Speltips Powerplay » Lördag 9/10

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Lördag 9/10

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel lördag den 9 oktober.

Lördagens Powerplay blir en riktig höjdare! Det handlar om en full SHL-omgång, kryddat med en spännande match i HockeyAllsvenskan.

💰 Banken! - Skellefteå

Skellefteå är grymt formstarka och hemmaplansfördelen väger tungt. Det förefaller inte troligt att Timrå kommer få med sig någon pinne från Västerbotten.

💣 Knallen! - Djurgården

Djurgården har inte direkt rosat marknaden den senaste tiden, medan Frölunda har gått som tåget. Stockholmarna är dock ett lag med mycket potential och har goda möjligheter under lördagen.

⏰ Spelstopp: 15:04

1. Djurgården - Frölunda 1X2
Djurgården jagar revansch efter fyra raka förluster redan under ordinarie speltid. Frölunda blir en ordentlig utmaning. Göteborgarna kan stoltsera med fyra vinster i följd och är bortastarka. Stockholmarna besitter å andra sidan en hög grundkapacitet och det här är en väldigt lurig match. Inte minst med tanke på hemmalagets spetskompetens. Spelvärdet är väldigt bra på både en 1:a och X. Det känns vettigt att helgardera här.

2. Brynäs - Färjestad 12
Brynäs - med tre raka torskar i bagaget - är inne i en tuff period. Färjestad får betraktas som ett stort kraftprov. Namnkunniga FBK har tagit poäng i fem av sex matcher och är i grunden ett bättre lag än BIF. Gävle-gänget är dock bra i hemmaplanssammanhang och besitter en hög högstanivå. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

3. Timrå - Leksand 1X2
Timrå har mycket att jobba på efter tre förluster på de fyra senaste bataljerna. Leksand är tämligen formstarka; fyra vinster på de fem senaste matcherna och obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer talar sitt tydliga språk. LIF - som har snittat två poäng per match i bortaplanssammanhang - är dessutom bortastarka. Tik är dock ett lag med mycket potential och den här sammandrabbningen kan sluta precis hur som helst, där spelvärdet är högt på en hemmavinst. Helgardering!

4. Luleå - Växjö 12
Luleå har något bra på gång. Norrbottningarna svarade för en krigarinsats nu senast borta mot Malmö och vann redan under ordinarie speltid. Situationen på backsidan har dessutom förbättrats. Växjö blir en extrem utmaning. Serieledarna kan ståta med fyra raka trepoängare och är ett lag med gedigna kvaliteter i allmänhet. Det är upplagt för en jämn tillställning. Känslan är att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

5. Rögle - Malmö 1X2
Dags för säsongens första Skåne-derby i SHL. Ovisst värre. Rögle har två vinster i följd, medan Malmö har en hel del att jobba på efter två torskar på de tre senaste sammandrabbningarna. Redhawks är å andra sidan bortastarka och har vunnit samtliga bortamatcher redan under ordinarie speltid i SHL-inledningen. Det är upplagt för en rysare i Ängelholm och här känns det befogat att offra den sista helgarderingen.

6. Skellefteå - Örebro 1
Skellefteå är inne i ett riktigt stim. Tre raka trepoängare imponerar. Örebro - med endast en vinst på sex matcher - har inlett serien på ett tveksamt sätt. Kapaciteten är å andra sidan hög och det är fel att räkna bort ÖHK. Tipset är dock att Närke-gänget inte får med sig någon poäng borta mot hemmastarka SKE. Mycket med tanke på västerbottningarnas defensiva övertag. Här är det läge för en spik.

7. Oskarshamn - Linköping 1
En väldigt viktig batalj för båda lagen. Oskarshamn föll visserligen nu senast, men en bortaförlust mot Leksand är inget att haka upp sig på och IKO inkasserade sju poäng på tre matcher dessförinnan. Linköping har två raka nederlag och är dessutom mållösa i båda dessa matcher. Lägg därtill att Oskarshamn är ett rätt så bra lag på hemmais. Även här är det upplagt för en hemmavinst under ordinarie speltid. Det negativa är att spelvärdet inte känns bra med tanke på att LHC trots allt är ett lag med mycket potential. Inte minst på målvaktssidan.

8. Södertälje - Västerås 12
Powerplay-kupongens enda allsvenska match. Södertälje kan ståta med två vinster på de tre senaste matcherna. Västerås har blandat och gett den senaste tiden och defensiven har stundtals varit medioker. VIK är å andra sidan ett lag som i grunden har ett väldigt bra spelarmaterial. Två lag som i grunden är offensivt skickliga möts och här är känslan att 12 kommer prickas in.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100