Speltips Powerplay » Lördag 6/4

Bild från Bildbyrån

Powerplay idag 6/4 » Tips, Analys & Förslag

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel idag lördag den 6 april.

Spik - Kärpet

Skräll - Kristianstad

1. Färjestad - Djurgården >> 1

Det är dags för semifinal 1 i SM slutspelet och ett intressant möte mellan två klassiska lag. Färjestad som, slutade 1:a i grundserien, börjar på hemmaplan. Färjestad kommer från en tuff kvartsfinal mot HV71 där det krävdes en 7:e och avgörande match för att skilja lagen åt. I sista matchen så vann Färjestad rättvist med 3-2 och detta tror jag stärkte laget och sänkte axlarna på spelarna en aning. Förstakedjan med Ryno, Lindqvist och Nygård stod för samtliga mål och dom kommer verkligen behövas mot Djurgården. Djurgården slutade på en 4:e plats i grundserien och slog ut Skellefteå i kvartsfinalen med 4-2 i matcher. Inför semifinalen har man dock en hel del frågetecken och skador, Linus Hullström, Jonathan Davidsson och Alexander Urbom är osäkra till spel. Jag tror Färjestad tar första matchen på hemmaplan i ett kokande Löfbergs Arena och spikar 1:an.

2. Oskarshamn - Timrå >> 1X2

Vi vänder oss till SHL kvalet mellan Hockeyallsvenskanlaget, Oskarshamn och SHL laget Timrå. Hittills har denna matchserie varit oerhört jämn och Timrå leder just nu med 3-2 i matcher, efter att man i senaste matchen vann en jämn match på hemmaplan med 4-1. Timrå kan i och med det avgöra i denna match och säkra ett kontrakt i nästa års SHL. Jag är dock inte säker på att man gör de, Oskarshamn är bra och på hemmaplan kan man kanske få lite fler domslut med sig. En öppen match som kan gå hur som helst och jag väljer att helgardera.

3. Vita Hästen - Kristianstad >> 1X2

1:an mot 2:an i tabellen i direktvalet till Hockeyallsvenskan. Vita Hästen kommer till denna match med 3 raka segrar och man har endast förlorat 1 match i detta kvalspel. Vita Hästen bytte tränare innan kvalet och Sune Bergman, som kom in, har verkligen fått igång laget. Kristianstad som kommer från Hockeyettan och är det laget som har störst chans, enligt mig, att ta steget upp är i nuläget 2 poäng efter Vita Hästen. Detta är med andra ord en oerhört viktig match då vinnaren kan skaffa sig ett perfekt utgångsläge inför sluttampen. Vita Hästen är stora favoriter och jag väljer därför att helgardera då jag vet att det är mycket nerver inblandade och att matchen kan gå hur som helst.

4. Omsk - Ufa >> 1

Vi vänder oss till Ryssland och KHL semifinalen mellan Omsk och Ufa. Omsk kan avgöra på hemmaplan då man leder matchserien med 3-1 i matcher. I Eastern Conference grundserie så slutade Omsk på en 4:e plats, 11 poäng före Ufa, som slutade på en 6:e plats. Omsk känns en aning starkare och man har vunnit 6 av de 7 senaste mötena mot Ufa. Man är väldigt svårslagna på hemmaplan och jag tror att man avgör denna semifinal i denna match. Jag väljer att spika 1:an till en bra procent.

5. HPK - Tappara >> 1X2

Över till finska SM ligan och semifinal 2 mellan HPK och Tappara. Tappara som slutade 2:a i grundserien vann första mötet med 1-0 och har i och med det kopplat grepp om semifinalen. HPK måste ses som en liten överraskning i år då man slutade 5:a i grundserien och nu också tagit sig till semifinal. Det brukar vara jämt, tajt och målsnålt i finska ligan och denna match kan, enligt mig, sluta hur som helst. Jag väljer därför att göra det enkelt för mig och helgardera.

6. Kärpet - HIFK >> 1

Den andra semifinalen i finska SM ligan spelas mellan det överlägsna laget från grundserien, Kärpet, och 6:an från grundserien HIFK. Det skiljde hela 39 poäng mellan lagen i serien och Kärpet ska vara jättefavoriter att ta sig till final. Kärpet fick dock slita hårt i den första matchen och man vann först efter förlängning med 3-2. Match 2 spelas under fredagskvällen och i skrivande stund vet jag inte resultatet. Oavsett så ska Kärpet vinna denna match och matchserie ganska lätt och jag väljer att spika Finlands bästa lag på hemmaplan, trots att man förmodligen kommer vara stora favoriter. Spik 1:a.

7. Boston - Tampa Bay >> 1X

Vi vänder oss till världens bästa hockeyliga och en oerhört häftig match mellan NHL:s kanske två bästa lag just nu. Tampa leder Eastern Conference och man är hela 19 poäng före just Boston. Båda lagen har likvärdig form då man har 3 vinster på sina 5 senaste matcher. Boston är ruggigt tunga på hemmaplan och innan förlusten senast mot Florida hade man hela 12 raka vinster på hemmaplan. Tampa med Kucherov och Stamkos i täten kommer från en 1-3 vinst mot Toronto borta. Starkt av Tampa som sakande backgiganten Victor Hedman. Hedman verkar även missa denna match och det är ett stort avbräck. Häftig match väntar och med tanke på frågetecken på Hedman och att Boston är ruggigt bra på hemmaplan så väljer jag att chansa och spela 1X.

8. St. Louis - Vancouver >> 1 2

Sista matchen på kupongen är ett möte mellan 5:an i Western Conference, St. Louis, och 12:an i samma division, Vancouver. St. Louis är sedan en tid tillbaka klara för Stanley Cup, med an Vancouver spelar sin sista match för säsongen. Det skiljer 17 poäng mellan lagen och jag tror detta kan bli en svängig historia. St. Louis har mer o spela för då man kan gå förbi Winnipeg i tabellen, samtidigt vill man inte dra på sig några skador inför slutspelet. Vancouver kommer säkerligen bara att gå ut o köra och när St. Louis är så pass stora favoriter så väljer jag att ta med 2:a och spelar 1 2 i denna match.

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Power Play

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100