Speltips Powerplay » Lördag 30/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 30/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 30 oktober.

Lördagens Powerplay-kupong blir något att se fram emot! Det handlar om massvis av SHL-matcher, kryddat med en prestigematch i HockeyAllsvenskan.

💰 Banken! - Leksand

Leksand är grymt formstarka och möter Timrå, tillika SHL:s jumbolag. Medelpadingarna har stora defensiva brister och allt annat än tre LIF-poäng vore ytterst oväntat.

💣 Knallen! - Linköping

Malmö har visserligen ett namnkunnigt lag, men har underpresterat på sistone och haft enorma problem bakåt. Linköping är på uppgång och spelvärdet är riktigt bra på en bortavinst i Malmö Arena. Det finns goda förutsättningar för en bortaseger här.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Leksand - Timrå 1
En match där Leksand är extremt stora favoriter, trots att masarna inte direkt har varit något superlag i hemmaplanssammanhang. Spelvärdet är dessvärre fullständigt uselt för en hemmavinst under ordinarie speltid, men här blir det oavsett en helgardering. LIF kan stoltsera med åtta (!) vinster på de nio senaste matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Timrå är sist i SHL efter nio (!) följer i följd. Leksand lär håva in full pott. Delvis med tanke på nykomlingarnas defensiva brister.

2. Rögle - Djurgården 1X
Ytterligare en batalj där hemmalaget är stora favoriter. Rögle - med åtta segrar på de nio senaste matcherna och poäng i samtliga dessa sammandrabbningar - har växlat upp ordentligt. Djurgården har förlorat större delen av matcherna i SHL den här säsongen hittills och är ett lag i gungning. Grundkapaciteten finns förvisso där, men det är inte så troligt att stockholmarna studsar tillbaka under lördagen. Här lär RBK, som vann det senaste mötet lagen emellan, åtminstone inte bli poänglösa. 1X känns relativt säkert.

3. Malmö - Linköping 12
Malmö - som har torskat tre av de fyra senaste matcherna - har mycket att bevisa. Linköping har blandat och gett på sistone. Skåningarna har visat prov på en bra offensiv och är ett lag med mycket skicklighet framåt. Hemmaspelet har dock varit mediokert och LHC vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Spelvärdet är fantastiskt bra på en tvåa och här blir det en halvgardering i en tämligen oviss match på förhand.

4. Örebro - Växjö 1X2
Svårtippat värre. Örebro - med tre vinster på de fyra senaste matcherna - har fått upp ångan. Växjö blir ett kraftprov. Lakers har tre vinster på de fyra senaste matcherna och är ett topp fem-lag. Lägg därtill att smålänningarna vann det senaste mötet lagen emellan och är bortastarka. ÖHK är å andra sidan ett rätt så bra hemmalag. Här är det läge att offra den första helgarderingen.

5. Oskarshamn - Luleå X2
Oskarshamn jagar revansch efter två raka förluster. Möjligheterna är goda. IKO vann det senaste mötet lagen emellan och är ett lag med en hög högstanivå. Luleå blir en rejäl utmaning. LHF gjorde en oerhört bra match rent spelmässigt nu senast hemma mot namnkunniga Färjestad och har håvat in 15 poäng på de sju senaste matcherna. Oskarshamn är dessutom ett halvdant hemmalag. Visst - Luleå har en del avbräck, men känslan är ändå att LHF åtminstone inte förlorar under ordinarie speltid.

6. Färjestad - Frölunda 1X2
Prestigemöte i Värmland. Färjestad svarade för en usel insats nu senast borta mot Luleå och har varit väldigt ojämna den senaste tiden. Frölunda blir en extrem utmaning. Serieledarna har vunnit större delen av matcherna de senaste veckorna och är dessutom bortastarka. Lägg därtill att västkustgänget vann det senaste mötet lagen emellan. FBK är å andra sidan ganska bra på hemmais och är ett lag med en grymt hög kapacitet. Framför allt offensivt. Det är upplagt för en rysare i Löfbergs Arena. Här är det läge för en helgardering.

7. Skellefteå - Brynäs 1
Skellefteå är ute efter en snabb revansch efter bortaförlusten mot Rögle. Mycket talar för att så blir fallet. Ett nederlag mot RBK är inget att haka upp sig på och SKE har trots allt gjort en riktigt bra säsong rent helhetsmässigt så här långt. Brynäs ska dock på intet sätt räknas bort. BIF har två vinster på de tre senaste matcherna och är på uppgång efter en tung period. Faktum är dessutom att Brynäs vann när lagen möttes senast. BIF är dock ett uselt bortalag och Skellefteå är starka hemma. Helgardering!

8. Björklöven - Modo 1X2
En tämligen intressant match i HockeyAllsvenskan. Snacka om ett prestigemöte. Björklöven - med tre vinster på de fyra senaste matcherna - är formstarka. Modo blir en rejäl utmaning. Öviksgänget kan ståta med fyra vinster i följd och är ett helt okej bortalag. Björklöven har dessutom blandat och gett i hemmaplanssammanhang den här säsongen hittills. Små marginaler lär avgöra och spelvärdet på en bortavinst under ordinarie speltid är mycket bra. Det känns rätt att köra en helgardering här.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100