 4-2 i matcher i åttondelsfinalen, vann det första mötet med 3-2 på hemmaplan, efter att den ryska stjärnan Vladimir Tarasenko stått för 2 mål. Precis som St. Louis överraskade Dallas i åttondelsfinalen genom att slå ut Nashville med 4-2 i matcher. Dallas har en bra förstakedja med Benn, Radulov och Seguin och man är inte alls borta i denna kvartsfinal. Lagen är jämna och i grundserien skilde endast 6 poäng mellan lagen som slutade 5:a respektive 6:a. Öppen match där jag väljer att helgardera.

7. Boston – Columbus >> 1

Ännu en kvartsfinalmatch I Stanley Cup. Boston som slutade 2:a i Eastern Conference slog ut Toronto med 4-3 i matcher i åttondelen. Jag tycker Boston kanske är det bästa laget som ännu är kvar i slutspelet och jag tror man är ett utav lagen som kommer att spela Stanley Cup final. Columbus slog på ett imponerande sett ut självaste Tampa Bay med 4-0 i matcher. Man har ett bra lag på pappret, men gick med nöd och näppe vidare till slutspel som sista lag. Boston vann den första kvartsfinalen med 3-2 efter förlängning och man har vunnit de 3 senaste mötena mot Columbus i år. I en svår powerplay omgång väljer jag att spika 1:an på Boston. Då jag tycker att man är NHL:s bästa lag för tillfället.

8. Bakersfie – Coloroado Eagles >> 1

Vi vänder oss till AHL slutspelet, ligan under NHL och åttondelsfinal mellan Bakersfield Condors och Colorado Eagles. Bakersfield är ett farmalag till Edmonton och här spelar svenskbekantingen, William Lagesson, tidigare i Djurgården. Bakersfield slutade 1:a i Western Conference grundserie. Colorado är, precis som det låter, ett farmalag till Colorado och här finns också en svensk back i form av Anton Lindholm, tidigare i Skellefteå och som även testat på spel i NHL. Colorado slutade på en 8:e plats i samma division. Bakersfield leder denna åttondelsfinal med 2-1 i matcher, efter att man vunnit 1 bortamatch och en hemmamatch. I senaste matchen vann man med 5-2 på hemmaplan och jag tror man vinner igen. Jag väljer att spika 1:an i sista matchen på kupongen.