Powerplay idag » onsdag 10 februari » Analys & Tips | Dragskott
Speltips Powerplay » Onsdag 10/2

Bild från Bildbyrån

Powerplay » Onsdag 10/2

Analys, tips och spelförslag inför Powerplay hos Svenska Spel onsdag den 10 februari.

1. Tingsryd - Björklöven 1X2
Två formstarka lag drabbar samman. Tingsryd har inkasserat nio poäng på de fyra senaste matcherna. Björklöven - med fem vinster på de sex senaste matcherna - blir en ordentlig utmaning. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare i Småland. Taif är ett bra hemmalag, men västerbottningarna är bortastarka och har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att Björklöven vinner. Delvis med tanke på lagets starka defensiv.

2. Modo - AIK 1X2
Modo jagar revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. AIK blir en ordentlig utmaning. Stockholmarna har åkt på två raka nederlag, men varit starka rent helhetsmässigt de senaste veckorna och tagit poäng i åtta matcher i följd. Lägg därtill att stockholmarna har 2-0 i inbördes möten. Öviksgänget besitter dock en grym potential och känslan är att vinden vänder för Modo på onsdagskvällen.

3. Kristianstad - Västervik X2
Tämligen ovisst. Kristianstad har åkt på tre förluster på de fyra senaste matcherna. Succélaget Västervik - som kan stoltsera med fyra vinster i rad - blir ett kraftprov. VIK vann dessutom när lagen möttes senast. Tipset är att Västervik, som är ett bra bortalag, håvar in minst en poäng.

4. Västerås - Väsby 1
En match där Västerås utan tvivel är favoriter. VIK kan ståta med två raka vinster. Väsby har mycket att jobba på efter fyra nederlag i följd. Det skiljer hela 23 poäng mellan lagen och Västerås är bra i hemmaplanssammanhang. Nykomlingarna är dessutom ett av HockeyAllsvenskans sämsta bortalag. Lägg därtill att VIK har 3-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att västmanlänningarna vinner redan under ordinarie speltid.

5. Timrå - Vita Hästen 1
Timrås jakt på seriesegern går vidare. Tik har gjort en kanonsäsong rent helhetsmässigt, men formen är svag (två raka förluster). Vita Hästen är en lurig motståndare. Östgötarna - med fyra poäng på de två senaste matcherna - är på gång, men har varit ojämna på sistone. Vita Hästen har dessutom vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen. Medelpadingarna är emellertid ruskigt hemmastarka och har en fantastisk offensiv spetskompetens. Tipset är att Timrå inkasserar full pott.

6. Mora - Södertälje 1X2
Svårtippat värre. Mora har prickat in kanonformen - sex trepoängare i rad inger respekt. Södertälje, med tre förluster på de fyra senaste matcherna, har dippat den senaste tiden. MIK vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SSK har emellertid i grunden ett bättre lag. Känslan är att Sportklubben får med sig minst en pinne från Dalarna. Mycket med tanke på lagets höga offensiva kapacitet.

7. Troja/Ljungby - Dalen 12
Match i AllEttan Södra. Troja/Ljungby är på gång i och med bortavinsten mot Karlskrona, men har blandat och gett och är en besvikelse i AllEttan hittills. Dalen blir en rejäl utmaning. Jönköpingsgänget har håvat in 23 poäng på nio matcher och är ett riktigt bra lag. Troja har dock mycket potential och känslan är att någon av lagen vinner under ordinarie speltid.

8. Hudiksvall - Borlänge 12
Batalj i den norra AllEttan. Hudiksvall - med elva poäng på nio matcher - har inlett halvdant. Borlänge är också ett lag som har haft det tungt inledningsvis. En oerhört svårtippad match mellan två lag med en hög grundkapacitet. Inte minst i offensiven. Även här är känslan att något av lagen vinner under ordinarie speltid.

Gå direkt till Powerplay

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 okt.
04:00
Edmonton Oilers - Calgary Flames
NHL
Spel: Connor McDavid gör minst 2 poäng (inkl OT)
 
17 okt.
13:00
Swansea - Cardiff
Championship
Spel: 1X + Under 2.5 mål
 
17 okt.
15:00
Hammarby - AIK
Allsvenskan
Spel: AIK asian 0 hcp
 
17 okt.
15:00
Everton - West Ham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
17 okt.
17:30
Newcastle - Tottenham
Premier League
Spel: Newcastle 0 asian hcp
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 9 Oktober

VM-kval 8 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare David Dabeskovic som kommer med sina tankar ... Läs mer

De vinner Allsvenskan - Enligt spelbolagen!

Allsvenskan 7 oktober 2021

Allsvenskan tar landslagsuppehåll men går sedan in i ett otroligt viktigt skede av säsongen. Endast åtta matcher återstår och det är nu allt ska avgöras. Tre lag är det som har ... Läs mer