Speltips Powerplay » Lördag 29/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 29/2

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 20 februari.

💰 Banken!

  • Djurgården

💣 Knallen!

  • Växjö

1. Luleå - Frölunda 12
Prestigematch i Coop Norrbotten Arena. Luleå - som har tagit 15 poäng på de sex senaste matcherna - är formstarka sett till poängskörden. Det spelmässiga har dock varit halvdant emellanåt de senaste veckorna. Frölunda blir en rejäl utmaning. Göteborgarna har visserligen tre förluster på de fyra senaste matcherna, men är på gång i och med bortavinsten mot svårspelade Linköping nu senast. Västkustgänget har dessutom 2-1 i inbördes möten i SHL-sammanhang. LHF är emellertid grymt hemmastarka och har ett försvarsmässigt övertag. Tipset utgörs av att norrbottningarna drar det längsta strået.

2. Djurgården - Oskarshamn 1
Oskarshamn på hemmaplan är en match som Djurgården ska vinna alla dagar i veckan under normala omständigheter. Dif - som har åkt på två förluster på de tre senaste matcherna - har dock en hel del att jobba på. Oskarshamn har visserligen tio raka förluster, men har tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna och visat gott gry. Stockholmarna har dock 2-1 i inbördes möten och är hemmastarka. Tipset är att Djurgården håvar in tre viktiga poäng mot bortasvaga IKO.

3. Malmö - Färjestad 1X2
En match som betyder mycket för båda lagen. Malmö ska fortfarande inte räknas bort i topp sex-kampen och Färjestad har viktiga poäng att spela om i toppstriden. Redhawks har förvisso tre torskar på de fyra senaste matcherna, men är på gång i och med bortavinsten mot Örebro nu senast. FBK - som kan ståta med fem vinster på de sex senaste matcherna - är formstarka. Värmlänningarna har dessutom 3-0 i inbördes möten. Känslan är dock att Malmö krigar till sig en vinst den här gången. Mycket tack vare målvaktsspelet.

4. Rögle - Linköping 1X
Rögles jakt på att närma sig serieledningen går vidare. RBK har förlorat två av de tre senaste matcherna. Det handlar dock om riktigt bra motståndare och skåningarna är ett bra hemmalag. Linköping - som inte ska räknas bort i slutspelsstriden - blir en tuff uppgift. Östgötarna har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna och vunnit tre av dessa. Lägg därtill att LHC har 2-1 i inbördes möten. Rögle har dock i grunden ett bättre spelarmaterial och tipset utgörs av att de grönvita styr upp det här. Mycket till följd av lagets offensiva spetskompetens.

5. Växjö - Örebro 12
Växjö är ute efter revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Örebro - med sex nederlag på de sju senaste bataljerna - är också inne i en tuff period. ÖHK har 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Lakers är emellertid ett helt okej hemmalag och högstanivån är tämligen hög. Känslan är att smålänningarna krigar till sig tre poäng och tar ett stort steg mot slutspel.

6. Skellefteå - Leksand 1
En match där Skellefteå är stora favoriter. Nio (!) vinster i följd imponerar. Lägg därtill att SKE är hemmastarka. Västerbottningarna har dessutom plusstatistik i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Därmed inte sagt att Leksand ska räknas bort. LIF har inkasserat tre vinster i följd och grundkapaciteten är hög. Masarna är dock bortasvaga och tipset är att Skellefteå blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på SKE:s spetskompetens på forwardssidan.

7. HV71 - Brynäs 1
Svårtippat värre. HV71 krigar för att befästa topp sex-placeringen och Brynäs kämpar för att närma sig en slutspelsplats. Jönköpingsgänget kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Brynäs är tämligen formsvaga (fyra förluster på fem matcher). BIF vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan. HV71 har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett bra hemmalag, samtidigt som Gävle-gänget varit svaga i bortaplanssammanhang. Tipset är att HV71 drar det längsta strået. Delvis tack vare det offensiva övertaget.

8. New York Islanders - Boston Bruins 1X2
En väldigt svårtippad NHL-match. Det har varit jämna inbördes möten tidigare under säsongen och det skiljer inte alltför mycket mellan dessa lag. Befogat med en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100