Speltips Powerplay » Lördag 29/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 29/2

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 20 februari.

💰 Banken!

  • Djurgården

💣 Knallen!

  • Växjö

1. Luleå - Frölunda 12
Prestigematch i Coop Norrbotten Arena. Luleå - som har tagit 15 poäng på de sex senaste matcherna - är formstarka sett till poängskörden. Det spelmässiga har dock varit halvdant emellanåt de senaste veckorna. Frölunda blir en rejäl utmaning. Göteborgarna har visserligen tre förluster på de fyra senaste matcherna, men är på gång i och med bortavinsten mot svårspelade Linköping nu senast. Västkustgänget har dessutom 2-1 i inbördes möten i SHL-sammanhang. LHF är emellertid grymt hemmastarka och har ett försvarsmässigt övertag. Tipset utgörs av att norrbottningarna drar det längsta strået.

2. Djurgården - Oskarshamn 1
Oskarshamn på hemmaplan är en match som Djurgården ska vinna alla dagar i veckan under normala omständigheter. Dif - som har åkt på två förluster på de tre senaste matcherna - har dock en hel del att jobba på. Oskarshamn har visserligen tio raka förluster, men har tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna och visat gott gry. Stockholmarna har dock 2-1 i inbördes möten och är hemmastarka. Tipset är att Djurgården håvar in tre viktiga poäng mot bortasvaga IKO.

3. Malmö - Färjestad 1X2
En match som betyder mycket för båda lagen. Malmö ska fortfarande inte räknas bort i topp sex-kampen och Färjestad har viktiga poäng att spela om i toppstriden. Redhawks har förvisso tre torskar på de fyra senaste matcherna, men är på gång i och med bortavinsten mot Örebro nu senast. FBK - som kan ståta med fem vinster på de sex senaste matcherna - är formstarka. Värmlänningarna har dessutom 3-0 i inbördes möten. Känslan är dock att Malmö krigar till sig en vinst den här gången. Mycket tack vare målvaktsspelet.

4. Rögle - Linköping 1X
Rögles jakt på att närma sig serieledningen går vidare. RBK har förlorat två av de tre senaste matcherna. Det handlar dock om riktigt bra motståndare och skåningarna är ett bra hemmalag. Linköping - som inte ska räknas bort i slutspelsstriden - blir en tuff uppgift. Östgötarna har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna och vunnit tre av dessa. Lägg därtill att LHC har 2-1 i inbördes möten. Rögle har dock i grunden ett bättre spelarmaterial och tipset utgörs av att de grönvita styr upp det här. Mycket till följd av lagets offensiva spetskompetens.

5. Växjö - Örebro 12
Växjö är ute efter revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Örebro - med sex nederlag på de sju senaste bataljerna - är också inne i en tuff period. ÖHK har 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Lakers är emellertid ett helt okej hemmalag och högstanivån är tämligen hög. Känslan är att smålänningarna krigar till sig tre poäng och tar ett stort steg mot slutspel.

6. Skellefteå - Leksand 1
En match där Skellefteå är stora favoriter. Nio (!) vinster i följd imponerar. Lägg därtill att SKE är hemmastarka. Västerbottningarna har dessutom plusstatistik i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Därmed inte sagt att Leksand ska räknas bort. LIF har inkasserat tre vinster i följd och grundkapaciteten är hög. Masarna är dock bortasvaga och tipset är att Skellefteå blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på SKE:s spetskompetens på forwardssidan.

7. HV71 - Brynäs 1
Svårtippat värre. HV71 krigar för att befästa topp sex-placeringen och Brynäs kämpar för att närma sig en slutspelsplats. Jönköpingsgänget kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Brynäs är tämligen formsvaga (fyra förluster på fem matcher). BIF vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan. HV71 har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett bra hemmalag, samtidigt som Gävle-gänget varit svaga i bortaplanssammanhang. Tipset är att HV71 drar det längsta strået. Delvis tack vare det offensiva övertaget.

8. New York Islanders - Boston Bruins 1X2
En väldigt svårtippad NHL-match. Det har varit jämna inbördes möten tidigare under säsongen och det skiljer inte alltför mycket mellan dessa lag. Befogat med en helgardering.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
27 mars
19:00
Frölunda - Färjestad
SHL
Spel: Färjestad vinner ink. övertid
 
27 mars
19:00
Dagens Trippel 27/3
EM-kval
Spel: Trippel
 
27 mars
20:45
Nederländerna - Gibraltar
EM-kval
Spel: Substitute to score - Ja
 
27 mars
20:45
Sverige - Azerbajdzjan
EM-kval
Spel: Sverige vinner och Isak gör mål
 
28 mars
01:00
Ottawa Senators - Florida Panthers
NHL
Spel: Över 6,5 mål Inkl. Förlängning
 
3 apr.
19:10
Elfsborg - Häcken
Allsvenskan
Spel: -0.25 Häcken
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
14 apr.
01:00
Kvalificering för Slutspel - NHL
NHL
Spel: Florida Panthers når slutspel
 
1 maj
01:00
Vinnare av Central Division
NHL
Spel: Minnesota Wild
 
13 maj
21:00
H2H Eurovision Song Contest - Maxspel
Eurovision Song Contest
Spel: Finland före Ukraina
 
13 maj
21:00
H2H Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Spel: Norge före Ukraina
 
13 maj
21:00
Eurovision Song Contest - Big 5
Eurovision Song Contest
Spel: Tyskland bäst av Big 5 länderna
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 juni
06:00
Vinnare av NHL - Stanley Cup
NHL
Spel: Boston Bruins
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance 2023 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 24 mars 2023

Lets Dance är i full gång och självklart kan vi även betta på tävlingen! Här kan ni läsa de senaste oddsen inför nästa tävling. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.12)

EM-kval 24 mars 2023

Stryktipset är tillbaka! Denna vecka med EM-kval och en rad engelska matcher från lågdivisionerna. Spännande matcher där utdelningen kan bli riktigt fin. Weimer och Limpar guidar ... Läs mer

Här är odds till Champions League kvartsfinalerna

Champions League 17 mars 2023

Champions League rullar nu in i kvartfinaler och efter lottningen har mycket hänt med oddsen. Läs mer om vem som fick mardrömslotten och vilket lag som nu har bra läge att ta hem ... Läs mer

Odds till Svenska Cupen 2023 - Odds på alla lagen

13 mars 2023

Den 18 maj 2023 spelas finalen av Svenska Cupen. Men för att ta sig dit behöver man ta sig vidare från gruppspelet och vidare genom hela slutspelet. Här kan ni se odds på alla ... Läs mer

Alla odds Eurovision 2023 - Så går det för Loreen!

Loreen vinner den svenska Melodifestivalen och kommer tävla för Sverige i Eurovision senare i vår. Men hur populär är hon i Europa med sin låt Tatoo? Otroligt populär. Här följer ... Läs mer