Speltips Powerplay » Lördag 30/3

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 30/3 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel idag lördag den 30 mars.

🔩 Kupongens spik

  • Färjestad

💥 Kupongens skräll

  • Växjö

1. Färjestad - HV71 >> 1

Dags för kvartsfinal 5 och ställningen är 2-2 i matcher. Samtliga vinster i matchserien är tagna på bortaplan, något jag tror ändras i denna match. Färjestad hamnade tidigt i underläge i senaste matchen i Jönköping, men lyckades vända på steken och vinna med 1-3. Den nykomponerade kedjan med Linus Johansson, Alexander Johansson och Jesper Olofsson visade vägen med sina 2 mål. Nu är det dags för Färjestad o visa att man vann serien och att man var seriens bästa lag på hemmaplan. Jag tycker inte HV71 har samma bredd i laget som Färjestad har och det är dags för en hemmavinst i denna matchserie. Jag spikar Färjestad och känner mig ganska säker.

2. Luleå - Växjö >> 1X2

De regerande mästarna, Växjö, lyckades knipa sista halmstrået på hemmaplan i senaste matchen, då man vann efter förlängning med 3-2. Brendan Shinnimin visade vägen med sina 2+1 och nu går man för andra raka. Luleå ser dock ruggigt starka ut och man leder matchserien med 3-1 i matcher. Hemmamatcherna har man vunnit på övertygande sätt med 3-1 respektive 4-0. Växjö kan ha fått upp hoppet efter senaste vinsten och kan målvakten, Viktor Andren, stå på huvudet är i mina ögon Växjö inte helt borta i denna matchserie. Jag väljer att helgardera till en fin procent.

3. Leksand - Mora >> 1X2

Leksand vann första fajten, på bortaplan, i detta ruggigt heta Daladerby. Mora hade inte spelat match på ett tag och det syntes i början av matchen. Underläge 0-4, trots 20-6 i skottstatistik. Leksand som vann slutspelsserien och slog AIK i två raka matcher har nu 11 raka vinster och man spelar med ett härligt självförtroende, man kan lugnt påstå att man tajmat formen väl denna säsong. I mina ögon har dock Mora ett mycket bättre lag och trots att man kommer från SHL så har man inte mer press på sig än vad Leksand har. Det som dock talar för Leksand är att man har ett litet mentalt övertag från första matchen och att jag tycker man jobba hårdare än vad Mora gör. Väldigt öppen match som kan gå hur som helst. Jag väljer därför att helgardera.

4. Kristianstad - Almtuna >> 1X2

Vi vänder oss till kvalserien till Hockeyallsvenskan och ett möte mellan Hockeyettan-laget, Kristianstad, och Hockeyallsvenskan-laget, Almtuna. Kristianstad är ett av Hockeyettans bästa lag och man har satsat på att ta klivet upp i några säsonger nu. I mina ögon är Kristianstad det laget med störst chans att rå på de allsvensk lagen om en plats till nästa säsong. För Almtunas del blev det förlust i senaste matchen med 1-3 på hemmaplan mot Vita Hästen. Vid eventuell vinst i den matchen hade det sett bra ut och man hade haft 4 raka segrar. Nu är man dock inblandade i streckstriden och det skiljer endast 2 poäng mellan lagen i tabellen. Almtuna ser jag dock som seriens överlägset bästa lag och jag tror man kommer reda ut denna kvalserie. Viktig och jämn match på förhand där båda lagen nog är nöjda med ett X, jag väljer därför att helgardera.

5. Bern - EHC Biel >> 1X

Vi vänder oss till Schweiziska hockeyligan och semifinal mellan Bern och EHC Biel. Lite överraskande nog så leder Biel matchserien med 2-0 i matcher, efter att man vunnit senaste matchen på hemmaplan med 3-2 efter förlängning. Bern vann nämligen grundserien och man var bland annat 22 poäng före just Biel, som slutade på en 4: plats. Pressen ligger med andra ord på hemmalaget som nog måste vinna denna match. Bern var dock grundseriens bästa lag på hemmaplan och jag tror att man kan reducera denna matchserie. EHC Biel är dock inte ofarliga med finska Toni Rajala i spetsen. Jag väljer att spela 1X i en på förhand jämn match.

6. Zug - Lausanne >> 1X

Den andra semifinalen I denna liga spelas mellan Zug och Lausanne. I denna matchserie står det 1-1 efter att båda lagen vunnit varsin hemmamatch. Zug slutade på en 2:a plats i grundserien, 15 poäng före just Lausanne som slutade 3:a. Zug är knappa favoriter och det ska man vara, både matcherna hittills har varit jämna och i senaste matchen så vann Lausanne med 5-4 efter förlängning. Det är inte omöjligt att denna match också går till övertid och jag väljer att spela 1X i denna match och hoppas på att det räcker.

7. Boston - Florida >> 1

Nu vänder vi oss till världens bästa hockeyliga och ett möte mellan tabelltvåan i Eastern Conference, Boston, och 11: placerade i samma Conference, Florida. Boston kommer till denna match med bra form, endast 1 förlust på sina 6 senaste matcher. Boston är enligt mig ett lag som mycket väl kan gå hela vägen och vinna Stanley Cup denna säsong. Man har ett brett och bra lag, man har tagit näst mest poäng av alla NHL lag och man är ligans näst bästa hemmalag. Florida ser ut att missa slutspel denna säsong. Kedjan med Huberdeau, Barkov och Dadonov är riktigt bra, men sen är det tunt. Boston slog Florida borta med 3-7 för en vecka sedan och jag tror man vinner även denna match. Spik!

8. Carolina - Philadelphia >> 1

Sista matchen på kupongen och även detta är en NHL match. Tabellsjuan i Eastern Conference, Carolina, gästats av tabelltian i samma Conference, Philadelphia. Carolina ligger 9 poäng före Philadelphia i tabellen och man krigar för att säkra en slutspelsplats. Båda lagen har 2 vinster på sina 5 senaste matcher och formen är väl sådär. Detta är en viktig match för Carolina och jag tycker man är lite bättre än vad Philadelphia är. Carolina har dessutom vunnit båda mötena lagen emellan denna säsong. En svår powerplay kupong gör att jag måste spika denna avslutande match. Jag spikar Carolina, mycket tack vare hemmaplansfördel och att man är i mer behov av en vinst än Philadelphia.

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100