Speltips Powerplay » Lördag 6/11

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 6/11

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 6 november.

Lördagens Powerplay-kupong är en riktig höjdare! Vi snackar om en full SHL-omgång, kryddat med en intressant NHL-match.

💰 Banken! - Malmö

Malmö har gjort mycket bra rent spelmässigt på sistone, men inte fått det att lossna. Hemmaplansfördelen betyder mycket och skåningarna har i grunden ett mycket bättre lag än Oskarshamn. Det bör bli en hemmatrea.

💣 Knallen! - Timrå

Knall och knall. Timrå har oavsett tolv (!) raka förluster. Medelpadingarna har haft mycket oflyt på sistone och minst en poäng ligger i luften. Spelvärdet är dessutom bra i matchen mot Brynäs.

⏰ Spelstopp: 15:14

1. Malmö - Oskarshamn 1
Malmö jagar revansch efter fyra torskar på de fem senaste matcherna. Möjligheterna är tämligen goda. Skåningarna har ett riktigt bra lag och det är mycket som sett bra ut rent spelmässigt på sistone. Därmed inte sagt att Oskarshamn ska räknas bort. IKO har i och för sig förlorat fyra av de fem senaste matcherna, men laget har haft mycket oflyt den senaste tiden och smålänningarna har - rent helhetsmässigt - stått för en riktigt bra insats utifrån förutsättningarna den här säsongen hittills. Ett lag som är jobbiga att möta. Malmö vann dock när lagen möttes senast och här blir det en spik, trots att spelvärdet på en etta inte direkt är det bästa.

2. Timrå - Brynäs 1X2
Timrå är inne i en sanslös svacka; tolv (!) förluster i följd talar sitt tydliga språk. Brynäs blir en tuff uppgift. Gävle-gänget har visserligen blandat och gett den senaste tiden, men har i grunden ett bättre lag än nykomlingarna. Tik vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan och Brynäs är ett uselt bortalag. Spelvärdet är suveränt både på en etta och ett kryss. Här känns det helt rätt att helgardera för att fånga upp en eventuell 1X i en oviss batalj på förhand.

3. Rögle - Linköping 1X
Rögle är ute efter lagets åttonde (!) raka trepoängare i hemmaplanssammanhang. Läget är synnerligen bra. RBK:s form är bra i allmänhet och Ängelholmsgänget har i grunden ett bättre lag än Linköping. Det är emellertid fel att ta en hemmavinst för givet. Linköping kan stoltsera med sju poäng på de tre senaste matcherna och är på uppgång. Lägg därtill att LHC vann när lagen möttes senast. Spelvärdet på ett kryss är eminent och det är befogat med en halvgardering här, trots att Rögle är stora favoriter att håva in full pott.

4. Frölunda - Skellefteå 12
Sexpoängsmatch i toppstriden. Frölunda är obesegrade under ordinarie speltid i åtta bataljer i följd. Skellefteå blir ett kraftprov. SKE har förvisso tre torskar på de fyra senaste matcherna, men har gjort en bra säsong sett till helheten och är dessutom ett bra bortalag. Göteborgarna vann dock när lagen möttes senast och är hemmastarka. Spelvärdet är toppen på en tvåa och känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid den här gången.

5. Luleå - Djurgården 1
Luleå - med nio poäng på de fyra senaste matcherna - är inne i en bra period. Djurgården blir en ordentlig utmaning. Stockholmarna har inkasserat två raka trepoängare. Djurgården har dock varit bortasvaga sett över hela säsongen och LHF vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Norrbottningarna har i grunden ett bättre lag - framför allt defensivt - och det här är en match som Luleå bör vinna. Här blir det en spik, trots att spelvärdet är ytterst, ytterst halvdant på en etta.

6. Växjö - Leksand 1X2
En viktig sexpoängsmatch i toppkampen. Växjö har blandat och gett den senaste tiden. Leksand har visserligen håvat in nio poäng på de fyra senaste matcherna, men är på nedgång i och med den oväntade hemmaförlusten mot Djurgården nu senast. LIF är emellertid bortastarka och har framför allt ett försvarsmässigt övertag. Lakers vann dock det senaste mötet lagen emellan och är starka i Vida Arena. Det är upplagt för en rysare. Här blir det en helgardering, där spelvärdet på ett eventuellt kryss eller en tvåa är rätt så bra.

7. Örebro - Färjestad 12
Prestigematch i Behrn Arena. Örebro - med fem raka vinster i bagaget - är heta. Färjestad blir en lurig uppgift. Visst - FBK har varit halvdana den senaste tiden och svarat för en medioker säsong i allmänhet, men grundkapaciteten är väldigt hög. Värmlänningarna har dessutom betvingat ÖHK tidigare under säsongen. Två lag som i grunden har mycket skicklighet drabbar samman. Här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Ottawa - Tampa Bay 1X2
Match i NHL. Ottawa är ett lag som krigar i tabellens bottenskikt, medan Tampa Bay har gjort det bättre hittills. Svårtippat värre. Ottawas form är usel, men hemmaplansfördelen betyder en del och spelvärdet på 1X är bra. Här offras den sista helgarderingen.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100